milivolt electronics world news Veteriner_hekimlii_eitiminin_172._yl_kutland-didimhaber.net
24-10-2014

Veteriner hekimlii eitiminin 172. yl kutland

Veteriner_hekimlii_eitiminin_172._yl_kutland

Veteriner hekimlii eitime balanmasnn 172. yl, Aydn Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi'nde kutland. Örencilerine hitap eden Veteriner Fakültesi Dekan Yardmcs Prof. Dr. Recai Tunca, meslekte kalite vurgusu yapt. Meslekte baarl olmak için iyi ve kaliteli bir eitim tavsiyesinde bulunan Tunca, Türkiye'de veteriner fakültesi fazlal olduunu söyledi. Dekan Yardmcs Tunca, “Bu kadar veteriner fakültesi, bu ülkenin ihtiyaçlar için çok sayda olabilir ama veteriner hekimlik mesleinin gidiat, ülkemizde kalite eiliminde. Yetien veterinerler kaliteli olursa, kaliteli bir meslek temsilcisi olursa hem iyi veteriner olursunuz hem de bu meslei, 172 yl boyunca bu eitimden geçmi olan bu insanlar en iyi temsil eden kii olursunuz.” dedi.

Veterinerlik mesleinin sadece hayvanlar deil, insanlar üzerinde de etkili olduunu belirten Aydn Veteriner Hekimler Odas Bakan Atilla Muharrem Uçmaklolu ise, “Veterinerlik mesleinin geçmii baarlarla dolu. Çok güzel bir meslee sahibiz. AB ülkelerinde birinci sradayz. Rekor bizde, brakmaya da niyetimiz yok. u anda 25 veteriner fakültesi var. Say daha da artacak. Burada kalite gerçekten önemli. Biz sadece hayvan hekimi deiliz, bunun bilincinde olalm. 200 hayvan hastal var. Gda ve besinlerin denetimi, bilhassa hayvansal gdalarn denetimi sebebiyle insan hekimliiyle direkt ilgiliyiz. Bir insan hekiminden çok daha fazla insan hekimliiyle ilgili brann sahibiyiz. Örnek olarak bir doktor, bir insann salyla ilgilenirken bizim mesleimiz öyle deil. 300 kilogramlk bir besi danasnn tedavisiyle uratmz düünelim. Uyguladmz ilaçlarn etteki kalntsn düünelim. Antibiyotik, kortizon yükledik hayvana, ertesi günü hayvan kesildi. Bu hayvann eti kilo olarak satlrsa 300 kii alacak. Bir aile dört kii hesap edilirse bin 200 kiiyi ilgilendiren bir durum ortaya çkyor. Bu direkt, veteriner hekimin insan sal üzerindeki etkisidir.” eklinde konutu.

ADÜ Veteriner Fakültesi’nden Yrd. Doç. Sedat Arslan da programa katlanlara ve örencilere, veteriner hekimlikle ilgili bir sunum yapt. Meslein kurulu, eitim ve bugünlere gelii hakknda bilgi veren Arslan, birilerinin veteriner fakültesi saysnn artmasna dur demesi gerektiini söyledi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..