milivolt electronics world news ar_iddianamesi_cumhuriyet_savcsna_yakmyor-didimhaber.net
18-12-2014

ar iddianamesi cumhuriyet savcsna yakmyor

ar_iddianamesi_cumhuriyet_savcsna_yakmyor

Aydn Barosu Bakan Gökhan Bozkurt, Türkiye_de Çar Grubu_na açlan darbe davas gibi davalarn bundan sonra da yaanabileceini söyledi. Aydn Beiktallar (BJK) Dernei_nin ziyaretinde konuan Bozkurt, Çar Grubu_na açlan darbe davasnn savcsnn iddianamede yer alan baz suçlamalarn kendisine yaktramadn, Çar_nn da iyi bir duru sergilediini belirtti. Bozkurt, “ddianameyi çok ciddi bulmadm. Üzücü noktalar var içerisinde. Örnein suç delillerinin arasnda BJK taraftar kombine kart yazsn yazmann, bir cumhuriyet savcsna yakmadn düünüyorum. Bunun hakla, hukukla, adaletle, yarglamayla ilgisi olmaz.” dedi.

Türkiye_de hassasiyet gösterilecek baka olaylar da yaanaca görüntüsü içinde olduunu ifade eden Baro Bakan Bozkurt, "Bizim siyasetle iimiz olmaz. Bizim hukukla iimiz var, Aydn Barosu olarak. Özel hassasiyet gösterilen olaylar daha da yaanacak gibi görünüyor Türkiye_de. Biz saldrnn, hakszln, hukuka aykrln kimden kaynaklandn, hangi kurumdan kaynaklandn, kimleri hedef aldn önemsemeyiz. Taraf olduumuz tek husus, adalet ve savunma. ddianameyi inceledik Evet, herkes yarglanabilir. Bizim burada hassas olduumuz konu adil yarglanma hakknn, silahlarn eitlii ilkesinin uygulanp uygulanmadnn denetlenmesi. Bir de u var, bu davada olduu gibi Türkiye_nin her yerinde, bata en temel insan haklarndan birisi olan toplant ve gösteri yürüyüü yapma hakk. Bunlar sürekli cumhuriyet savclarnca iddianamelerde suç olarak gösterilip davalar açlyor. kincisi, çok sayda insan bir torbada toplayp ayn çkardklar yasadaki gibi terör örgütü suçlamas. Çete suçlamasyd, imdi terör örgütü suçlamas oldu. Burada ar olan iki husus var. Türkiye_nin ilk kulübü olan BJK_nin taraftar grubunun, terör örgütü adyla anlp lekelenmesi var. Bu noktalardaki hassasiyetimizi göstermek istedik. Bu bir taraftarlk deil. Taraf olduumuz tek konu adalettir." eklinde konutu.

Çar_ya açlan darbe davasna destek için stanbul_a gelen Aydn Barosu_na teekkür ziyaretinde bulunduklarn belirten Aydn BJK Dernei Bakan brahim Pehlivan ise unlar söyledi: “16 Aralk 2014 tarihinde stanbul Çalayan Adliyesi_nde görülen Çar Taraftar Grubu davasna katlmda verdii destekten dolay Aydn Barosu_na teekkür ediyoruz. Hep birlikte ülkemizin bütün insanlar ülkemizin gelecei, milletimizin gelecei için çrpnyoruz. Biz spor dernei ve kulübüyüz, siyasetle iimiz olmaz. Çar_ya ilitirilmeye çallan birtakm suçlamalar karsnda unu gördük ki Çar_ya destek çkld. Bunu kalbimizde hissettik. Öncelikle milletimizin her ferdi, hangi takm tutarsa tutsun Çar_nn yannda olduunu söyleyerek, Çar Grubu_nun vicdanlarda herhangi bir suçunun olmad bizce teyit edildi. En önemlisi, Çar davasnda binlerce kiinin adliye dnda, bu davada yarglanan insanlara destek olduunu gördük. nsanlar, gruplar, kurulular zaman zaman bu gibi zor durumlara düebilirler. te o zor durumlarda, skntl anlarda yannda kimlerin olduunu bilmek isterler ve ancak balarna böyle bir ey geldii zaman gerçek dostlarnn, gerçek arkadalarnn, gerçek sahip çkanlarn kimler oluunu anlarsnz. Türkiye_den dört baro, Çar_ya bu davada bize destek oldular. Biz de anladk ki bizim zor anmzda, bir hakszlk, bir adaletsizlik veya vicdanlara uygun olmayan bir olay karsnda yanmzda Aydn Barosu_nun olacan anlam olduk. Bu davann açlyor olmas, yarglamann yaplyor olmas nedeniyle hiç kimseyi de suçluyor deiliz ancak biz de kendi vicdanmzda yaptmz muhasebeyi söylemek durumundayz. Bizim vicdanmz, bu arkadalarmzla ilgili rahat ve huzurludur ancak elimizden tutan Aydn Barosu_nun desteini görmezden gelmemiz mümkün deildir.“ dedi.

Dernek Bakan Pehlivan, Baro Bakan Bozkurt_a teekkür plaketi verdi. Ziyarete, dernek ve baro yönetimleri üyeleri de katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..