milivolt electronics world news ocuk_gelinde_Kuzey_Afrika-dan_daha_ktyz-didimhaber.net
21-03-2015

ocuk gelinde Kuzey Afrika-dan daha ktyz

ocuk_gelinde_Kuzey_Afrika-dan_daha_ktyz

Aydn Barosu Kadn Haklar Komisyonu, “Çocuktan Gelin Olmaz" çaltay düzenledi. AYMENDO tesislerindeki çaltayda konuan Baro Bakan Gökhan Bozkurt, “Kuzey Afrika ve Orta Asya-da yüzde 18 olan çocuk gelin oran, Türkiye-de yüzde 32 civarnda. Bu bizim için çok büyük bir utançtr. Bunu sfra düürünceye kadar çalacaz.” dedi.

Deiik kurumlardan yetkililerin katld çaltayn açlnda konuan Baro Kadn Haklar Komisyonu Bakan Gül Sözen, çocuk gelinlerin ve evliliklerin Aydn-daki durumunu ele alacaklarn, çözüm yollarn görüeceklerini söyledi. Türkiye genelinde yaplan çaltaylar sonucunda elde edilen verilerle Ankara-da yaplacak toplantda, çocuk gelinler konusunda bir çözüme varmay hedeflediklerini belirten Sözen, “Aydn-da veriler topladk. Genel olarak baktmzda Acarlar, Kocagür ve Ilcaba mahallelerinin durumuyla dier mahalle ve ilçelerin durumunun birbirinden farkl olduunu gördük. Aydn-da evlilie izin davalarnda yansyan saylar yüksek deil, ortalama 100-ün üzerinde. Bunun bir de yansmayan taraf var. Yansmayan tarafn daha fazla olduu bir gerçek. Cinsel istismar davalarnn da youn yansmadn gördük ama yansmayanlarn çok daha fazla olduunu biliyoruz. Bu ciddi bir sorun. Erken yata evliliin toplum, salk ve psikoloji alanlarnda sonuçlar ar olmakta.” dedi.

Gökhan Bozkurt

Çocuk ile gelin kavramlarnn biraraya gelmesinin bile balbana bir facia olduunu söyleyen Baro Bakan Bozkurt da Kuzey Afrika ve Orta Asya-da yüzde 18 olan çocuk gelin orannn, Türkiye-de yüzde 32 civarnda olduunu kaydetti. Bozkurt, “Çocuktan gelin olmaz, damat olmaz. Her yl 14 milyon çocuun çocukluu çalnyor. Bu Aydn-n, Türkiye-nin deil, dünyann bir sorunu, çok önemli bir sorun. Henüz geliimlerini tamamlamam, eitim çanda olan çocuklarmzn, en bata temel haklarndan eitim hakk olmak üzere ekonomik, sosyal birçok haklar evlendirilmek suretiyle ellerinden alnyor. Evlendirilmek kelimesini kullanyoruz, çünkü 18 yann altndaki herkes kanunumuza göre çocuk. Kendi iradeleriyle evlenmeleri mümkün deil, evlendiriliyorlar. Zorla bir kocann evine adeta hapsedilip en güzel zamanlarnn heba edilmesine sebep olunuyor. Bunun önüne geçmek için gönüllü çalmalar yaplyor. Barolarn bu konuda çalmalar var. Kurumlar bu konuya duyarl. Bir çocuun hayatnn kurtarlmas, kelimelerle anlatlamayacak deere sahiptir. Bu çalmalar sayesinde birçok çocuumuz, gelin olmaktan kurtulacak. Bir gün çocuk ve gelin sözcüklerini birarada kullanmayacaz. Çocuk ve gelin sözcüklerinin biraraya gelmemesi, çocuklarn kocaya deil, okula gidebilmeleri için hep birlikte çalmaya devam edeceiz.” eklinde konutu.

Gül Sözen

Çaltaya katlan kurum yetkilileri, çocuk gelin olayn ekonomi, toplum, hukuk, salk, psikoloji ve dier açlardan ele alarak deerlendirecek.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..