milivolt electronics world news Zeytin_ve_zeytinya_Anadolu'da_da_tantlyor-didimhaber.net
05-12-2014

Zeytin ve zeytinya Anadolu'da da tantlyor

Zeytin_ve_zeytinya_Anadolu'da_da_tantlyor

Hasat enlikleriyle yeni sezona cokulu bir giri yapan zeytincilik sektörü, var yl olan bu sezonda 190 bin ton zeytinya ve 438 bin ton sofralk zeytin rekoltesi bekliyor. Zeytin ve Zeytinya Tantm Komitesi (ZZTK), rekolteyi katma deere dönütürmek için tantm çalmalarn sürdürüyor.
Zeytinya tantm
Türk zeytin ve zeytinyann arlkl olarak yurtdnda tantm çalmalarn yürüten ZZTK, yeni sezonun balamasyla birlikte iç piyasa tantmlarna da arlk verdi. Uluslararas Zeytin Konseyi (UZK)’nin hibe destei çerçevesinde yurtiçi tantm etkinlikleri düzenleyen komite, “Zeytinya Salkl ve Lezzetli” projesi kapsamnda 2011 ylndan bu yana stanbul, Ankara, Bursa, Antalya ve Eskiehir’de alveri merkezlerinde tantm etkinlikleri düzenliyor. Bu dönemde de tantmlar sürdüreceklerini belirten ZZTK Bakan Kadri Günde, aralk ay içinde hafta sonlar Erzurum, Kayseri, Diyarbakr ve Trabzon’da tantm etkinlikleri yapacaklarn kaydetti. Türkiye’nin, zeytin aac varln son yllarda yapt yatrmlarla 170 milyon adete çkardna dikkat çeken ve zeytinya üretiminde hedefin dünya ikincilii olduunu belirten Günde, “Türkiye, 2023 ylnda zeytinya üretiminde 650 bin ton rekolteye ulaarak dünya ikinciliini hedefliyor. Sofralk zeytinde ise 1 milyon 200 bin ton rekolteye erimeyi amaçlyor. Bu rekoltenin katma deere dönümesi, üreticinin emeinin karln alabilmesi için güçlü bir iç piyasaya ihtiyaç var. Türkiye’de zeytin ve zeytinya tüketiminin az olduu illerde tantmlara arlk vererek, bu illerimizde de zeytin ve zeytinya tüketimini arttrmay amaçlyoruz. Türkiye’de kii ba 2 kg. seviyesinde olan zeytinya tüketimini 5 kg.'a çkarmay hedefliyoruz.” dedi. 

Söz konusu proje kapsamnda, zeytinyann insan salna faydalar da anlatlacak. Zeytinyann bir kültür ve damak zevki konusu olduu algs oluturmak amacyla UZK tarafndan akredite edilen Aydn Ticaret Borsas Laboratuvar ile Ayvalk Ticaret Odas ve Akhisar Ticaret Borsas tadm paneli üyelerince, zeytinya tadm eitimleri verilecek. 2011 ylnda zeytin ve zeytinyann sala faydalarna dikkat çekmek için UZK desteiyle tantm projesi balatlmt.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..