milivolt electronics world news Pamukular_borlarn_deyemeyecek-didimhaber.net
02-12-2014

Pamukular borlarn deyemeyecek

Pamukular_borlarn_deyemeyecek

Söke Ziraat Odas Bakan Mustafa Kemal Kocaba, pamuk üretiminde maliyeti düürecek önlemlerin bir an önce alnmas gerektiini söyledi. Hasat döneminin sona ermesi sebebiyle fiyatlardaki düüün üreticide hüsrana yol açtn belirten Kocaba, maliyeti düürecek önlemlerin bir an önce alnmasn istedi.

Pamuk üreticisinin maduriyetinin giderilmesi ve ekonomik olarak kazanç elde ederek gelecek yllarda üretime katk salamas için primin 75 kurua çkarlmasn gerektiini savunan Oda Bakan Kocaba, “Pamukta hasat dönemi sona erdi. Geçtiimiz yl ürettiimiz pamuk ile dünya piyasalarndaki edeer düzeyde pamuk arasndaki fiyat farknn azl ve geçen yl bu yla göre üretimin düük olmas nedeniyle pamuk fiyatlar istediimiz seviyede olmad; yine de iyi saylrd. Bu yl Türkiye’de artan ekim alanlar ile 750 bin ton rekolte beklediimiz bir hasat sezonu sona ererken pamuk fiyatlarndaki ar düü bizi hüsrana uratt. Çin hükümetinin pamuk ithalatn kotaya balamas, pamuk fiyatlarn dünya ölçeinde düürdü. Çin’deki bu gelimenin ülkemizde pamuk arznn yüksek olduu hasat zamanyla birlemesi, pamuk fiyatlarnda geçici de olsa suni bir düü meydana getirdi. Bu nedenle Türk pamuu, dünyadaki edeer baka ülkelerin pamuklarna göre daha düük fiyatlarda ilem gördü. Çiftçimiz bu yl pamuk üretiminden, düük fiyatlar ve artan maliyetler nedeniyle zarar etti.” dedi.

Çiftçilerin bu yl bankalara ve dier yerlere olan borçlarn ödemeyecek durumda olduunu vurgulayan Kocaba, “Hükümetten, sürdürülebilir bir pamuk üretimi için maliyetleri düürecek, desteklemeleri arttracak önlemler almasn bekliyoruz. öyle ki geçtiimiz yl pamuk üretimindeki art nedeniyle ülkemiz ekonomisinin önemli bir sorunu olan cari açn bir nebze de olsa azaltlmasna katkda bulunmutuk. Geçen yl bile 950 bin tonu bulan pamuk ithalatmzn, üreticiyi destekleyen önlemler alnmad takdirde 2014’te 1 milyon tonu geçeceini biliyoruz. Bu ülkenin üreten çiftçisine destek olmann, ayn zamanda ekonominin desteklenmesi anlamna geldiinin artk bilindiini sanyorum. Geçen hafta pamuk ve dier tarmla ilgili sorunlar konumak için ilimizdeki dier ziraat odalar bakanlaryla birlikte Ankara'da Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan'yla görütük. steklerimizi ve önerilerimizi sraladk. Öncelikle pamuk üretiminde maliyeti düürecek, girdilerden ÖTV, KDV gibi vergilerin oranlarnn makul düzeye çekilmesini istedik. Pamuk priminin mutlaka 75 kurua çkarlmas gerektiini bir kez daha dile getirdik. Çiftçilerimizin Ziraat Bankas'na olan ve vadesi gelen borçlarnn faizleri ödenerek, anaparann en az iki yl içinde ödenecek ekilde yaplandrlmasnn, çiftçimizi yeniden üretime tevik için önemli bir adm olacan anlattk. Haziran ayna sarkabilen geçtiimiz yln destek primlerinin ödemelerinin mart ve nisana çekilmesinin, ekim zamanndaki çiftçimizin finansman skntsn ksmen de olsa gidereceinin altn çizdik. Bilindii gibi lisansl depoculuktan henüz çiftçimiz yararlanamyor. Lisansl depoculukla ilgili de çiftçimize cazip gelecek düzenlemeler yaplmas isteimizi tekrarladk.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..