milivolt electronics world news AK_Parti_yine_AK_Parti_iinden_yklacak-didimhaber.net
06-11-2014

AK Parti yine AK Parti iinden yklacak

AK_Parti_yine_AK_Parti_iinden_yklacak

Aydn Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) örencilerine yönelik, “Deerbilim Düünbilim Balamnda Toplumsal Alg” konulu bir konferans düzenlendi. Burada konuan Dokuz Eylül Üniversitesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Veli Doan Günay, AK Parti’nin, kendi içinden çkan bir ideoloji tarafndan yklacan iddia etti.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’ndeki konferans veren Prof. Dr. Günay, AK Parti’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin sistemi içerisinden bir ideoloji olarak çktn söyledi. deolojilerin zamanla yaygnlatn ve içinden baka bir ideolojinin çktn belirten Günay, “Deerbilim topluma ait. Buradan bir ideoloji çkyor. O ideolojiyi o kadar yaygnlatryorsunuz ki sonra o artk ideoloji olmaktan çkyor, aksiyolojiye dönüüyor ve o aksiyolojinin içerisinden tekrar bir ideoloji çkacak. imdi biraz politika yapalm. Kime dokunuyoruz bilmiyorum. AKP, Türkiye Cumhuriyeti’nin sistemi içerisinden bir ideoloji olarak çkt. AKP çkt zaman, balangçta küçücük bir eydi belki. u anda yaygnlat yaygnlat, artk ideoloji olmaktan çkt, aksiyolojiye dönütü. imdi AKP’yi ykacak bir baka görü nedir? AKP’nin içerisinden çkacak baka bir eydir. Bu onu ykabilir. Dardan deil, çünkü o aksiyolojinin içerisinde çkacak bir ey, o görüü ykar. Marksizm de ayn ekilde yklmtr. Marksizm, balangçta bir ideolojiydi ama dediler ki kollektif düünme, baktlar ki kollektif düünmenin sonucunda toplumlar ileri gitmiyor. Bat düüncesindeki 'ben' kavram toplumlar gelitirdi, çünkü orada bireysellik var, kendine özgü çabalar var.” dedi.
Veli Doan Günay konferans
deolojiyi, çok deiken ve duraan olmayan düünceler sistemi olarak deerlendiren Prof. Dr. Günay, Türkiye’nin Amerikan ideolojisi karsnda savunmasz olduunu iddia etti: “En tehlikesiz ideoloji, 'Ben u görüteyim' demek ama örtük ideoloji, özellikle bize batdan gelen, Amerikan emperyalizminin bize verdii örtük ideolojiler var. Bu ideolojinin farknda olmadmz için u anda biz ABD ideolojisinin basks altndayz, çünkü hangisinin ideoloji, hangisinin ABD yaam veya ABD'nin istedii ekilde olduunu bilmediimiz için biz onlara kar savunmasz durumdayz. te u ya da bu düünce sistemini benimsetmeye zorlayan bir anlatm biçimi vardr. Açk açk, 'Siz unu düünün, öyle yapn deseler' bu kolay ama bu derin yapda varsa, bunu toplum da alglayamyorsa o toplum, savunmasz bir toplumdur ve o ideolojiye mahkumdur. u anda bizim gibi toplumlar, ABD ideolojisi karsnda savunmasz durumda.”

ktidarlarn, iktidarda kalabilmek için ideolojilerini sürekli deitirdiklerini ancak ideolojistlerin görülerinin deimediini belirten Günay, Napolyon’u örnek vererek, “Napolyon ilk iktidara geldii zaman ideolojistlerle birlikte hareket eder, çünkü ideolojistlerin bir görüü vardr. Bunlarn görüü deimez ve sürekli olarak ayn eyi söylerler ama Napolyon iktidarda güçlenmeye baladktan sonra ideolojistlerle çatmaya balar. Sonra onlar ideolog diye küçümsemeye balar. Kim kaybediyor? Napolyon kaybediyor, çünkü ideolojistler düüncesini her gün deitirmiyor ama öteki iktidarda kalabilmek için deiiklikler yapabiliyor. Napolyon anlatmnda ideologlar kötü insanlardr. deofop ise idelojistlerin Napolyan’a taktklar addr." dedi.

Türkiye’deki üniversitelerin durumuna da deinen Günay, “Bat üniversitelerinde diyorlar ki, 'Ya yayn yap ya yok ol.' Yani diyorlar ki, 'Ya üniversiteni dünya çapnda duyuracaksn, yayn yapacaksn ya da senin üniversiteyle ilikini keseceiz.' Bizim u anda ülkemizde durum nasldr? Politikaya girmeyelim, onu sonraya brakalm.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..