milivolt electronics world news Bro_Emekileri_Sendikas_2015_btesini_eletirdi-didimhaber.net
19-11-2014

Bro Emekileri Sendikas 2015 btesini eletirdi

Bro_Emekileri_Sendikas_2015_btesini_eletirdi

Büro Emekçileri Sendikas (BES) Aydn ube Bakan Musa Ekici ve bir grup sendika üyesi, Aydn Adliyesi önünde 2015 yl bütçesiyle ilgili basn açklamas yapt. Yoksulluk, isizlik ve sava bütçesi olarak deerlendiren Ekici, “Her frsatta patronlarn vergi, prim ve faiz borçlarn silen hükümet, ar borç yükü altndaki ücretli emekçilerin borç faizlerini tamamen silmeli, borçlarn ödeme güçlüü çeken milyonlarca kiiyi madur etmeyecek somut tedbirler almaldr.” dedi.

Sendika üyeleriyle birlikte basn açklamas yapan BES ube Bakan Ekici, “Genelde kamu emekçileri, özelde yarg emekçilerinin ayrmc uygulamalara tâbi tutulduu, insanca yaam taleplerinin dikkate alnmad, çalma koullarnn giderek zorlat, her gün yeni hak gasplar ile kar karya kald bir süreçte TBMM’de 2015 yl bütçe görümeleri devam etmektedir. 2014 yl kamu emekçilerinin, AKP Memur-Sen ibirlii ile imzalanan sat sözlemesinin yakc sonuçlarn yaad bir dönem olmutur. 123 TL’lik zamma mahkum edildiimiz, tarihte ilk kez temmuz aynda maa zamm alamadmz, enflasyon karsnda maalarmzn sürekli eridii, buna ramen enflasyon farklarmzn gasp edildii bir süreç, kamu emekçilerini giderek daha fazla yoksullatrmtr. Kamu emekçilerinin yoksulluk snr altna maa ald ortadayken önümüzdeki yl için alt aylk dönemlerde yüzde 3+3 zam dayatmas, 2015 bütçesinde devam etmektedir. Kamu emekçilerinin insanca yaam taleplerinin karsna, Memur Sen ile imzalanan sat sözlemesi getirilmektedir. AKP, kamu emekçilerinin talepleri söz konusu olduunda her frsatta Memur Sen’le imzaladklar toplu sözlemeyi öne çkararak, kamu emekçilerine saldrlarn sat sözlemesi üzerinden merulatrmaya çalmaktadr. Burada bir kez daha ifade ediyoruz, kamu emekçilerinin insanca yaam talepleri, AKP ile Memur Sen’in insafna braklamaz.” dedi.

TBMM’de bugün görüülmeye balanan Adalet Bakanl bütçesinden, yarg çalanlar olarak haklarn istediklerini belirten Musa Ekici, “Ayrmc uygulamalara kar eitlik, yoksullua kar insanca yaam talepleriyle ülke genelinde alanlardayz. Yarg hizmetlerini hakim ve savclardan ibaret gören anlay bir kez daha knyor, yarg hizmetlerinin ve yarg emekçilerinin bir bütün olduunu bir kez daha ifade ediyoruz. 'Bütçe imkânlar bu kadar' anlay, kocaman bir yalandr. Yarg emekçilerinin, sendikamz Adalet Bakanl’nda yetkiliyken kazand yol yardmlar, fazla mesai ücretleri vb. haklar, Memur Sen'in yetkili olduu süreçte birer birer gasp edilirken sra yarg çalanlar için iyiletirmeye geldiinde tamamen yok saylmakta, ayrmc uygulamalara tâbi tutulmaktadrlar. AKP iktidar, taleplerimiz karsnda, 'kaynaklarmz snrl, bütçe imkânlar' gibi yalanlara bavururken i Cumhurbakan için Ak Saray yapmna gelince tüm bütçe imkânlarn seferber edebilmekte, biber gaz alm için fahi rakamlarla ihale açabilmektedir. Soma katliam hala hafzalarmzda, Ermenek’te sekiz yurttamz halen topran altndayken ve bu maden facialar ve i kazalarnn yaanmasnn ana nedenlerinden birisi bu iyerlerinin denetlenemedii gerçei ortadayken Çalma Bakanl’nn bütçesini düüren AKP iktidar, Emniyet Genel Müdürlüü’nün bütçesini sürekli arttrabilmektedir. Yarg emekçileri arasnda ayrmcln sembolü haline gelen hakim ve savclarn maalarnda bin 155 TL art Adalet Komisyonu’ndan olduu gibi geçmi bulunmakta, Adalet Bakanl bütçesinde yarg emekçilerinin talepleri yok saylmaktadr. AKP iktidarn ayrmc uygulamalardan vazgeçmeye, Adalet Bakanl bütçesinde bir bütün olarak yarg emekçilerinin taleplerine yer vermeye çaryor, emee sayg, ücrette adalet istiyoruz.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..