milivolt electronics world news PYD,_ID_gibi_bir_terr_rgtdr-didimhaber.net
25-10-2014

PYD, ID gibi bir terr rgtdr

PYD,_ID_gibi_bir_terr_rgtdr

Aydn Valisi Erol Ayyldz’ makamnda ziyaret eden Dileri Bakan Mevlüt Çavuolu, “PYD, ID gibi bir terör örgütüdür. Bir terör örgütüne karlk baka bir terör örgütünü desteklemek, silah vermek doru deildir. Biz Suriye’de ID için Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)’na destek veririz. Pemerge’ye destek verebiliriz. Burada önemli olan PYD’nin, ID’in ve dier terör örgütlerinin Suriye’ye bakdr.” dedi.

AK Parti Aydn l Danma Meclisi toplants için gelen Bakan Çavuolu, valilii de ziyaret etti. Ei Hülya Çavuolu ile birlikte gelen Çavuolu, burada gazetecilerin sorularn cevaplad. Son zamanlarda terör örgütü ID’in, Kobani (Aynel Arab)'ye yönelik saldrlar ve burada yaananlar deerlendiren Çobanolu, yaananlardan Bear Esed rejimini ve bölgede bulunan ID, PYD ve dier terör örgütlerinin sorumlu olduunu söyledi. Suriye konusunda Türkiye’nin söylediklerini dikkate almayanlarn, bugün Türkiye’yi dinlemedikleri için üzüntü duyduklarn ifade ederek, “Bugünkü durum iç açc deildir. Terör bölgenin istikrar, güvenlii, bar açsndan da öyledir ve de bugün 10 milyon insan, evini terketmek zorunda kalmtr. Bunun sorumlusu, bata Esed rejimdir ve terör örgütleridir. Son zamanlarda hep Kobani gündemde. Tabii ki yanbanzda meydana gelen olaya duyarsz kalamazsnz. Biz Kobani’nin dümemesi için ve oraya insani yardm götürülmesi, daha da önemlisi u anda Kobani’de hemen hemen hiç sivil kalmad, 200 bin Suriyeli Kürt kardeimizi snrmz açarak ülkemizde barndryoruz. Kobani, Kobani; ID yakn bir zamanda Musul’u alrken Musul düüyor diye kimse çaba sarf ediyor muydu? Pekiyi ayn ekilde Suriye’nin yaad dier ehirlerde, Çobanbey’de, ID buralar kuatrken, 'Buralar düecek, yardm yapacaz.' diyen var myd? Niye pekiyi sürekli Kobani? Stratejik olarak önemli olsa bizim için önemli, bizim yanbamzda. Maalesef bu bölgelerle ilgili bir strateji yok, tutarllk da yok. Herkes kendi açsndan olaya bakyor. Oysa Türkiye’nin bandan beri oradaki olaylarla ilgili bak ve stratejisi nettir.” dedi.
Mevlüt Çavuolu
Kobani’de sivil kalmadn, iki terör örgütü olan ID ve PYD’nin çattn kaydeden Bakan Mevlüt Çavuolu, “Kobani’de bir tarafta PYD var, bir tarafta ID var, ikisi çarpyor. kisi de terör örgütüdür. Bugün PYD’nin içine baktnz zaman PYD’nin içerisinde PKK’llar da var, hattâ PKK’nn öncüleri, öne çkan insanlar vardr. Bir terör örgütüne, baka bir terör örgütüne kar silah vermek, desteklemek doru mudur? Deildir. Burann dümemesi için baka çabalar sarf edilebilir. Burada önemli olan PYD’nin ID’in ve dier terör örgütlerinin Suriye’ye bakdr. Bunlar niçin mücadele ediyorlar? Suriye’nin özgürlüü için mi mücadele ediyorlar, Suriye’nin güvenlii için mi mücadele ediyorlar, Suriye’nin snr bütünlüü için mi mücadele ediyorlar? Hayr. Bunlar sadece belli bir bölgeye hükmetmek için, belli bir bölgeyi kontrol altnda tutmak için, o bölgenin zenginliklerini ele geçirmek için, yani güç için mücadele ediyorlar. Burada özgür, demokratik bir Suriye için mücadele eden tek Özgür Suriye Ordusu’dur. Biz bandan beri unu söyledik, terör örgütüne silah vermeyiz. Bu terör örgütü, dünyada bellibal ülkelerin terör listesinde varm yokmu bizi ilgilendirmez. Biz bu terör örgütünün ne olduunu, kimin uzants olduunu ve neye hizmet etmeye çaltn çok iyi biliyoruz ama bu bölgeye meru olan güçlerin hakim olmasn ve ID’e kar mücadele etmesini de destekleriz, çünkü ID de bir terör örgütüdür. ÖSO’ya destek veririz, Pemerge’ye destek verebiliriz. Kimi diyor ki, 'Pemerge ordu deildir.' Bugün Pemerge, Irak Anayasas’na göre kurulmu, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin güvenlik gücüdür.” ifadelerini kulland.
Mevlüt Çavuolu ve Erol Ayyldz
Suriye’nin daha kötüye gitmemesi için Türkiye’nin tutumunun belli olduunu aktaran Dileri Bakan Çavuolu, “Suriye’yi bu hale getiren zalim Esed rejimi, dier taraftan da PYD gibi, ID gibi terör örgütlerinin kötü niyetidir. Suriye’nin daha da kötüye gitmemesi için bizim ilkesel tutumumuz devam ediyor. Baka ülkeler unu demi, bunu demi bizi ilgilendirmez. Hava operasyonuyla burada ID’i durduramazlar. Kapsaml bir askerî stratejiniz yoksa terörle mücadele edemezsiniz. Amacmz belli bir terör örgütünden intikam almak m, yoksa bölgeyi terör örgütlerinden ve buna yol açan rejimlerden kurtararak buraya istikrar, güveni, bar getirmek mi? Bu amacmz önce bir görelim, buna göre hep birlikte hareket ederiz. 'Ben askerimi indirmem, ben girmem' diyenler, 'Türkiye niye girmiyor?' diyorlar.” eklinde konutu.

Aydn Valilii’ne girite çiçeklerle karlanan Bakan Çavuolu’na, milletvekilleri ve daire müdürleri elik etti. Çavuolu daha sonra AK Parti Aydn l Danma Meclisi toplantsna katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..