milivolt electronics world news Bahar_bayram_resmi_trenle_kutland-didimhaber.net
21-03-2015

Bahar bayram resmi trenle kutland

Bahar_bayram_resmi_trenle_kutland

Aydn-da Nevruz Bayram resmi kutlamas, Adnan Menderes Üniversitesi-nde (ADÜ) yapld. ADÜ Kampüsü-ndeki kutlamada ate yakld, örste demir dövüldü.

Aydn Valilii ile Kültür ve Turizm l Müdürlüü-nün ortaklaa düzenledii törende konuan ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Berna Akyüz Sizgen, “Orta Asya-dan Balkanlar-a kadar çok geni bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz, her ulusun kendi kültür deerleriyle özdeletirip sembolletirdii, özü itibariyle baharn geliinin kutland, cokuyla karland bir gündür. Nevruz, bir anlamda iyilii ve bereketi temsil eden bahar ile sknty ve yokluu temsil eden kn savadr. Sava ne kadar çetin geçerse geçsin, kazanan hep bahar olacaktr. Yeni bir yln balangc olarak yeniden douu simgeleyen bu bayram, gelecee dair umut, arzu ve temennileri de içinde barndrr. Bu yönüyle dünyada tek ve özgün olan Nevruz, doadaki diriliin yansra insana dair umudu ve sonsuzluk duygusunu da temsil ediyor. 2015 Nevruz insanla, güzellie, bara ve birlie dair umutlarmzn yeniden canlanmasna vesile olsun.” dedi.

Nevruz-un çeitli kültürlere girdiine ve benimsendiine dikkat çeken Kültür ve Turizm l Müdürü Nuri Aktakka ise, “Aaçlar çiçek açm, her taraf yemyeil, yeniden doa canlanyor. te tabiatn canlanmas, bu neesi bize de yansyor. Bunun için insanlar neeleniyor. Ümitle gelecek yllarna bakyorlar. Deiik inançlarda, kültürlerde yllardr kutlanagelmi. 21 Mart, 12 hayvanl takvim olarak belirlenmi ve hala bu takvim kullanlyor. Bunun için Orta Asya-da, Anadolu-da, Kuzey Afrika-da, Balkanlar-da ve çok geni corafyalarda Nevruz kutlanmaktadr. Nevruz neenin, bereketin, sevginin, bolluun gelmesi umuduyla kutlanan bir bayramdr. Güzelliklere, bolluklara, bereketin gelmesi ve birlik beraberlik içinde olmamza vesile olmasn diliyorum.” eklinde konutu.

Kutlamalarda protokol üyeleri ve davetlilere aure ikram edildi. Çeitli halk oyunlar gösterilerinin de yer ald kutlamalara, Aydn Vali Yardmcs Hayrettin Çiftçi ve dier protokol üyelerinin, baharn simgesi olan atei yakmasyla devam edildi. Atein üzerinden atlayan protokol üyeleri renkli görüntüler olutururken kutlama, demir dövme geleneinin yerine getirilmesiyle son buldu. Kutlamalarna Vali Yardmcs Çiftçi, Büyükehir Belediye Bakan Vekili Evrim Karakoz, Kültür ve Turizm l Müdürü Aktakka, Gençlik ve Spor l Müdürü Zeynel Akn, Efeler Belediye Bakan Vekili Halis Günday, kurum müdürleri, davetliler ve örenciler katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..