milivolt electronics world news Aydn-da_kanser_orannn_artmasnn_nedeni_Menderes-in_kirlilii-didimhaber.net
23-12-2014

Aydn-da kanser orannn artmasnn nedeni Menderes-in kirlilii

Aydn-da_kanser_orannn_artmasnn_nedeni_Menderes-in_kirlilii

Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, Aydn_n ölüm haritas ve sebepleri hakknda açklama yapt. 

Tabip Odas Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yapt basn açklamasnda konuan Tabip Odas Bakan Metin Aydn, ölüm oranlarnda en çok dolam sistemi hastalklar, kanser, solunum sistemi hastalklar, endokrin, beslenme, metabolizma hastalklar olutuunu söyledi. Özellikle Menderes Nehri-nin suyuyla sulanan topraklar ve bu alanlarda yaayanlarda kanser orannn çok arttna dikkat çekti. Aydn, "Menderes Nehri ve Menderes Ovas-nda yetien ürünler temiz deil." dedi.

‏Tüm bu salk altyap eksikliklerinin kaçnlmaz bir ekilde Aydn ilinde ölüm oranlarnn dier pek çok ile göre daha fazla olmasna sebep olduunu dile getiren Aydn, u bilgileri aktard: "Aydn ilinde meydana gelen ölümlerin çounluunu dolam sistemi hastalklar, kanserler, solunum sistemi hastalklar, endokrin-beslenme-metabolizma hastalklar oluturmaktadr. Yüzde ortalamasndan daha fazladr. Dolam sistemine bal ölümler Türkiye genelinde yüzde 21, Aydn-da yüzde 31,5. Kanserlere bal ölümler Türkiye genelinde yüzde 18, Aydn-da yüzde 41,7. Solunum sistemi hastalklarna bal ölümler Türkiye genelinde yüzde 46, Aydn-da yüzde 57,3. Endokrin-beslenme-metabolizma hastalklarna bal ölümler Türkiye genelinde yüzde 5, Aydn-da yüzde 17,4 artmtr. Bu hastalklara bal ölüm oranlarnn artnda Aydn ilinin salk altyapsnn yetersizlii dnda dier önemli unsurlar çevre, beslenme, genetik faktörlerdir. Bu üç faktörü de etkileyip tüm saylan bu hastalklarn ama özellikle de kanser vakalarnn Aydn-da Türkiye ortalamasnn çok üstünde artnn sebepleri ise Menderes Nehri-nin kirlilii, tarm ürünlerinin bilinçsiz ekilde çok fazla ilaçlanmas, bu ilaçl sebze meyvelerin tüketilmesi, yine bu ilaçlarn sulama veya yamur ile yer alt sularna karmas, bu sularn içme ve sulamada kullanlmasdr."

Aydn-da ölüm oranlar ve kanserden ölenlerin saylarnn azaltlmas için önerilerini srlayan Metin Aydn, "Aydn ilinin salk altyaps acilen düzeltilmeli. Hastane veya entegre hastane olmayan ilçelere bu salk kurulular açlmal. Aydn ili merkezde bulunan ikinci basamak hastaneler insana yarar ekilde yeniden kurulmal, salk çalan ve tbbi donanm yönünden iyiletirilmelidir. Menderes Nehri-nin doaya, çevreye, bitki örtüsüne, sonuçta insan ve tüm canl salna yaratt zararlara son verilmesi için çok acil tedbirler alnmal, çalmalar balatlmal. Gerekirse ulusal seferberlik ilan edilmelidir. Menderes Ovas-nda bilinçsiz yaplan sebze meyve ilaçlamalar derhal sonlandrlmal, yeralt sularnn kullanm çok sk denetlenmelidir." uyarlarnda bulundu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..