milivolt electronics world news rnde_markalamaya_nem_verilmeli-didimhaber.net
27-10-2014

rnde markalamaya nem verilmeli

rnde_markalamaya_nem_verilmeli

Nazilli Ziraat Odas’n ziyaret eden Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) Genel Bakan emsi Bayraktar, Türk tarmnn dünya ticaretinde hakettii yeri bulabilmesi için üretimin yannda markalamaya da önem verilmesi gerektiini söyledi. Türk çiftçisinin bütün zorluklara kar üretim yaptn belirten Bayraktar, “Türk tarmnn dünya ticaretinde hakettii yeri bulabilmesi için üretimin yannda sanayici ve ihracatçnn markalama çalmalar yapmalar gerekiyor. Bunun için ihracatçy ve sanayiciyi yatrm ve markalamaya davet ediyoruz.” dedi.
emsi Bayraktar
Türkiye’nin zeytin ve incirde olduu gibi kestane üretiminde de iyi bir yerde olduunu belirten Genel Bakan Bayraktar, “Zeytinde olduu gibi kestanemize de katma deer katan tesislerimizi burada kuramadk. Bir taraftan souk hava tesisi açlsn. Bunun dnda, kestane soyma makinemiz yok. Çinli bir ihracatç, ilenmi kestane bulamadn söylüyor. Tesislerimiz yetersiz. Biz dünyann en iyi, en güzel kestanesini bu bölgede üretiyorsak marka olmaz zorundayz. Kestanemizi bu bölgeden alp ileyerek, baka marka altnda dünyaya satyorlar. Artk kestanede marka olmamz lazm. Ürettiimiz ürünlerde marka olmamz lazm. Marka olamadmz takdirde artk dünyada tarm ürünlerinde, dünya ticaretinde söz sahibi olma ansmzn olmadn da bilmemiz lazm. Bizim çiftçimiz bu ülkede üretiyor. Zor koullarda da olsa verimli üretim yapyor. Her eyi üretebiliyor. Biz görevimizi yapyoruz. Biz Türkiye’de her alanda gda güvencesini salyoruz ve d talebe uygun üretim de yapyoruz. Marka olma görevi, ürünlerde marka oluturma görevi sanayicilere ve ihracatçlara ait. Sanayici ve ihracatçlarmz, Aydn’n bereketli topraklarna yatrm yapmaya davet ediyorum. Katma deer ürünlerimize katma deer katmamz lazm. Ürün ileme tesisleri kurulmas lazm. Sanayicimizin Aydn’da geri kaldn düünüyorum. Bu verimli topraklarda agro sanayiyi mutlaka kurmamz lazm. Marka ve yatrm için bizi zorlamasnlar, biz mecbur kalrsak bu yatrmlar da yapmak zorunda kalrz.” dedi.

Zeytinde Türkiye’nin dünyada söz sahibi olmas için 25 dekar alt zeytinlik alanlarn imara açlmasndan vazgeçilmesi gerektiini de söyleyen TZOB Genel Bakan, “25 dekar alanlarn altndaki zeytinliklerin imara açlmasn kabul etmiyoruz. Biz son yedi ylda zeytinde çok ciddi yatrm yaptk. 66 milyon civarnda zeytin fidan diktik. Madem bu zeytinleri sökeceiz, niye diktik? Bu kadar niye yatrm yapld? Niye destek verildi? Bir de Türkiye zeytinde hedef koydu, spanya’dan sonra dünya ikincisi olacaz diye. Eer trendi bu ekilde devam ettirirsek yakalarz ancak böyle bir hedef koymuken bizim böyle bir yasayla zeytinleri söktürmemiz, zeytinlik alanlar imara açtrmamz ve bu alanlara yatrm yapmamz fevkalade abes. Benim anlamakta zorluk çektiim olay bu. Zeytin tüketimi Türkiye’de 1 kg.’dan 2 kg.’a yeni çkt. Bunu bizim insan sal açsndan 5–6 kg.’a çkarmamz lazm. Tüketim yükseldiinde bu zeytini nereden bulacaz? Zeytin ve zeytinya ithalat m yapacaz? Zeytin kutsal bir ürün, incirle birlikte. Bu kadar önemli bir ürün, tarmd sektörlerce de fevkalade önemli olan bir ürün. Bu yasa inallah geri çekilir.” eklinde konutu.

Nazilli Ziraat Odas Bakan Necdet zgü ve dier ziraat odalar bakanlar tarafndan karlanan emsi Bayraktar, daha sonra Kuyucak Ziraat Odas hizmet binasnn açlna katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..