milivolt electronics world news Tarm_alanlarnn_jeotermale_kar_korunmas_Vali_Ayyldz-n_sorumluluudur-didimhaber.net
07-03-2015

Tarm alanlarnn jeotermale kar korunmas Vali Ayyldz-n sorumluluudur

Tarm_alanlarnn_jeotermale_kar_korunmas_Vali_Ayyldz-n_sorumluluudur

Tarm ehri Aydn-da, özellikle incir ve zeytinlik alanlar etkileyen jeotermal enerji tesisleri sknts devam ediyor. Buharkent Ziraat Odas Bakan Naim Özdamar, bu tesislerin verimli topraklar yok ettiini, insan saln bozduunu, çevreyi kirlettiini ve dünyada en güzel inciri sar lopu tehdit ettiini söyledi. Tarm alanlarnn jeotermale kar korunmas için en büyük sorumluluun Aydn Valisi Erol Ayyldz-a dütüünü belirten Özdamar, “Sayn valimiz, tarm alanlarnn jeotermal için kullanma açlmas konusunda kamu yararn tarmdan yana kullanmal. Sayn valimiz, bu konuda kararn bir an önce vermelidir.” dedi.

Mahmut Nedim Bar

Germencik ilçesinde düzenlenen panelde jeotermal tartld. Jeotermal firmalarnn kendilerini devletin yerine koyduunu söyleyen Oda Bakan Özdamar, kendisini de tehdit ettiklerini belirtti. Türk çiftçisinin enerji lobisiyle kar karya olduunu ifade ederek, “Jeotermal firmalarn denetleyecek yetkili yok. Kimse denetlemiyor. Arazilerimizi yok ediyorlar. Çiftçilerimiz, jeotermal kuyusu ve tesisleri için topraklarn satmasnlar.” dedi. Jeotermal tartmalarnn, Aydn tarmn sahiplenmenin bir balangc olacan belirten Özdamar, Jeotermal Kanunu-nun Türk tarmnn canna okumak için çkarldn iddia etti. Naim Özdamar, “Aydn topraklar 13-e bölündü. Aydn-da jeotermal alanlar hep verimli topraklar. Aydn genelinde bin 500 jeotermal kuyusu açlacak. Bu, bin 500 zehir kayna demek. Jeotermalin havaya ve derelere boaltlmas yasaktr ancak unu biliyoruz ki bizim vadimize göz gezdirdiimizde unu görüyoruz, jeotermal sular Menderes-e akmakta. Pamukören-de reenjeksiyon kuyular açlmamtr. Yerleim alanlar jeotermallerle çevrildi. Jeotermal çalmalarndaki atklar yok edilmemi, topraa gömülmülerdir. Bu insan, hayvan ve topraklarmz için tehdittir. Bir zamanlar su içilen Büyük Menderes Nehri-nin suyu, 4. snf su. Bunda en önemli etken jeotermal sulardr. Menderes-te, oksijene ihtiyac olmayan canllar da yaamyor artk. Jeotermal firmalar adeta çevreyi kirletmekten zevk alyorlar ama halk artk uyanm durumda. Jeotermal firmalarn denetleyici belli deil, denetim yok. Babolar jeotermal firmalar. Kendilerini devlet yerine koymular, herkesi tehdit ediyorlar. Beni de mahkemeyle tehdit ediyorlar. Sürekli yaz gönderiyorlar. Aydnllara sesleniyorum, jeotermal alanlar ve santral alanlar için arazileri satmayn. Tarm alanlarmz kurtarmamzn dayana zeytin olacak. Bunun dnda koruma altna alnan aaç yok. Artk enerji lobisiyle Türk çiftçisi kar karyadr. Çiftçimiz, topran ve ehrini korumaldr. Böyle giderse incir büyük zarar görecek, jeotermaller incirlerimizi kurutuyor. Gda Tarm Bakanl yetkilileri sadece, -Bu incir bahçeleri kurumu- diyerek rapor tutmakla yetiniyorlar.” ifadelerini kulland.

Aydn-n verimli tarm arazilerinin jeotermal enerjiye feda edilmemesini isteyen Ziraat Mühendisleri Odas Bakan Mahmut Nedim Bar da çiftçilerin verimli arazilerini satmamasn istedi. Tarm arazilerini jeotermal firmalarna yüksek fiyatlarla satarak günü kurtaranlarn, çocuklarnn ve ülkenin geleceini sattn söyleyen Bar, “Topraklarnz satmayn. Topraklarnz satmak demek, geleceinizi satmak demektir. Jeotermal enerji, verimli arazilerimizi ve tarmmz tehdit etmektedir.” dedi.

Toplantya Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydn Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, Germencik Ziraat Odas Bakan Ümmet Akn, Efeler Ziraat Odas Bakan Rza Posac ve dier vatandalar katld. Toplant sonunda, soru cevap eklinde skntlar tartld ve çözüm yollar arand.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..