milivolt electronics world news Kimyasal_ilalar_arcl_tehdit_ediyor-didimhaber.net
23-03-2015

Kimyasal ilalar arcl tehdit ediyor

Kimyasal_ilalar_arcl_tehdit_ediyor

Aydn Ar Yetitiricileri Birlii Bakan Zeki Altn, çekirgeyle mücadele ve yabani otlar kurutmak için kullanlan kimyevi tarm ilaçlarnn arcl zora soktuunu söyledi. Aydn-da bin 650 arcnn 250 bin kovan olduunu ve bunun dört kat da misafir arclarn kovanlar bulunduunu belirten Altn, “Çekirge ve yeil otlar kurutmak için kullanlan ilaçlar, arlar için tehditse bu doadaki dier canllar için de tehdittir. Bu tür ilaçla mücadele, doa katliamdr. Bunun mutlaka önüne geçilmelidir, doal yollarla mücadele edilmelidir.” dedi.

lçelerden ve sulama birliklerinden çekirge ve su yosunlaryla mücadelede kullanlacak kimyevi ilaçlar için uyarlar aldklarn, kovanlarn ilaçlama yaplacak alanlardan uzaklatrlmasnn istendiini belirten Birlik Bakan Altn, “Arlarn ölmemesi için birtakm giriimlerde bulunduk, sonuçlarn da aldk. Gezginci arclarn k konaklamasnda çok ilgi gösterdikleri, konulandklar bir il. Yerli arclarmz da var. Birliin bin 650 üyesi var, bunlarn 250 bin kovan var. Bunun üç dört misli kadar da Aydn-da konulanm durumda. Kurum ve kurulular bize yaz gönderiyor. Efeler Kaymakaml ve Sulama Birlii-nden bize yaz geldi. Çekirge mücadelesi için ilaçlama yapacaklarn, kullanlan ilaçlarn arlara zararl olduunu belirterek, belirtilen yerlere ar kovanlarn koymamz istemiyorlar. Kovanlarmz nerelere koyacaz? Tamam koymayalm, çekirge mücadelesi yaplacak diye koymayalm. Aydn-da arclk yapmayalm m? Çiçeklenmeden bu yörelerde otlar kurutursak, gelecek senelerde bu otlar bulamayacaz, bu bitkileri kaybedeceiz. Yeil kurutan ilaç kadar bilmiyorum doa katliam yapan. Çevrecilerden destek istiyoruz. laçlamalar engellensin. Sulama kanallarndaki yabani ot ve yosun mücadelesi çekirge, ot ve yosunlarla arlara zarar verilmeyecek ekilde yaplsn. Arlara ve dier hayvanlara zararl olan çekirge mücadelesi bu ekilde yaplmamal. Dünya doal mücadele yapyor. laçla mücadele, doa katliamdr, bunun mutlaka önüne geçilmelidir. Baz ilçelerde mezarlk ve ba bahçelerde yeil kurutan mücadelesi yapma karar almlar. Bunlar yaplmasn. Arlar ve doa katlediliyor, bu yaplmamal. Çevrecilerin bize destek olacaklarna inanyoruz.” dedi.

Zeki Altn

Daha önce Sultanhisar ve Nazilli ilçeleri çevresinde meydana gelen ar ölümlerinin sebebiyle ilgili soruyu da cevaplayan Zeki Altn, bu bölgelerdeki bal ars ölümlerinin tahlillerde, kullanlan 40 çeit kimyevi maddenin etkisinin bulunmadnn ortaya çktn dorulayan Altn, arlarn arclarn kendi kullandklar ilaçlarla öldüü iddialarn ise kamuoyunda böyle bir kanaat olutuu eklinde açklad. Altn, “Geçen yl ölen arlarla ilgili numuneleri topladk, zmir-e gönderdik. Kamuoyunda, ar ölümlerinin tarm ilaçlarndan deil de arclarn kendi ilaçlarndan olduu eklinde bir kanaat olutu. Bu tamamen yanl deerlendirmenin sonucu. Bu bölgede kullanlan ilaçlar var m yok mu, onun incelenmesi gerekir. Biz üst birliimizle de görütük, bakanlmzn yetkilileriyle de görütük, bundan sonra böyle bir durum inallah olmaz. Olursa da zaten o numuneleri daha geni imkanlar olan labaratuvarlara göndermeyi düünüyoruz. Bu iddia aslsz diyelim, gerçeklerle badamyor diyelim, hakikatlerle örtümüyor diyelim, çünkü bunca yln arcsyz. Orada arnn neden öldüünü bilecek kadar arclarmz da artk bilinçli. Ara sra olur ama oradaki ilaçtan arcnn kendi yanl uygulamasdr deyip geçmek kolaycla kaçmaktr.“ eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..