milivolt electronics world news KURun_giriimcilik_destei_ilgi_gryor-didimhaber.net
18-11-2014

KURun giriimcilik destei ilgi gryor

KURun_giriimcilik_destei_ilgi_gryor

Türkiye Çalma ve Kurumu (KUR) Aydn ubesi, son be ylda yaklak 107 bin kiiye giriimcilik eitimi verdi. Giriimcilik bavurusunda bulunanlara danmanlk yapld, ayrca kendi iini kuracaklara yönelik i projelerine 36 bin TL’ye kadar destek verildii belirtildi.

KUR Aydn Müdürü Rahmi Terzi, 2009 ylndan bu yana giriimcilik eitimi programlar düzenlediklerini söyledi. Bunlarla KUR’a kaytl kiilerin kendi ilerini kurmalarna ve gelitirmelerine yardmc olmay amaçlanmadklarn belirten Terzi, bu sayede isizlii azaltlrken ekonomide yeni ve sürdürülebilir iler de oluturulduunu söyledi. Giriimcilik eitim programlarn kuruma kaytl isiz, çalan veya iverenlerin bavurduunu kaydeden Terzi, “ ve meslek danmanlaryla yaplan mülakatlar ve deerlendirme süreçlerinden sonra en yakn tarihli programa kayt olmaktadrlar. KOSGEB modülleri çerçevesinde en az 70 saat uygulanan eitimler giriimcilik özelliklerinin gelitirilmesi, i plan hazrlama ve bu kapsamda yönetim plan, finansal plan, pazarlama ve üretim planlarnn oluturulmas, i plannn sunumu konularn teorik ve uygulamal olarak içermekte. Eitimlerde ayrca baarl giriimci hikâyeleri ve tecrübelere de yer verilmektedir. Tecrübeli profesyonel eiticiler tarafndan çounlukla üniversiteler, özel öretim kurumlar, meslek birlikleri ve odalar, kamu kurumlar ile dernek ve vakflar araclyla düzenlenen programlarda eitimi tamamlayan katlmclara sertifika verilmekte ve bu kiiler, sertifikalar araclyla hibe ve kredilere bavurabilmektedir.” dedi.

KUR olarak 2009 ylndan bugüne kadar düzenledikleri eitimlerden 56 bin 745 erkek ve 49 bin 597 kadn olmak üzere toplam 106 bin 342 kiinin faydalandn belirten KUR Müdürü Terzi, “Giriimcilik eitim programlar kapsamnda kuruma kaytl kiilere danmanlk hizmetleri vermekte. Giriimcilik seminerlerinde daha önce eitim alm kiileri baarl iveren, finans kurum ve kurulular ile buluturmakta, bilgilendirme faaliyetleri düzenlemektedir. Ayrca son yaptmz düzenlemelerle i planlarnn uygulamaya geçirilmesi, sektörde iletiim ve ibirlii alar oluturulmas, giriimci deneyimlerinin dorudan program faydalanclarna aktarlmas, katlmclarn finansal araçlara ve yatrmclara ulaabilmesi, giriimci adaylarnn yönetim becerilerinin gelitirilmesi amacyla mentorluk hizmetleri verebilmekteyiz.” ifadelerini kulland.

KUR’un engelli ve eski hükümlülerden kendi iini kuracaklarn proje bavurularn da deerlendiren Rahmi Terzi, engellilere 36 bin TL’ye, eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 10 katna kadar hibe destei saladklarn belirtti. Bugüne kadar KUR tarafndan 55 eski hükümlüye yaklak 330 bin TL, 20 engellinin kendi iini kurmasna yönelik ise 520 bin TL destek saladklarn kaydetti.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..