milivolt electronics world news Bugn_rk_bir_cumhurbakan_var-didimhaber.net
26-12-2014

Bugn rk bir cumhurbakan var

Bugn_rk_bir_cumhurbakan_var

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan_n, “Türkçe ile felsefe yaplamaz.” açklamasn sert bir dille eletiren CHP Genel Bakan Yardmcs ve Aydn Milletvekili Bülent Tezcan, “Kendi milletine, _Türkçe ile bilim yaplamaz, felsefe yaplamaz_ diyen bir cumhurbakan olmaz. Bu Cumhurbakan, kendi milletine hakaret eden bir cumhurbakandr. Eer bir soruturma yaplacaksa milletine hakaret eden Cumhurbakan_n, vicdanlarda bu milletin sorgulamas gerekir. Hangi döneminde bir milletin cumhurbakan, kendi ülkesinin diliyle bilim, felsefe, sanat yaplamayacan ifade etmitir? Böyle bir eyi anlamak mümkün deil. Kendisinin daha önce söylediklerini bir tarafa brakyorum. _Türkçe ile felsefe yaplmaz diyen rkçdr._ derken kendisi babakand. Yani imdi biz rkç bir cumhurbakanna sahip olduk, onun tarifiyle. Demek ki artk Türkiye_de bugün rkç bir cumhurbakan var.” dedi.

Aydn_n Efeler ilçesinde CHP l Bakan Hikmet Saatç, Efeler lçe Bakan Bayram nci, parti tekilat ve dier partililerin de katld toplantda konuan Genel Bakan Yardmcs Tezcan, Cumhurbakanl makamna hakaret sebebiyle son dönemde görülmemi davalar açldn söyledi. Tezcan, "Son dönemlerde Cumhurbakan_na hakaretten açlan davalarn says, dier soruturmalardan daha fazladr. Niye, ne deiti? Türkiye, 1923_te cumhurbakanna sahip oldu. O günden bu yana 12 cumhurbakan oldu. Yani bugüne kadar neden ilk defa bu günlerde Cumhurbakan_na hakaret suçu bu kadar çok soruturma konusu oluyor, gündeme geliyor? Bunu oturup ciddi ciddi düünmek lazm. Bu, Türkiye_nin otoriterletiinin açk göstergesidir. Bu, Türkiye_de bir sivil darbe yaadmzn çok açk, somut göstergesidir. Üstüne üstlük bununla da kalmayp herkesi tutuklamaya kalkarsanz o ülkede düünce özgürlüü deil, demokrasi deil, despotik rejim olur. O ülkede rejimin ad faizmdir. 16 yandaki bir evladmz tutukladlar. Sevindiricidir, bu yanltan en azndan dönülmütür ama Türk demokrasisi çok yara almtr. Bugünden sonra bütün yargçlarn, yarg sürecinin oturup yeni batan kendisi, demokrasi ve hukukun üstünlüüne inanan bir görev mi yapacak, yoksa dorudan doruya muktedirlerin arzularna m göre hareket edecek, oturup bunun kararn vermek zorundadrlar. Bu karar Türk demokrasisinin kalitesini, Türkiye_de hukuk devleti olup olmadn ortaya koyacak ciddi, önemli bir karar olacaktr. Asl hakareti yapan, Cumhurbakan_nn kendisi. Düünebiliyor musunuz, 17-25 Aralk soruturmalarn unutturmak için srarla gündemi deitirmek için çkt, bir Osmanlca tartmas balatt. Balatabilir, kendi takdiridir ama bu tartmay balatrken _Türkçe ile felsefe, bilim yaplamaz_ diye bu milletin diline hakaret eden bir Cumhurbakan var. Bu milletin dili, Yunus Emre_den bu yana Türkçedir. Yunus Emre hangi durulukta Türkçeyi konuuyorsa, Âk Veysel de ayn durulukta Türkçe konuuyordu. Gece yatp ertesi gün baka bir dil konumadk, kandrmasnlar milleti. Cumhurbakanl katndan bu milleti kandracak yalan sözler söylemesinler. Biz alfabeyi deitirdik. Türkiye, alfabe deiime sürecini uzun yllar tartt. Osmanl_nn son döneminde de alfabe deiiklii tartlyordu ve o kararl devrimci duruu Mustafa Kemal Atatürk gösterdi. Asl mesele, Türkiye_de bugüne kadar kullandmz alfabeyi deitirme hesabdr. 90 ylda bu milletin yazd yazy yeniden deitirme hesabdr. Buna güçleri yetmez. Böyle bir ey yapabilmeleri de mümkün deil ama gündem deitirme peindeler.” dedi.

Bülent Tezcan

Üniversitelerde yaanan olaylar da deerlendiren CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, “ Dört ilimizde üniversite örencilerimizin birbirleriyle çatt haberlerini okuyoruz. Bunlar tesadüfi gelimeler deildir. Bir ülkede rejim ne kadar otoriterleirse gençler arasndaki çatma o kadar artar. ktidar, kendine muhalif olanlara tahammül edemeyip bütün özgür düünce ortamn ortadan kaldrd sürece gençlik arasndaki çatmann ateini daha fazla fitilleyecektir. Ne zaman bir ülkede üniversitelerde özgürce konuabilme imkan olur, ne zaman herkes düüncesini özgürce ifade edebilir, iktidara kar eletirilerini özgürce yapabilme imkan ne zaman bir ülkede snrszca salanr, demokrasi snrsz iler, kusursuz iler, o ülkede gençler birbiriyle çatmaz.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..