milivolt electronics world news Vatandan_cebinden_kan_salk_harcamas_artt-didimhaber.net
19-11-2014

Vatandan cebinden kan salk harcamas artt

Vatandan_cebinden_kan_salk_harcamas_artt

Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, salk hizmet ortamlarnn giderek özellemesi, kamunun desteini vatanda aleyhine olacak ekilde geri çekmesi sonucu vatandalarn ceplerinden ödedii salk harcamalarnn bu yl arttn söyledi. Aydn, yönetim kurulu üyeleriyle yapt basn toplantsnda, vatandalarn geçen yl gelirinin yüzde 15’ini salk harcamasna ayrrken bu yl yüzde 16,8’ini ayracan söyledi.

Hükümetin salk politikalarn eletiren ve saln, hükümet tarafndan gelir kaps olarak görülüp kâr amac güden politikalar izlendiini ileri süren Oda Bakan Aydn, “Türkiye'de Kamu Hastane Birlikleri (KHB) uygulamasna geçeli iki yol oldu. Salkta Dönüüm uygulamasnn bir parças olduunu düünürsek, bu salk politikalar aslnda 2003 ylndan itibaren Türkiye'de yürürlükte. Salkta Dönüüm'le birlikte salk hizmetleri kamusal ve koruyucu salk hizmetleri niteliini kaybetmi, ilaç ve tbbi malzeme tüketimini arttran, hastalarn saln gelir kaps olarak gören ve bunun üzerinden kâr etmeyi amaç edinen bir nitelik almtr. Yani salk hizmetleri 1., 2., 3. salk hizmet basamaklarnn tümünde özellemitir. Kâr edebilmek için de hastalarn salk hizmet bavurular kkrtlm, hastalarn tedavileri kalite ve hakkaniyete baklmadan, iyi ve etik hekimlik uygulamalar gözard edilerek, salk hizmet tüketimini arttracak ekilde hzlandrlmtr. Tüm bu nedenlerle Salkta Dönüüm'le salk harcamalar artm, bugün 84 milyar 390 milyon TL 'ye ulamtr. Salk hizmet ortamlarnn giderek özellemesi, kamunun desteini vatanda aleyhine olacak ekilde geri çekmesi sonucu vatandalarn ceplerinden ödedikleri paralar giderek artm, toplam salk harcamalarnn içindeki pay yüzde 16,8 e ulamtr.” dedi.

Salk çallarnn i yükü ve çalma süreleri arttn, i güvencelerinin azaldn da söyleyen Metin Aydn, "Çalanlarn gelirleri performans ücretlerine endekslendii ve bu ücretler de emeklilie yanstlmadndan çalanlar, gelir kayb yaamamak için senelik izinlerine çkamaz, nöbet izinleri kullanamaz, bilimsel toplantlara gidemez olmulardr. Salk harcamalar giderek artarken çalanlar, daha çok ve uzun süreli çalmalarna ramen eskiye göre daha az gelir elde eder hale gelmilerdir. Yani kendilerine düen pay, hakkaniyet orannda alamaz duruma gelmilerdir. KHB ile beraber Aydn ili geneline baktmzda salk hizmetleri altyapsnda var olan eksiklikler giderilememitir. Aydn ilinin genelinde ama özellikle merkezdeki kamu hastanelerinin fiziki koullarnda iyiletirmeler yaplmam, tbbi donanm, kiibana düen yatak says ve toplam hasta yata saylar arttrlmamtr. Yllardr gündemde olan ama son zamanlarda unutulan, Aydn ili merkezindeki 800 yatakl ehir hastanesi ihtiyac masal olmutur. Tüm Türkiye'de olduu gibi Aydn ilinde de acil servislere hasta müracaatlar çok fazladr. Aydn’da acillerin altyaps, bu hasta müracaatlarn kaldracak fiziki mekan, donanm ve yeterlilikte deildir. iddet sradanlam, güvenlik hizmetleri iddeti caydrmak yerine, çeken bir unsur haline gelmitir. Baz ilçe hastanelerinde hiç güvenlik hizmetlerinin olmamas ise kabul edilebilir bir durum deildir.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..