milivolt electronics world news Okullarda_zil_almayacak-didimhaber.net
04-03-2015

Okullarda zil almayacak

Okullarda_zil_almayacak

Aydn l Milli Eitim Müdürlüü tarafndan çalmas yaplan “Zihinlerde Eitim, Bireylerde Özdenetim” projesinin hayata geçirilmesiyle il genelindeki okullarda ders giri çk zamanlarnn uyarcs zil çalmayacak. l Milli Eitim Müdürü Pervin Töre, bu projeyle zil çalmamay il genelinde ilkokula kadar indireceklerini ve çevredeki ses kirliliine son vereceklerini söyledi. Proje baarya ularsa okul koridorlarnda zil sesi, "Hababam Snf" filminden bir sahne olarak kalacak.

Söz konusu proje çalmasyla örencilerin zil gibi herhangi bir uyarana tâbi olmadan derse giri çk zamann ayarlayabilmesi, öz disiplin, zaman yönetimi ve öz denetim kontrollerini salamalar hedefleniyor. Örencilerin, zil sesi olmadan, otokontrolle derse zamannda girip çkmas planlanyor. Proje Aydn Lisesi, Murat-Hale Küçükolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazipaa Ortaokulu, Mustafa Kiri Ortaokulu ve Yahya Kemal Beyatl lkokulu-nda pilot olarak uygulanmaya balyor. Yöneticiye, öretmene, çalana, veliye, aile birliklerine uygulayacaklar anketler sonucunda, yaanacak olumsuzluklar tespit edeceklerini belirten l Milli Eitim Müdürü Töre, “Türkiye-ye model olmay hedefledik. Okullarmz için nasl farkndalk oluturabiliriz? Biz küçük yalarda bu çocuklarmzda öz disiplin dediimiz, öz denetim dediimiz bilinci gelitirerek, zaman yönetimini iyi yapmalarn salayacaz. Zil çalmamay ilkokula kadar indireceiz. lk önce pilot okullar seçerek, zil sesini kaldrma projesini balattk. Bu okullarn yöneticisine, öretmenine ve örencisine anketler uygulayacaz. Anketler sonucundaki deerlendirmelerimizle Aydn genelinde bu projeyi balatacaz. Zil sesleri, çevrede çok ses kirlilii oluturuyordu. Merkezde 60-70 tane okul var. Bir anda zil sesleri birbirine karyor. Çevrede hastas, bebei, yals olan var. Ses kirliliini gidermek ve çocuklara öz disiplin, zaman yönetimi ve öz denetim kontrollerini salamak adna bu projenin startn verdik.” eklinde konutu.

Aydn Lisesi-nde balayan uygulamada örenciler zil sesiyle deil, her kata koyulan dijital pano, snflardaki saat ve öretmenlerine uyarak teneffüse çkyor. Zil çalmad için koridorlarda gürültü olmuyor. Bir zamanlar teneffüslerde çalan zil, proje baarl bulunursa artk çalmayacak.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..