milivolt electronics world news Cumhurbakan_Anayasadan_nce_rejimi_deitirmek_istiyor-didimhaber.net
16-11-2014

Cumhurbakan Anayasadan nce rejimi deitirmek istiyor

Cumhurbakan_Anayasadan_nce_rejimi_deitirmek_istiyor

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’n, Anaya deiikliinden önce rejim deiiklii yapmak istediini söyledi. 

Baykal, CHP l Bakanl ve Aydn Büyükehir Belediyesi’ni ziyaret eti. Burada gündemle ilgili açklamalarda bulunan Baykal, Cumhurbakan'nn rejim deiiklii çabalarn CHP’nin misyonu gerei önleyeceini ifade etti. Deniz Baykal, "Bakan olmak isteyen Cumhurbakan deil, Anaysasa’nn ötesinde rejimi deitirerek bütün yetkileri üzerinde toplayarak bakan olmak isteyen bir kii olarak Sayn Erdoan Cumhurbakan olmutur. Yeni bir rejim anlayna göre Türkiye’yi yönetme arzusundadr. Önümüzdeki seçimlerde Anayasa'y deitirecek bir çounluu elde ederek bu fiili durumu, bu emri vakiyi Anayasa deimeden elde ettii bakanlk modelini hukukiletirmek, Anayasa'y deitirerek, Anayasa'y isim arkadan gelsin diyerek bu tabloya uydurmak. imdi bunun peindedir. Bu önemli bir olaydr Türkiye için. Önümüzdeki dönemde bunun mümkün olup olmadn göreceiz. Bu mümkün olursa Türkiye’de çok köklü deiiklikler yaanr. Türkiye’de artk Cumhuriyetin ilanndan bu yana TBMM’nin açlndan bu yana yaam olduumuz milli egemenlik anlay, milletin egemenlii anlay, milletin en yüksek irade olma anlay çok ciddi sekteye urayacaktr. Yarg artk siyasallat, siyasallamann ötesinde kiiselleti, keyfileti. Türkiye’de iktidar, Parlamento çok büyük ölçüde kiisel güç odaklarnn yönlendirmesine teslim oldu. Anayasa böyle deitirilirse büyük sonuçlar olur. Artk baka bir cumhuriyet baka bir rejim ortaya çkar, bunu önlemek hepimizin görevidir. Parlamenter rejimi Türkiye’de yürürlükte koyacaz." dedi.

Cumhurbakan Erdoan’n bakanlk çalmalar olduunu ve bunu yapt sarayla gösterdiini kaydeden Baykal, buna engel olacaklarn söyledi. Cumhurbakan Erdoan’n bunu baaramayacan ve muhteem sarayn içerisinde yapayalnz bir bakan olacan ileri süren Baykal, "Devlete yön veremeyen bir bakan, hükümete yön veremeyen bir bakan, ihaleleri, atamalar kendi bana yönlendiremeyen bir bakan ama yönlendirecekmi gibi düünerek sistemin içerisinde tutsak haline gelmi bir bakan tablosu ortaya çkar. Yani o saray, onun kuatld bir alan haline getir. Devleti oraya çekecekti, babakan, bakanlar, devletin bütün karar alma merkezlerini oraya toplayacakt, oradan ülkeyi yönetecekti. Ona göre bir düzen kurdu o mehur sarayda. Ama imdi oraya babakan ne hükümet gelebiliyor. Umudu, önümüzdeki seçimde Anayasa’y deitiririm, sonra da bütün devleti oraya çekerim. Çekemeyecek. Bunun kararn millet verecek. Milletin bu kararna CHP öncülük edecek. te bu tarih yazlp yazlmama söz konusu. Yarnn tarihi yazlacak. Ve bu tarih yazma yazmama konusunda en büyük görev CHP’nindir. Bunun gereini de yapacaz." eklinde konutu.

Babakan Ahmet Davutolu’nun 'Dersim bir Kerbela’dr' açklamalarn eletiren Deniz Baykal, devleti yönetenlerin görevi geçmite yaanan olaylardan husumet çkarmak olmadn söyledi. Baykal, "nsanlk Her ülkenin geçmiinde üzüntü verici yanm ac olaylar var. Bizim tarihimizde de var. Niye var, böyle bir dünyada yayoruz. Gücü yeten gücü yetene bir dünyanda gelmiiz. Ac olaylar oradan alp sanki zaman tüneline girmi gibi, siyaset, zaman tüneline sokup, kolumuzu uzatp 80yl 100 yl öncesinden hatta birilerinin kolu Kerbela’ya kadar uzand birilerinin kolu. Oradan olaylar alp gelip güncel siyasetin içine güncel siyasetin scak rekabetine malzeme yaparsak bu yakr m? Yaanm ac olaylar tarihin bir parças. O tarihin içerisinde alp bu günün siyasetine siyasi, rekabetine, scak rekabete bunu malzeme yapmak kadar yanl bir ey yoktur. Tarihten husumet çkarmak marifet deildir. Tarihten husumeti her sorumsuz insan çkarabilir. Ama devlet adamlarnn görevi, ülkeyi yönetenlerin görevi, cumhurbakanlarnn, babakanlarn görevi tarihten husumet çkarmak deildir. Tarihten husumet çkaracam, bu husumeti bu günkü rakiplerime bulatracam ve ondan yarar temin edeceim. Bu yakksz ve ayptr." ifadelerini kulland.

Partiden ayrlp yeni parti kurmalar da eletiren Baykal, "Bunu kabul etmiyorum. Hep beraber olacaz. Bize kar kurulan tuzaklara düme konusunda bu kadar özensiz dikkatsiz olmamalyz." eletirisinde bulundu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..