milivolt electronics world news Aydn_Tabip_Odasndan_aile_hekimlerine_destek-didimhaber.net
10-12-2014

Aydn Tabip Odasndan aile hekimlerine destek

Aydn_Tabip_Odasndan_aile_hekimlerine_destek

Aydn Tabip Odas Bakan Dr. Metin Aydn, zorlaan çalma koullar nedeniyle eylem karar alan aile hekimlerini desteklediklerini belirtti.

Aydn Tabip Odas hizmet binasnda bir araya gelen Aydn Tabip Odas Bakan Dr. Metin Aydn, Türk Salk-Sen Aydn ube Bakan Ahmet Bozkurt, Aydn Aile Hekimleri Dernei Bakan Dr. Hakan Elatik, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlk Dernei Genel Bakan ve ADÜ Öretim Üyesi Prof. Dr. Okay Baak ile SES temsilcileri aile hekimlerinin Cuma günü gerçekletirecei 1 günlük i brakma eylemi ve Cumartesi günü Ankara gerçekleecek olan miting öncesi açklama yapt. 

Salkta sürekli deien uygulamalarn aile hekimlerinin moralini bozduunu savunan Dr. Metin Aydn, “Aile hekimlii çalanlar üzerine yaplan basklar artk dayanlmaz hale gelmitir. Soruturma, savunma ve puan gibi uygulamalar nedeniyle i yapamaz hale gelen aile hekimleri, mesleklerini brakma aamasna gelmitir. Aile hekimlerinin eitimi için nöbet düzenlemesi yapyoruz diye balayan süreç aile hekimlerine acilde ihtiyacmz var eklinde devam etmi, nöbetsiz salk sistemi olmaz ekline dönüerek, son olarak da aile hekimlerini aileler ile daha çok bir araya getireceize dönümütür. Aile Sal Merkezleri acil servis deildir. Aile Sal Merkezleri, koruyucu salk hizmetlerine öncelik vererek halkmzn gelecei için çalan merkezlerdir. Herkesin kendi aile hekiminden hizmet almas prensibi yerine, nöbetçi hekimden hizmet alnmasnn getirilmesi, aile hekimlii uygulamasn bitirerek, bu yerlerin aile sal merkezi olma özelliini kaybettirecektir. Bu ekilde eski salk oca sistemi tekrar getirilmek istenmektedir. Ülkemizdeki aile hekimlii uygulamas salk göstergeleri ile Avrupa ampiyonu olmutur. Bu baary salayan aile hekimleri ve aile sal çalanlarna yüklenmek istenen angaryalardan, Acil, ASM-TSM nöbetlerinden vazgeçilmelidir.” dedi.

Aile Sal Merkezleri’nin koruyucu salk hizmetleri için çalan merkezler olduuna iaret eden Dr. Hakan Elatik ise, “Aile hekimleri ve aile sal çalanlar artk gelecekten umudunu kesmitir. 20 bin aile hekimine ve 20 bin aile sal çalanna daha ihtiyacm var diyen bakanlk, acaba mevcut aile hekimlerinin ve aile sal çalanlarnn, sistemden kaç için yollar aradnn farknda deil midir? Haftada 6 gün, günde 12 saat ve ayda 300 saat çalma insan haklarna aykrdr. Biz aile hekimleri ve aile sal çalanlar olarak Aile Hekimliine, Salk Bakanl’ndan daha fazla önem veriyoruz ve iyi bir aile hekimlii uygulamasna sahip olmak için herkesten fazla çalyoruz.
Salk sisteminin kurtuluu aile hekimliinden geçer. Biz halkmzn salnn daha iyi takip edilebilmesi ve aile hekimliinin bitirilmemesi için 12 Aralk 2014 Cuma günü tüm Türkiye’de 1 günlük i brakma eylemi yapacaz. Bugün aile hekimliinin bitirilmesine halkmz adna itiraz ediyoruz. Halkmz da bize destek olmaya çaryoruz. Ayrca 13 Aralk 2014 Cumartesi günü tüm Türkiye’den gelen aile hekimleri ve aile sal çalanlar ile Ankara’da miting yapacaz.” diye konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..