milivolt electronics world news ubat_gda_denetimlerinde_120_bin_lira_ceza_kesild-didimhaber.net
17-03-2015

ubat gda denetimlerinde 120 bin lira ceza kesild

ubat_gda_denetimlerinde_120_bin_lira_ceza_kesild

Aydn Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü, ubat ay gda güvenlii çalmalarn açklad. Gda üretim yerlerinde 123, gda sat ve toplu tüketim yerlerinde 597 denetim yapld, bunlardan 11 iyerine yaklak 120 bin lira para cezas kesildii belirtildi.

l Müdürü Mustafa Bircan, Aydn-da toplam bin 649 gda üretim, 13 bin 955 gda sat ve toplu tüketim yeri bulunduunu belirtti. Bircan, yapt açklamada, “Denetim izleme program, ikâyet, yllk denetim program, zehirlenme gibi olaylara istinaden toplam 31 adet numune alnd. l genelinde gda üretim yerlerine yaplan denetim ve alnan numuneler sonucunda, mevzuata uygun olmayan dokuz iletmeye 115 bin 774 TL idari para cezas, gda sat ve toplu tüketim yerlerinde ise yaplan denetim ve alnan numuneler sonucunda mevzuata uygun olmayan iki iletmeye 4 bin 63 TL idari para cezas karar uyguland. Müdürlüümüzce ubat ay içerisinde 182 adet salk sertifikas düzenlenerek 1 milyon 203 kg. kuru incir, 64 adet salk sertifikas düzenlenerek 527 bin 810 kg. muhtelif gda maddesi olmak üzere toplam 1 milyon 731 bin 557 kg. gda maddesi ihracat gerçeklemitir.” dedi.

Alo Gda 174 hattna, geçen ubat ay içerisinde gda sat yerleriyle ilgili 21, toplu tüketim yerleriyle ilgili 9, gda üretim yerleriyle ilgili 11 ikâyet geldiini de belirten l Müdürü Bircan, “ikâyetlerle ilgili olarak 32 adet iletmenin denetimi sonlandrlm, mevzuata aykr bir durumu tespit edilmemitir. Yaplan denetim ve alnan numunelere ait bilgiler, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanl GGBS (Gda Güvenlii Bilgi Sistemi)-ye kaydedilmektedir. Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve salkl gdaya ulamalar konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 106 kiilik gda kontrolör ekibimiz tarafndan 24 saat kesintisiz bir ekilde devam etmektedir.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..