milivolt electronics world news Narenciye_reticisi_de_kampanya_istiyor-didimhaber.net
11-01-2015

Narenciye reticisi de kampanya istiyor

Narenciye_reticisi_de_kampanya_istiyor

Son yllarda umduunu bulmayan narenciye üreticisi de sütte olduu gibi, devletin kendilerine sahip çkmasn istiyor. Süt üreticisine destek için okullarda örencilere süt verilmesi gibi kn en büyük ihtiyaç olan C vitamini deposu olan portakal ve mandalinin de okul, hastane ve askeriyeye alarak üreticinin piyasa darlnn giderilebileceini belirten Kuyucak Ziraat Odas Bakan Kemal Emir, "Narenciyenin maliyeti 37 Kuru. Biz 35 Kurua satamyoruz. Bahçede dalnda kald. Bir de souk vurdu. Devlet C vitamini deposu olan ve kn en çok ihtiyaç duyulan vitamin deposu olan ürünlerimizi alsn. Vatandalar hasta olmaktan, üretici de madur olmaktan kurtulsun." dedi.

Narenciye bahçesi

Narenciye üreticisinin pazar bulamamasnn yannda souk havalardan da olumsuz etkilendiini belirten Kuyucak Ziraat Odas Bakan Kemal Emir, "Souklar narenciyeyi olumsuz etkilerdi. Halen narenciye ürününün yüzde 30_u dalnda. Bunlar da souklardan ve dondan zarar gördü. Kasm aynda balayan hasat devam ediyor. Daha önceki yllarda alc erken geliyordu. Pazar hareketlilii oluyordu. 2 yldr bunu göremiyoruz. Bahçede portakal mandalina satlamyor. uanda üretici topladklarn satamad için depolara koydu. Dalnda kalan yüzde 30 da souktan zarar görmü durumda. Üreticinin zarar gören bahçeleri tarm müdürlüklerince zarar tespiti yaplmal. Narenciyeye destekleme yok. u anda üreticinin pazar bulamamas, mahsul satamamasnn yannda bir de don olay oldu. Narenciye üreticisi desteklenmeli." dedi

Narenciye bahçesi

Narenciye üreticisi için umut olan Rusya_daki krizden dolay bu pazarda da aksaklk olduunu ve üreticinin ürününü satamadn belirten Emir, "Ortadou_daki savalar nedeniyle de narenciyemizi bu bölgelere satamyoruz. ç pazarda k artlarnda n dolay yollarn kapanmas da olumsuz etkiledi. Narenciye satlamad elde kald. Yerel yönetimler ve hükümetin askeriye, okul, hastane gibi yerler için alnp üreticiye destek olmas lazm bence bu konuda bir kampanya balatlmal. Okul süt projesiyle sütte rahatlama saland ise narenciye sektörünün de C vitamin deposu. Souk havalarda en çok ihtiyaç duyulan vitamin. Bu ekilde ele alnarak üreticinin maduriyeti giderilmeli. 10 yldr narenciye fiyatlar 30-35 Kuru. Girdi fiyatlar yüksek. Üretici üzüntülü. Zaten narenciyenin maliyeti 37 kuru, u anda toptan 35 kurua satlmyor." eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..