milivolt electronics world news Kuadas'nda_114_konut_tahliye_edildi-didimhaber.net
15-11-2014

Kuadas'nda 114 konut tahliye edildi

Kuadas'nda_114_konut_tahliye_edildi

Aydn'n Kuadas ilçesinde, zemini kayan bölgede 114 konut tahliye edildi. Tahliye edilen vatandalardan 182’ü otele yerletirildi, bir bölümü ise akrabalarnn yanna tand. Toprak kaymasn önlemek için çalmalarn devam ettii belirtildi.

Kadnlar Denizi Mahallesi, Süleyman Demirel Bulvar'nda, 2013 ylnda balanan inaat ve fore kazk çalmasndan kaynakland belirtilen zemin hareketlilii, üç sitede 63 konutun boaltlmasna sebep oldu. Mücella Emgin, Dergah ve Özgün sitelerinden tahliye edilen vatandalar, bir apart otele yerletirildi. Dün öle saatlerinde, riskli binalarn tahliyesine baland. Kuadas Belediye Bakan Özer Kayal, tahliyede belediye birimlerinin koordineli çaltn ve ksa süre içerisinde 63 konuttan 223 vatandan tahliye edildiini açklad. Kayal, “Evlerinden ayr kalmak zorunda kalan vatandalardan, 182’si bir apart otele yerletirildi. Kuadas Belediyesi'nce vatandalara battaniye, elektrikli soba, kumanya, temizlik malzemeleri datld. Üç sitede 150’ye yakn evi tehdit eden zemin hareketliliine, imar rantnn neden olduu ortaya çkt. Arazinin, öndeki yoldan kot almak için iki yl önce imarnn deitirildii, ruhsat veya izin alnmadan, sözlü olur ile hafriyata baland belirlendi. Belediye seçimleri sonras fore kazk çalmasnn büyük bölümü tamamlanan çalmalarn denetlenmesi srasnda iki kez mühürlendi ve sorumlular hakknda suç duyurusunda bulunuldu.” dedi.

Belediye Fen leri Müdürlüü’nden yaplan açklamada ise unlar kaydedildi: “Ruhsatsz, izinsiz yaplan hafriyat ile büyük bir alan boaltlm. Ardndan fore kazk çalmasna balanm. Bu yln mays aynda, yeni belediye yönetimi srasnda yaplan incelemede buradaki çalmalarn tümünün sözlü izinle yapld, hiçbir yasal dayanann ve ruhsatnn olmad ortaya çkt. ki kez mühürlendi. Çalmalar sürünce cumhuriyet savclna suç duyurusunda bulunuldu. Yüzde 90’ tamamlanan kazk çakma çalmasnn bitirilmemesi durumunda telafisi imkansz sonuçlar ortaya çkaca görülünce, yetkili firma ve yap denetim firmasnn onayyla sadece fore kazk çakma izni verildi. Kesinlikle hafriyat yaplmasna izin verilmedii gibi sk denetim getirildi. Eer o kazklarn tamamlanmasna izin verilseydi, büyük bir facia yaanacakt.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..