milivolt electronics world news Hani_paramz_cebimizde_kalacakt?-didimhaber.net
18-03-2015

Hani paramz cebimizde kalacakt?

Hani_paramz_cebimizde_kalacakt?

Aydn Esnaf ve Sanatkarlar Odas Yönetim Kurulu Üyesi ve Marangozlar Odas Bakan Süleyman Algün, dershaneleri kapatmann maksadnn, kamuoyuna yanstld gibi olmadnn ortaya çktn söyledi. Velilerin ve örencilerin maduriyet yaamamas için Anayasa Mahkemesi-nin bir an önce dershanelerle ilgili kararn vermesi gerektiini belirten Algün, “Dershaneler, bu ülkenin bir gerçei. Halen daha ihtiyaç var. Dershaneler, ciddi bir çalma yaplmadan kapatlyor. Eitimdeki sorun daha da artacak görünüyor.” dedi.

Oda Bakan Algün, dershanelerin velilere yük olduu vurgulanarak, “Dershaneler kapansn, paralarnz cebinizde kalsn.” dendiini ancak gelinen noktada velilerin cebinden daha çok para çkacak bir sistem getirildiini söyledi. Fiyat ne olursa olsun birçok ailenin özel okula mecbur kalacan, hem maddi hem de manevi skntlar yaanmasnn kaçnlmaz olduunu savunan Algün, “Dershaneler kapansn, paralarnz cebinizde kalsn sloganyla halkmza sunulan dershanelerin kapanmasyla birlikte devlet okullarndaki baarl çocuklarn özel okullara gidecek olmas devlet okullarna, ailelere ve örencilere zarar vermeyecek mi? Elbette verecek. Özel okullara kar deiliz ancak u an 11. snf okuyan çocuklarmzn, bu yl içinde okullarnda müdür ve yardmclar deitirildi. Akabinde gitmi olduu dershaneler ve yeni açlacak olan özel okullar, çocuklarmza özel kolejlerde eitimin daha iyi olacan, devlet okullarnda bu ans bulamayacaklarn dile getirerek, hedefi olan ve baar durumu iyi olan çocuklarmz okullarna kaydetmek için çaba harcyorlar. Peki buna kar özellikle lise müdür ve yardmclar neler yapyorlar? Eer bu örencilerine sahip çkamazlarsa önümüzdeki yldan itibaren özel okullarn fiyat ne olursa olsun birçok aile özel okula mecbur kalacak, hem maddi hem de manevi sorunlar yaanacaktr. Siyasi sorumluluu olan hükümetimiz de bu konuda acilen biz aileleri rahatlatacak açklamalar yapmaldr. Dershaneye 3–4 bin lira paray ödemekte zorlanrken ve bu paradan kurtulacamz düünürken imdi bu rakam 12 bin liraya çkmtr. Hani biz kazançl çkacaktk?” dedi.

Bata hükümet ve Milli Eitim Bakanl olmak üzere il ve ilçe müdürlüklerinin, okul yöneticileri, öretmenler, örenciler, sivil toplum kurulular ve ailelerin bu meselenin ciddiyetinin farkna varmalar çarsnda bulunan Süleyman Algün, “Eer bu sorunu görmezden gelip örencilerinizi özel okullara kaptrrsanz, artk bundan sonra öretmenlerimiz de kalan ömürlerini ah ile vah ile geçirmeye hazr olsunlar, çünkü biz buna benzer sorunlarla 20 yldr kaybettikçe kaybediyoruz. Belki çocuklarn özel okulda okutmak için baz aileler borçlanr, kredi çeker ama arkadan gelen milyonlarca örencinin vebali hepimizin üzerinde olacaktr. Ülkenin kalknmasnn eitimle mümkün olduunu hepimiz biliyoruz. Hep birlikte bu sorunu ortadan kaldralm. Eer bu süreç bir düzene girmezse bu iin sonu eitimin özellemesine gider ve yarnlarda bugünleri çok ararz. Bugüne kadar ald örenci profili ve baar durumu üst seviyede olan bir okulda, u an çok sayda örencinin özel okula gidecei alg ve kanaati var. Peki bu snfta, özel okula gidemeyecek çocuklar ne yapacak? Bu yata, parann gücüyle yarta geri mi kalacaklar? Eer bir örenci bundan dolay ah ederse bu memleketin iki yakas biraraya gelir mi?” diyerek tepki gösterdi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..