milivolt electronics world news zlediim_grntler_vahim_bir_durumu_gsteriyor-didimhaber.net
26-12-2014

zlediim grntler vahim bir durumu gsteriyor

zlediim_grntler_vahim_bir_durumu_gsteriyor

Aydn Barosu Bakan Gökhan Bozkurt, özgür medyaya yönelik 14 Aralk operasyonunun ardndan dört günlük hukuksuz gözaltdan sonra mahkemeye çkarlan Zaman Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Ekrem Dumanl ile Hakim Bekir Altun arasndaki konumay deerlendirdi. Bozkurt, “Benim izlediim o görüntüler, vahim bir durumu gösteriyor. zlediim ve gördüüm kadaryla suçland konu iki gazete köe yazs, bir de internetteki bir beyan haber yapmas eklinde. Yani böyle bir suçlama olamaz. Böyle bir suçlamay hukuken kabul etmek mümkün deildir.” dedi.

Dumanl_nn bir haber ve iki köe yazs sebebiyle hakim karsna çkmasnn kabul edilemeyeceini ve bundan terör örgütü suçlamas çkarlamayacan ifade eden Baro Bakan Bozkurt, üpheli ve avukat dosyann içeriini bilmemesine ramen yürütmenin, "Onlar gazetecilikten deil, baka suçlardan yarglanyorlar." açklamalarnn da kabul edilemeyeceini belirten söyledi. Bozkurt, “Ekrem Dumanl, _ki yaz, bir de haberle ilgili mi buradaym?_ diyor. Bunlarla ilgili bir insan tutuklanmaya sevk edilemez. Eer bunlardan baka bir madde varsa bunun da üpheliye açklanmas gerekir ki savunmasn yapabilsin. Kim okursa olsun deil tutuklamaya sevk edilmek, cumhuriyet savcs tarafndan bizzat ya da verdii emirle kolluk tarafndan ifadesi alnacaksa ilk yaplmas gereken burada soruturma makamlarnn, neyle suçlandn ve bütün haklarn bildirmektir. Bu yaplmadan, _Buyur kendini savun_ demekle edeerdir. Neyle, neye kar savunacak? _Neyle suçluyorsunuz beni?_ deme hakk herkeste var. Kanun da zaten bu hakk korumak için var. Kstlama ve gizlilik karar verilen dosyalarda, üphelinin ya da avukatn savunma yapmas imkanszdr. Zordur demiyorum, imkanszdr. Kstlama olan bir davada savunma yaplamaz. Savunmasz bir yarg da olamaz. Eer soruturmann gizlilii ilkesi var ve buna herkesin uymas gerekiyorsa neyle suçlandklarn üphelinin kendisinin ve avukatnn bilmedii yerde, yürütme makamlarnn asla bilmemesi gerekir. Dolaysyla böyle beyanlarda bulunulmamal.” dedi.

Baro olarak hiç kimsenin tarafnda olmadklarnn, sadece hukukun tarafnda olduklarnn altn çizen Gökhan Bozkurt, "üpheliler kimlerse onlara savunma hakk sonuna kadar tannmal. Evrensel hukuk ve bizim mevcut mevzuatmz çerçevesinde haklarnn sonuna kadar kullandrlmas gerekir. Bizim bir hukukçu olarak, _Oh olsun. Bak gördün mü, senin de bana geldi._ tarznda bir yaklam sergilememiz mümkün deil. Bir kimsenin suçu varsa hukuk çerçevesinde yarglansn ancak bunu yaparken savunma ayan yok ederseniz, avukatn aleyhine savunmasna getirilecek her düzenleme, her vatandamzn savunmasz kalmas demektir. Dolaysyla çok tehlikeli bir durum bu. Biz üphelinin kim olduuna bakmayz. Yalnzca hakk veriliyor mu verilmiyor mu, adil yarglanma hakkna, masumiyet karinesine uyuluyor mu uyulmuyor mu, bu bizler için önemli. Eer bu görüntülerdeki gibi ise benim gördüüm o, iki köe yazs ve bir haber, bu vahimdir. Baka suçlarla suçlanyorlar ise somut delillerle kendilerine söylenmesi lazm. Yoksa sorgu hakimi, _Bundan baka sorgu yok._ deyip terör örgütü üyelii nedeniyle savunma isteyemez tabii ki de. Neyle suçluyorsanz, onunla ilgili savunma istersiniz. Umuyorum, savunma hakknn kutsiyeti herkes tarafndan görülür ve uygulanr. Yoksa hiçbirimizin hukuk güvenlii yok demektir." ifadelerini kulland.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..