milivolt electronics world news Mahalleli_suya_zm_istiyor-didimhaber.net
22-03-2015

Mahalleli suya zm istiyor

Mahalleli_suya_zm_istiyor

ncirliova ilçesi Palamut Mahallesi-nde yaayanlar, evlerinde su ebekesi olmasna ramen içme sularn 10 yldr baka yerden tamaya devam ediyor. Su skntsnn basnda yer almasndan sonra 45 günde sorunu çözeceini açklayan Aydn Büyükehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon daresi Genel Müdürlüünün (ASK), 2 aydr sorunu çözüme kavuturamad belirtildi. Konuyla ilgili haberin basnda yer almasndan sonra ekiplerin giderek çalma yaptn belirten Palamut Mahallesi Muhtar Özcan Özer, "ASK yetkilileri, 45 gün içerisinde içme su sorununu çözeceklerini söylediler. ki ay geçti hiçbir ey yaplmad." dedi.

Mahalleli suya çözüm istiyor

Evlerindeki çemelerinden akan sularn 10 yldan fazla süredir arsenikli olduu için içmede kullanamayan Palamut mahalle sakinleri, hala çözüm bekliyor. Mahallelerinin dnda bulunan kaynaktan içme su ihtiyaçlarn tayarak karlayan mahalle sakinleri, çemelerinden akan sudan içemiyor. Arsenikli su akan çemelerinin mühürlenmek istendiini, içmeme sözü verdikleri için mühürlenmediini belirten Palamut Mahallesi Muhtar Özcan Özer, büyüklerin çemelerden su içmediklerini ancak çocuklar için ayn eyi söyleyemeyeceini söyledi. nsan hayat için tehlikeli olan arsenikli su sorunlar çözülmedii için elleriyle, hayvanlarla ve araçlarla su tamaya devam ettiklerini ifade eden Palamut Mahallesi Muhtar Özer, "çme suyu sorunumuz basnda yer aldktan sonra ASK ekipleri geldiler. Artma cihaz koyacaklarn söylediler. Yeri de hazrd. Artma cihaz için tekrar yer bakmaya geleceiz dediler, ama iki ay oldu ne gelen var ne de giden. Bize 45 gün içerisinde sorunu çözüme kavuturacaz dediler. ASK ncirliova Sorumlusu akir Bey, benim yanmda telefonla görütü sorun çözülecek dedi. Ancak sorun aynen devam ediyor. Geldiler, artma tesisi için çalma yaptlar. Arazi istediler bizden artma tesisi için araziyi bulduk. Arazi sahibi de tamam dedi. Ama bizi çocuk kandrr gibi kandrdlar. Geldiler, yapacaz bekle hesab oldu. ASK Genel Müdür Yardmcsyla da görütüm. ncirliova-da su sorunu olan tek mahalle sizin mahalle dedi. Hatta biz bir su kayna bulduk. Gidip baklalm örnek alalm, tahlilini yaptralm dedik o da olmad. Hiçbir gelen giden yok. Halen su tamaya devam ediyoruz. 45 günde çözülecek denen sorunumuz için 2 aydr hiçbir ey yaplmad. Su tamaya devam ediyoruz. Yetkililerin sorunumuzu çözmesini bekliyoruz." eklinde konutu.

SALIK TARAMASI YAPILDI

Mahalleli suya çözüm istiyor

çme suyu arsenikli olan Palamut Mahallesi-nde ncirliova Toplum Sal-nn doktorlar ve yetkililerle salk taranas yapt örenildi. Mahallelerinde kanser vakalarnn arsenikli içme suyu sonras arttn belirten Muhtar Özer, "çme suyumuzdaki arsenik yüzünden hastalklar artyor. Bu konuda da salk taramas yapld, bu sudan dolay meydana gelen kanser hastalarn tespit etmek için. Mahallemizde bulunan kanser, böbrek ve kalp hastalaryla ilgili bilgi topladlar, rapor yazdlar, gittiler. Mahallemizde 12 kii tespit edildi. Biz bu arsenikli sudan kurtulmak istiyoruz. Salkl içme suyumuzun bir an önce çemelerimizden akmasn itiyoruz." dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..