milivolt electronics world news Haksz_Yere_Srgn_Edilen_retmenler_aklamas-didimhaber.net
12-03-2015

Haksz Yere Srgn Edilen retmenler aklamas

Haksz_Yere_Srgn_Edilen_retmenler_aklamas

Aydn-da Eitim- ve Aktif Eitim-Sen üyesi bir grup öretmen, l Milli Eitim Müdürlüü önünde, “Haksz Yere Sürgün Edilen Öretmenler” konulu bir basn açklamas yapt. Açklamaya Eitim- Genel Sekreteri Mehmet Altntop, Aktif Eitim-Sen Aydn l Temsilcisi Ömer Küçükgüldal ve iki sendikadan üye eitimciler, ayrca CHP Aydn Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydn Tabip Odas Bakan Dr. Metin Aydn, CHP Efeler lçe Bakan Bayram nce ve baz sivil toplum kuruluu temsilcileri de destek verdi.

Eitim- ve Aktif Eitim-Sen üyelerinden eylem

Açklamay yapan Aktif Eitim-Sen Aydn l Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, “Öretmenler suni gündemlerle, yapmack sebeplerle soruturma geçirerek, soruturmann neticesi belli olmadan, adna -tedbiren yer deitirme- denilerek, sürgün edilerek madur edilmektedir.” dedi. Bugün öretmenlerin, nereden ne ekilde geldii belli olmayan ikayetlerle soruturma açlarak, üzerlerinde aça alnacak hiçbir üphe ya da tehlike bulunmad halde aça alndn söyleyen Küçükgüldal, “Öncelikle unu belirtmek isterim ki sendika tüzüümüzün en banda, -Büyük millet olma uurunun bütün fertlerin topyekûn katlmyla gerçekleeceine ve büyük hedeflere küçük fakat samimi admlarla yürüyeceine inanan Aktif Eitimciler Sendikas, ahsi arzularn yerine millî ruh ve millî düüncenin, egonun yerine diergamlk ve kolektif uurun geçecei, birbirini tanmayan fertlerin, kendileri gibi kimselerin varlklarn hissedecei ve hemen herkesin ictimaî bir varlk olduunu yeniden duyup yaayaca dönem için birletirici ve yumuatc bir harç olarak çalmay amaçlar.- eklinde bir ifade yer almaktadr. Bu ifadenin gerei olarak, gittiimiz her yerde biz meslektalarmza unu söyledik: -Öretmenin ve eitimin ortak sorunlarnn dile getirildii her yerde ve herkesle birlikte hareket edeceiz.- Bunun gerei olarak bugün burada ortak basn açklamas yapmaya karar verdik. Bugün eitimin yöneticileri ube müdürlüü, okul müdürlüü, müdür yardmcl dahil olmak üzere eitimin her aamasnda, sendikalarndan ya da dünya görülerinden ötürü elemeye tâbi tutularak belirleniyor ve fileniyor.” dedi. Öretmenlere sk sk sendika deitirmeleri konusunda bask yapldn ifade eden Küçükgüldal, “Elbette ki biz bunlarn dile getirildii, toplum nezdinde farkndalk oluturmaya yönelik demokratik ve hukuk formlar içerisinde yaplan her türlü faaliyette herkesle birlikte hareket ederiz ve etmeye de devam edeceiz. Bugün sendika olarak, gerek ube müdürlüü gerekse okul müdür ve müdür yardmcl gerekse de haksz yere soruturma açlarak madur edilen birçok arkadamzn olduunu söyleyebilirim. Herkes bu konuda müsterih olsun, bunlarla ilgili yaplan hakszlklar Avrupa nsan Haklar Mahkemesi de dahil olmak üzere her türlü hukuki platformda takip ediyoruz. Bu yanllarn bir gün mutlaka Badat-tan döneceine inancmzn tam.” ifadelerini kulland.

Aydn-da hukuksuz ve haksz yere öretmenlerin sürgün edildiini öne süren Eitim- Genel Sekreteri Altntop da, “Aydn Lisesi rehber öretmenimiz Safinaz Karabudak ile Aydn Lisesi Müdür Yardmcs Sakin ahan-n sürgünlerini yayoruz. Sayn Vali-ye, bu konuda bir hukuksuzluk ve vicdanszlk yaplmakta olduunu ifade etmek istiyoruz ancak Sayn Vali, vicdannn ve hukukun sesi yerine baka yerlerin sesine itibar ediyor ki sürgünleri gerçekletiriyor. Bizler hukuk içinde kalp bu hakszla kar sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceiz. Bu haksz uygulamalar yapanlar da elbette hesap verecektir.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..