milivolt electronics world news Cumartesi_mesaiye_gitmeyeceiz-didimhaber.net
30-12-2014

Cumartesi mesaiye gitmeyeceiz

Cumartesi_mesaiye_gitmeyeceiz

Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, Salk Bakanl-nn 2015 ylnda cumartesi günleri belli bölgelerdeki Aile Sal merkezlerinin açk tutulmas ve buralarda salk hizmeti verilmesi uygulamasn eletirdi. Aile Sal merkezi çalanlar ve dier birinci basamak salk çalanlarnn, görev tanmlar dnda yüklenen ilerden ve artan i yükünden bunalm durumda olduklarn belirten Aydn, cumartesi günü mesaiye gitmeyeceklerini söyleyerek, "imdilik cumartesi günü çalma dayatmas yüklenmitir. Salk Bakanl saklamyor, -Yaknda pazar günleri de çalacaklar.- diyor.” eklinde tepki gösterdi.

Salk Bakanl-nn Ocak 2015 tarihinden itibaren cumartesi günleri belli bölgelerdeki Aile Sal merkezlerini açk tutup buralarda salk hizmeti verileceini açklamasn deerlendiren Oda Bakan Aydn, birinci basamak salk çalanlarnn, bu artlarda çalamayacaklarn defalarca dile getirdiklerini söyledi. Metin Aydn, "Salk Bakanl, karmakark hale getirdii salk ortamndaki tüm skntlar, aile hekimlerine yeni görevler yükleyerek çözmeye çalyor. Yanllar baka yanllarla düzeltmeye çalyor. Aile Sal merkezi çalanlar, birinci basamak salk çalanlar cumartesi günleri haksz ve hukuksuz bu göreve gitmeyecek, Aile Sal merkezlerini açmayacak. Bu nöbetler Salk Bakanl-nn birinci basamak salk hizmetlerini tümden yanl anladnn, buralar poliklinik, hattâ acil salk hizmeti vermek için açlm birimler olarak gördüünün, koruyucu hekimlik uygulamalarn tümden gözard ettiinin açk göstergesidir. Kendi yanl uygulamalarnn açt gedikleri yamamak için birinci basamaktaki salk çalanlarn feda etmektedir. Birinci basamak salk hizmeti sunumunda yaanan sorunlar çözülmeden, yeni ek görev ve sorumluluklar dayatlarak oluturulan kaos içerisinde ayla önlenebilir salgnlar artabilir, bebek/gebe izlemlerinde, kronik hastalklarn kontrolünde sorunlar çkabilir. Öncelikle yaplmas gereken, birinci basamak salk hizmetlerinin bütünlüklü olarak ele alnp iyiletirilmesidir. Bu yaplmadan birinci basamak salk çalanlarna yeni görevler yüklemenin, yurttalarn salna hiçbir faydas yoktur, tersine sorunlarn artmasna sebep olur. Salk Bakanl, acil servislerde akl d biçimde artan hasta younluunu azaltabilmek için Aile Sal merkezlerini adres göstermektedir. Oysa acil hizmet vermek için yeterli donanm ve uygun salk hizmet ekibi olmayan Aile Sal merkezlerinin (ASM) acil hizmet birimi olarak çalmas mümkün deildir. ASM-lere gelen acil hastalarn tedavileri gecikebilir, hastalar zarar görebilir, hattâ ölümlere, sakat kalmalara yol açabilir. ASM çalanlar, cumartesi günleri veremeyecekleri acil hizmetler karsnda mesleki skntlar yaayabilir, hastalarla salk çalanlar arasnda gerilim yaanabilir, salk çalanlarna yönelik yeni iddet olaylar ortaya çkabilir. Birinci basamak salk çalanlarnn, hafta içi toplam 40 saat çalma üzerine cumartesi günleri nöbet ad altnda fazla çaltrlmalar, her çalann evrensel hakk olan dinlenme hakknn ihlalidir.” dedi.

Geçen yl Türkiye-de yaklak 630 milyon kiinin muayene olduu açklayan Aydn, “Muayene saylarnda yaanan art, halkn salna olumlu yansmad. Hastalarn daha çok hastanelere bavurup defalarca katk ve katlm pay ödemesinin nedeni sistemdir. Performans kaygsyla yetersiz sürede yaplan muayeneler sonras hastalar dertlerine çare bulamadklar için defalarca bavurmakta, böylece ilaç sektörü ve tbbi irketler daha çok para kazanmaktadr. Tüm bu nöbetler ve anlamsz yeni i yükleri, sistemin iflasnn yansmalardr.
Çare bellidir, salk hizmetinde yaanan sorunlarn çözümü tüketim deil, toplumun gereksinmelerine dayal salk politikalarn yaama geçirilmesidir. Salk Bakanl-n baskc, halkn saln tehlikeye atacak uygulamalardan vazgeçmeye çaryoruz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..