milivolt electronics world news Tarm_Trkiye'nin_zenginliine_zenginlik_katacak-didimhaber.net
28-10-2014

Tarm Trkiye'nin zenginliine zenginlik katacak

Tarm_Trkiye'nin_zenginliine_zenginlik_katacak

Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) Genel Bakan emsi Bayraktar, Türkiye’nin ve Türk insannn zenginliine, GSMH'ye yapt katknn daha da büyüyerek artacan söyledi. Kuyucak Ziraat Odas'nn yeni hizmet binasnn açlnda konuan Bayraktar, her eyin devletten beklenemeyeceini ama çiftçinin de desteklenmesi gerektiini belirterek, “Türkiye’de istihdamn yüzde 46’sn oluturan Türk tarmn, bu ülkenin zenginliine katkda bulunmas için gelitirmemiz ve desteklenmemiz lazm.” dedi.
emsi Bayraktar
Türk tarmnn doal afetler sebebiyle bu sezonu kötü geçirdiini kaydeden Bayraktar, tarmn gelecein en önemli sektörlerinden birisi olacan söyledi. Bayraktar, “Önümüzdeki süreçte herkes kabul etmeli. Dünyada enerji, gda ve su, bunlar çok önemli sektörler. Bu ülke için ne yaplmas gerekiyorsa ona göre çalyoruz. Birinci önceliimiz çiftçinin desteklenmesi ama önceliimiz, verimli arazilerimizi korumak. Ülkemizin gda güvenlii ve Türk tarmnn gelecei açsndan tarm arazilerinde yaplama en büyük tehlike. Yapsal ve girdi maliyetlerinin yükseklii ve örgütlenme eksiklii de problem. Hasat döneminde üreticinin ürününü stoklayacak kurululara ihtiyaç var. Üretici birlikleri güçlü olursa üreticimiz, pazarlama sorununu daha az yaar. Tarm sektörü, Türkiye’nin ve Türk insannn zenginliine, GSMH'ye yapt katkya daha büyük katk salayacak ama burada her eyi devletten bekleme anlay içerisinde olmamamz lazm. Türk tarmnn bu ülkenin zenginliine katkda bulunmas için gelitirmemiz lazm.” eklinde konutu.

TZOB’a üye odalarn yüzde 80’inin kendi binasna kavutuunu, bakanlarnn makine parklarn da kurduunu aktaran emsi Bayraktar, “Odalarmz, çiftçimize sahip çkmak için ürün ileme tesisi kuruyorlar. 200’e yakn TKDK projesini hayata geçiriyorlar. Yeter mi bu? Yetmez. Hizmetlerimizi arttrarak devam ettirmeliyiz. Odalarmza alnteri olarak gelen paralar çiftçimize hizmet olarak çeviremezsek, bunun hesabn veremeyiz.” dedi.

Açla Aydn Milletvekili Ali Uzunrmak, Ali Klnç, Kuyucak Kaymakam Alp Arslan, Kuyucak Ziraat Odas Bakan Kemal Emir, ziraat odas bakanlar ve davetliler katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..