milivolt electronics world news Ske_Ziraat_Odas_Bakan_Kocaba_drt_yln_deerlendirdi-didimhaber.net
21-11-2014

Ske Ziraat Odas Bakan Kocaba drt yln deerlendirdi

Ske_Ziraat_Odas_Bakan_Kocaba_drt_yln_deerlendirdi

Söke Ziraat Odas Bakan Mustafa Kemal Kocaba, görevde olduu dört yl deerlendirdi. Yaptklar çalmalarla çiftçinin yannda olduklarn söyleyen Kocaba, “Söke sivil toplum örgütleri platformunun kurulmas için çaba sarf ettik. Dier sivil toplum örgütleriyle birlikte Söke’nin sorunlarn, çiftçilerimizin sorunlarn Ankara'ya tadk. Önemli kazanmlar elde ettik.” dedi.

Düzenledii toplantda konuan Oda Bakan Kocaba, “Yönetime geliimizin üçüncü aynda ekskavatör aldk. Bugüne kadar 100 km. zeytinlik yolu yaptk. Söke Ovamz'da da çiftçimizin ihtiyaç duyduu yerlerde ekskvatörümüzü çaltrdk. 2003'te balayan Menderes'in temizlii çalmalar yava ilerliyordu. Taknlara sebep olduu için Menderes'in temizlii çalmalarn sürekli dile getirdik. 2011 ylnda tekrar çalmalara baland, 2012 ylnda merkez Çine Çay–Koçarl ilçesi Alangüllü Deresi Söke regülatörü slah, 2014 Kasm ay itibaryla da Söke regülatörü ile Çalköy ve Özba köprüsü arasnda bu yl tamamlanmas planlanan 30 km.’lik güzergah boyunca 20 km. nehir slah tamamlanmtr. Çalmalar 2012 ylndan itibaren hz kazanarak, 88 km. nehir slah tamamlanmtr.” dedi.

Söke Ovas'nda balanan toplulatrma çalmalarna destek olduklarn ifade eden Kocaba, “Üzerimize düeni yaptk. Bugün Menderes'in güneyinde olan Karalt köyünden balayarak Nalbantlar'a uzanan 40 bin dönümlük ksmn, ilk haftadan itibaren toplulatrma çalmalar balad. Skntlara neden olan Kisir Çay’nn slah konusunun, toplulatrmayla birlikte ele alnmasn saladk. Ovann elektriiyle ilgili çalmalar sürekli gündemde tuttuk. Eski Özba yolunun 55 km.’lik ksm elektrie kavutu. Dier ikinci etabn elektrie kavumas için 45 km.’lik çalmay da dahil ettiimizde toplam 90 km.’lik elektrik hatt yapld. Söke Ziraat Odas Bakan olarak Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu'na girdim. Söke pamuunun sorunlarn anlattm, haklarn savunduk. Söke pamuunun markalamas konusunda paneller, toplantlar düzenledik. Ulusal pamuk zirvelerine, pamuk arama konferanslarna katldm. Söke Ziraat Odas olarak, paydamalarmzla birlikte 1. Söke Pamuk Çaltay'n yaptk.” eklinde konutu.

Çiftçilerin kooperatifçilik çalmalarnda öncülük yaptklarn da belirten Kocaba, “Hayvanclkla uraan çiftçilerimizle birlikte Söke Tarmsal Kalknma Kooperatifi’nin kurulmasna öncülük yaptk. Örgütlenmede bizzat üye olduk. Yine Söke Narenciye Üreticileri Birlii ile ilgili çalmalarda öncü olduk. Birliin kurulmasyla sonuçlanan toplantlar düzenledik. lçemizdeki Karacahayt ve Kaygl Tarmsal Kalknma kooperatiflerinin sorunlarnn çözümünde yardmc olduk. Aydn, Mula ve Denizli illerini kapsayan 1/100.000 ölçekli çevre plannn baz hükümlerinin hayvanclk iletmelerine izin vermemesi nedeniyle deitirilmesi konusunda bakanlk nezdinde giriimlerde bulunduk. Plan deimese de karar yumuatld.” ifadelerini kulland.

Dier çalmalar hakknda da bilgi veren Kocaba, unlar söyledi: “Çiftçilerimizin en önemli sorunlarndan biri olan domuz zararllaryla mücadele için her yl sürek av düzenlenmesini saladk. Çiftçilerimizle birlikte yeni, modern tarm alet ve araçlarn görmek amacyla her yl tarm fuarlarna geziler düzenledik. Söke pamuun kalitesini iyiletirmeye yönelik bir projeyi Krsal Kalknma'ya sunduk, sonucu bekliyoruz. Yatan zarar gören çiftçilerin borçlarnn ertelenmesi, TARSM’le ilgili skntlarn giderilmesi, dalardaki yabani menengeç aaçlarnn ve delice zeytinlerinin alanmas ve meyvecilik alannda farkl seçenekleri görmek için inceleme gezileri, yaptmz çalmalardan bazlar. Yine bölgemizde seraclkla ilgili örnekleri yerinde inceledik ve lçe Tarm'la, üniversitelerle ibirliimizi ön planda tuttuk. ADÜ Ziraat Fakültesi'nden sürekli faydalandk. Söke Ovas'nda meteoroloji istasyonu kurmak için giriimlerde bulunduk.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..