milivolt electronics world news Aydn_Defterdarl_zeytinliklerden_igaliye_istedi-didimhaber.net
24-12-2014

Aydn Defterdarl zeytinliklerden igaliye istedi

Aydn_Defterdarl_zeytinliklerden_igaliye_istedi

Aydn Defterdarl, Mimar Sinan Mahallesi-nde 2007 ylnda imara açlp parsellenen ancak mahkeme kararyla iptal edilen zeytinlik alanlar için vatandalardan igal talep etti. Kendi arsalar için igaliye ücreti çkaran Defterdarlk Kayymlk Büro Bakanl-nn, 2007 ylnda Aydn 1. dare Mahkemesi-nin bu alanlarn imara açlmasn iptal eden kararn görmezden geldiini belirten vatandalar, “Kendi zeytinlik alanlarmzdan igaliye ücreti istiyorlar. Buralar 40 yldr bizim. mar plan da iptal edildi. Herkesin tapusu var. Bu yanl uygulamadan vazgeçilmeli.” dedi.

Defterdarln ise parsellerde tespit edilemeyen kiilerin haklarn korumak için bu bedeli istedii bildirildi. Vatandalara gönderilen yazda, “daremizce yaplan tahkikatta, tanmazn kayymlkla idare edilen ksmnda tarmsal faaliyet yaplmak suretiyle fuzulen igal ettiiniz tespit olunup 3561 Sayl Mal Memurlarnn Kayyum Tayin Edilmesine Dair Kanun-un 2. maddesi ile anlan kanuna dayanlarak çkarlan ve 16/05/2009 tarih ve 27230 sayl Resmî Gazete-de yaymlanarak yürürlüe giren Mal Memurlarnn Kayyml Hakknda Yönetmelik-in 9. maddesi uyarnda 27/11/2014 tarih ve 3 sayl komisyon kararna istinaden tahakkuk ettirilmitir.” denildi.

Aydn Defterdarl zeytinliklerden igaliye istedi

Aydn Belediyesi-nin imara açt zeytinlikleri için dava açtklarn ve kazandklarn belirten zeytinlik sahiplerinden 78 yandaki Nurettin Sezer, igaliyenin iptal edilmesini talep etti. Sezer, "Buras benim tapulu malm. Ben buray, yurtdnda döküm kazanlarnda çalp aldm. 1974-ten beri buras zeytinlik. Burada belediye bir imar uygulamas yapmt ancak mahkeme iptal etti. ptal ettikten sonra Aydn Defterdarl Kayymlk Büro Bakanl, bu mahkeme kararn dikkate almyor, buradan kira ücreti tahakkuk ettiriyor. Mahkeme imar uygulamasn bozunca burada kimsenin pay filan kalmad, arazi yeniden bizim oldu. Bize kendi arazimizin kullanm bedeli diye bir ihbarname geldi. Bizim arazimizde bakasnn hakk yok. Bu yanl, bundan dönsünler.” eklinde konutu.

Kendi arsasndan istenen kullanm bedeline ardn belirten 82 yandaki Hidayet Ylmaz da, “1970 yllarnda ben bu yeri aldm. Burada kimsenin hakk yoktu. imdi bakalarnn hakk için benden ücret talep ediyorlar. Buras bizim tapulu arazimiz. Aydn Defterdarl Kayymlk Büro Bakanl bu yanlndan dönmeli. Bize 2007 ylndan beri kullanm bedeli tahakkuk ettirilmi. Bu durumdan madur yüzlerce kii var. Bazlar ücret az olduu için yatrd ama biz, kendi arazimiz için haksz istenen bu ücreti yatrmayacaz. Aydn Defterdarl Kayymlk Büro Bakanl bunu iptal etsin.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..