milivolt electronics world news zakcan_su_basknnda_zarar_gren_iftileri_ziyaret_etti-didimhaber.net
03-04-2015

zakcan su basknnda zarar gren iftileri ziyaret etti

zakcan_su_basknnda_zarar_gren_iftileri_ziyaret_etti

Aydn’da ar yalar ve Kemer Baraj’nn açlmasyla Büyük Menderes Nehri’nin tamas sonucu tarm alanlarnda yaanan sel felaketini yerinde inceleyen Efeler Belediye Bakan Mehmet Mesut Özakcan, çiftçilerin skntlarn çözmek için çalacaklarn söyledi.

Umurlu Mahallesi çiftçilerini ziyaret eden Bakan Özakcan'a Bakan Yardmcs ve Fen leri Müdürü Cengiz Sune ile Dalama Mahallesi Muhtar Oktay Güngör elik etti. Zarar yerinde inceleyen Özakcan, çiftçilerin yannda olacaklarn ve kendilerine düen görevi fazlasyla yapmaya hazr olduklarn ifade etti. Kök ilçesiyle Dalama Mahallesi arasndaki tarm arazilerini gezen ve zarar görmü çiftçilerle görüen Bakan Özakcan, “Barajdaki suyun yönetiminde bir hata var. Daha önceden tedbir alnp barajdaki su yava yava boaltlabilirdi. nallah yaanan bu üzücü olay, bir ders nitelii tar. Zararn giderilmesi için gerekli çalmalar elbet yaplacaktr. Biz de Efeler Belediyesi olarak kendimize düen görev neyse fazlasyla yapmaya hazrz. Çiftçilerimizin zarar etmesini istemeyiz. Gerekirse çiftçimizin sorununun giderilmesi için Ankara’ya dahi giderim.” dedi.

Tarlas sel sularndan zarar gören çiftçilerden Ahmet Balc, “Devlet Su leri’nin hatasndan dolay bu iler yaand. Birkaç hafta önce Menderes Baraj’nn suyu alçakt. O zamanlar barajn kapaklarn açsalard bu sorun meydana gelmez, kontrollü bir ekilde sular tahliye edilirdi. 35 dekar ekili budaym vard, bunlarn hepsi gitti. Domates fidanlar almtk, onlar da elimizde kald. En aa bir aydan önce tekrar ekim yaplamayacak. Biz ne yapacaz, bunun parasn nasl ödeyeceiz? Bu arazilere fidanlar dikersek ürün verecek mi? Çiftçinin garanti diye bir durumu maalesef yok.” diye konutu. 

Çiftçilerin madur olduunu belirten Efeler Ziraat Odas Bakan Rza Posac da, “Kuyucak’ta yaanan patlak Yenipazar ve Kök ilçeleri, Dalama, Armutlu ve Mesutlu mahallelerinde Menderes Nehri’nin taarak zarar vermesine neden oldu. Bu bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi lazm. Meyve sebze ileri ile ilgilenen çiftçilerimizin yansra hayvanclkla ilgilenen çiftçilerimizin de arazileri zarar gördü. Çiftçimizin arpas, saman sular altnda kald. Çiftçimiz, elinde hayvanna yedirecek saman olmaynca dardan alm yapacak ve bu da yüksek maliyet douracak.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..