milivolt electronics world news AYTOnun_Mobiloda_Projesi_Trkiyeye_rnek_oldu-didimhaber.net
28-10-2014

AYTOnun Mobiloda Projesi Trkiyeye rnek oldu

AYTOnun_Mobiloda_Projesi_Trkiyeye_rnek_oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii Bakan (TOBB) Rifat Hisarcklolu, teknolojinin imkanlarn ticaret erbabnn hizmetine sunan Aydn Ticaret Odas’nn bir ilke imza atarak Türkiye’ye örnek olduunu belirtti. 
Rifat Hisarcklolu
TOBB Bakan Rifat Hisarcklolu, Aydn Ticaret Odas (AYTO) tarafndan “AYTO Ça Atlatyor” sloganyla hazrlanan “AYTObil” Proje Lansman, AYTO- Atlasjet ibirliiyle TOBB Aydn Oda ve Borsalar Aydn Valilii Meslek Lisesi protokol törenlerine katld. AYTO Bakan Hakan Ülken, açl konumasna zmir, Denizli, Manisa, Mula, Balkesir, Konya, Antalya, Trabzon il ve ilçelerinden gelen 50 ye yakn oda ve borsa bakanna teekkür ederek balad. Ülken, “ Göreve geldiimizden bugüne kadar pek çok projeye imza attk Projeleri tantm yapmak amacyla imdiki zaman kipi ile yeri geldi ‘AYTO Aydnlatyor’ dedik, yeri geldi “AYTO Kaliteyi Getiriyor’ dedik, yeri geldi ‘AYTO Uçuruyor’ dedik ama hepsinin özünde ‘AYTO Üye odakl Çalyor’ dedik. Çünkü göreve geldiimiz anda Aydn’n sosyal konularndan uzak kalmayacaz ama bizim tüm projelerimiz sosyoekonomik olacak, üyelerimize dolayl da deil direk temas edecek demitik. Bugüne kadar pek çok projeye imza attk. Bugün de “AYTO Ça Atlatyor’ diyoruz.” dedi.

“AYTO Ça Atlatyor” sloganyla hazrlanan “AYTObil” projesi hakknda bilgiler veren AYTO Bakan Hakan Ülken, ticaret erbaplarnn biliim ve teknoloji çana ayak uydurmas gerektiini söyledi. Çaa ayak uyduramayan millet ve kurumlarn bundan büyük zararlar göreceine iaret eden Ülken, unlar söyledi: “Biz üyelerimize verdiimiz deer ve onlardan aldmz güç ile teknolojinin, bilimin ve bilgiyi üyelerimizin hizmetine en uygun ekilde nasl kullandrabileceimizi düündük. Yer yüzündeki tüm teknolojik imkanlar üyelerimizin hizmetine sunduk. Üyelerimizin i ve ilemleriyle ilgili kolaylklar, Aydn ve Türkiye’nin en büyük sorunu olan isizlie bir nebze olsun katk salamay ve bunun yan sra bizim asli vazifemiz olan üyelerimizin ticari hayatlar ve hacimlerini gelitirmeye yönelik ulalabilirliklerini salamay hedefledik. Bunun içersinde de çok detayl teknolojik imkanlar kullandk." dedi.

“AYDIN EKONOMSN UÇURACAIZ”

26 Ekim 2013 tarihinde AYTO ile Atlesjet arasnda imzalanan “AYTO Uçuruyor” projesinde baarl sonuçlar aldklarn kaydeden Ülken, "Tam 1 yl önce Atlasjet’in sahibi Murat Ersoy ile bir ibirlii protokolü imzaladk. O kadar scak bir iliki kurduk ki, Atlajset uçann kabinine girdiimizde kendimizi ofisimizde gibi hissettik. AYTO ile Atlasjet arasnda gerçekleen bu ibirlii önemli baarlara imza att. 1 yl içerisinde binin üzerinde üyemizi odamz bütçesinden ücretsiz olarak fuarlara uçurduk. Bu üyelerimizin fuarlar sayesinde ilem hacimlerindeki artlar, Aydn’a dönüüm olan katma deerleri ve ekonomik büyümelerini gördükçe ne kadar doru bir i yaptmz tespit ettik. Bu seneki hedefimiz 2 binin üzerine çkmak. ‘AYTO Uçuruyor’ derken amacmz üyemizi 10 bin metre yükseklikte bir noktadan dierine ulatrmak deildi. Biz ‘AYTO Uçuruyor’ derken, Aydn ekonomisini uçurmay hedefliyoruz." diye konutu.

AYDIN’A 24 DERSLKL TOBB MESLEK LSES

Bakan Ülken ayrca TOBB tarafndan Aydn’a 24 derslikli okul yaptrlacan ifade ederek “Bugün bir de TOBB’nin yaptrp Aydn Valilii Milli Eitim Müdürlüü’ne hibe edecei TOBB Meslek Lisesi protokolü için bir aradayz. 24 derslikli okul kazandrlacak Aydn’a, bu konu uzun yllardr gündemdeydi. Bizim görev süremiz içerisinde tamamlanyor olmas bizleri ayrca mutlu etmitir.” diye sözlerine son verdi.

AYTO Bakan Hakan Ülken’in konumasnn ardndan “AYTOBL” projesi hakknda Yüksek Bilgisayar Mühendisi Ahmet entürk bilgi verdi. AYTO - Atlajet ibirliinin douunu anlatan Atlasjet Yönetim Kurulu Murat Ersoy, “Ben Akseki’liyim ama Hakan bakan ticaret konusunda benden daha yetenekli çkt” diyerek AYTO Bakan Hakan Ülken’e teekkürlerini iletti.

“AYTO, TÜRKYE’DE BR LKE MZA ATTI”

“AYTObil” projesi tantmnn ardndan kürsüye gelen TOBB Bakan Rifat Hisarcklolu da, Türkiye’de bir ilk olan biliim projesini hayata geçiren AYTO yönetimini kutlad. TOBB bünyesinde de oluturmak için çalmalarn devam ettii bu projenin Türkiye genelindeki tüm oda ve borsalara örnek olmas gerektiini belirten Hisarcklolu, “Bu projeyi dinlerken bir gurur duydum. AYTO’nun bu projeleri odalarn ne i yaptnn en somut göstergesi. AYTO 5 yldzl uluslar aras akredite bir oda. Londra, Paris, Berlin’de bir oda üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa Aydn Ticaret Odas’da üyelerine öyle hizmet veriyor.” dedi.

nternetin artk i dünyas için vazgeçilmez hale geldiine deinen Hisarcklolu, “Sosyal medya kullanmnda en yük noktalardayz ama maalesef çok kötü kullanyoruz. Herkesin birbirine her türlü eyi söyleyebildii bir hakaret etme arac olarak kullanyoruz. Biz sosyal medyay böyle kullanrken, dünya interneti ekonomik getiri salamas için kullanyor. Ticaretini internet üzerinden yapyor. E-ticaret bakmndan dünyadaki en son ülkelerden birisiyiz. ngiltere’de ticaretin yüzde 14’ü e-ticaret üzerinden dönerken; bizde ise toplam ticaretteki pay yüzde 1’in altnda. Büyük firmalar için demiyorum ama bu küçük ve orta ölçekli firmalar için bulunmaz bir frsat. Biz cep telefonunda bütün dünyay avucunuza alyorsunuz. Firmanzn tantm ve mal satma konusunda gidemeyeceiniz her yere bu sayede ulaabiliyorsunuz. Bütün dünya e-ticaretin önünü açarken; biz maalesef bunun önüne engeller çkartyoruz. Geçen gün Meclis’ten bununla ilgili bir yasa geçti. Artk önümüzdeki dönemde ticaret sanal alemde dönecek. ortam internet ile daha da hzlanacak. Orta gelir tuzandan kurtulabilmenin en etkin arac interneti etkin kullanmaktr. Onun için bizler e-ticaretin dier ülkelerdeki gibi kolaylatrlmasn istiyoruz” eklinde konutu.

DEVLET VE ÖZEL SEKTÖR BRL SAHB YAPACAK

TOBB’un öncülüünde devlet özel sektör ibirliinde meslek sahibi olamayan kiilerin meslek sahibi olmas için proje hazrlandn açklayan Hisarcklolu, sözlerini öyle tamamlad: "Meslek sahibi olmayan bir kardeimiz 3 ay MEB’e bal okullarda eitim görecek. Eitim görürken 25 TL cep harçl ve salk sigortasndan yararlanacak. 3 ayn ardndan bir i yerine yerletirilecek ve ayn imkanlardan yararlanmay sürdürecek. 6 ay sonra mezun olup diploma alacaklar. Bu kiilerden birini ie aldnzda 4,5 yla kadar iverene ait olan SSK patnn yüzde 18’ini ödemeyeceksiniz. Bunu atlamayn, i adamlarnn bunu atlamamas ve kaçrmamas lazm. Yanmzdaki rahibine kar yüzde 18 avantajl üreteceksin, alacaksn, satacaksn. Bu imkan sanayi, ticaret, esnaf ve tarmda dahil tüm sektörleri kapsyor. Hangi sektörde olursanz olun UMEM kapsamnda eleman istihdam ederseniz maliyetin yüzde 18 daha ucuz olacak. Bu çok büyük bir avantaj. Türkiye’de bundan en çok yabanc firmalar faydalanyor. Adamlar bu iin kymetini biliyor."

Aydn’n son dönemde hayata geçirilen projeler sayesinde emsallerine göre daha iyi bir ilerlemeye saladna iaret eden Vali Ayyldz, “Bu gelime ve ilerlemede oda ve borsalarmzn da katklar da büyüktür. limizdeki ticaret erbaplarnn temsil edildii en önemli sivil toplum kurulularndan bir tanesi olan Aydn Ticaret Odamz bu anlamda pek çok projeyi hayata geçirmitir. Bugün de bu projelere yenilerini ekleyerek Aydn’n ça atlamasna ve ilimizin sosyal yaamna büyük katk salamtr.” dedi.

Yaplan konumalarn ardndan AYO Bakan Hakan Ülken ile Atlasjet Yönetim Kurulu Bakan Murat Ersoy arasnda ibirliini 1 yllna daha uzatan protokol imzaland. Daha sonra Vali Erol Ayyldz, TOBB Bakan Rifat Hisarcklolu , oda ve borsa temsilcileri tarafndan TOBB Aydn Oda ve Borsalar Aydn Valilii Meslek Lisesi protokolünün imzalar atld. Programn en son bölümünde AYTO’nun 40 yl ve üzerinde katl üyelerine onur plaketi takdim edildi.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleen törende Vali Erol Ayyldz, Aydn milletvekilleri, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birinciolu, AYTO Meclis Bakan Sefa Yüksel, AYTO Bakan Hakan Ülken, ATB Bakan Adnan Bosnal, AYSO Bakan Mehmet Yunus ahin ile Aydn ve çevre illerden gelen oda ve borsalarn bakanlaryla üyeleri katld. Törenin sonunda AYTO Bakan Hakan Ülken tarafndan TOBB Bakan Hisarcklolu’na efe fesi ve cepkeni ile körüklü çizme hediye edildi. 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..