milivolt electronics world news Aktif_Eitim_Sen:Yitirilen_sadece_retmenin_itibar_deildir-didimhaber.net
05-04-2015

Aktif Eitim Sen:Yitirilen sadece retmenin itibar deildir

Aktif_Eitim_Sen:Yitirilen_sadece_retmenin_itibar_deildir

Aktif Eitim Sen Aydn l Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, Yalova Valisi Selim Cebirolu’nun, gittii Termal Fen Lisesi’nde kyafetlerini gerekçe gösterip hakaret ederek snftan kovduu, ardndan hayatn kaybeden öretmen Halil Serkan Öz'ü hatrlatarak, olaya tepki gösterdi. 

Küçükgüldal, "Avrupa’da, Amerika’da öretmenler yllardr saçla sakalla kot pantolonla derse giriyor eitim daha m verimsiz oluyor? Rica ediyorum eitimin ve eitimcinin bunca sorunu varken, enerjimizi bu sorunlar nasl çözeriz, insanlarn kafasnn içindeki bilgileri düünceleri nasl daha verimli kullanabiliriz ona harcayalm, kafann dndakilere deil." dedi.

Aktif Eitim Sen Aydn Temsilcilii, ilçe temsilcileri ile Efeler ilçesinde topland. Burada konuan l Temsilcisi Ömer Küçükgüldal, Sakarya Valisi'nin azarlamas sonucu hayatn kaybeden öretmenle ilgili basn açklamas yapt. Öretmenlik mesleinin son yllarda hem maddi hem manevi açdan ciddi bir itibar kaybna uradn anlatan Ömer Küçükgüldal, "Medyadan takip ettiimiz kadaryla Yalova Valisi Selim Cebirolu’nun geçtiimiz hafta incelemelerde bulunmak için gittii Termal Fen Lisesi’nde kyafetlerini gerekçe gösterip hakaret ederek snftan kovduu öretmen Halil Serkan Öz için evvelsi gün 'Öretmen'e Sayg Yürüyüü düzenlendi. Bu srada rahatszlanan Halil Serkan Öz, hemen hastaneye kaldrld. Ancak meslektamzn kalbi bu yükü daha fazla tayamam ve Halil öretmen hayata gözlerini kapamtr. Bir ilin valisi olabilirsiniz fakat bilmelisiniz ki ders srasnda öretmen o snfn tek yetkilisidir, oras onun mahremidir, kimse snfta öretmene müdahale edemez, etmemelidir. Kald ki artk sendikalar klk kyafet konusunda eylem karar olarak üyelerinin serbest kyafetle derse girebilmelerinin önünü yasal olarak da açmtr. Hal böyle iken yasalara ramen bir güç gösterisi yapmann kime ne faydas vardr? Unutmamalyz ki bir insan kim olursa olsun bir ülkenin en yüksek makamna sahip biri de olsa onu bir öretmen yetitirmitir. Azarlama sebebi olan klk kyafet yönetmeliini kabul eden, yazan kiiler de bir öretmenin elinde yetiti, vali de, kaymakam da.. Okumay, yazmay, hayat, düünmeyi, onlara öretmeni öretti. Öretmenler dövülesi, azarlanas, aalanas varlklar deildir. Öretmenler ancak ve ancak eli öpülesi, aya baa taç edilesi varlklardr. Son yllarda yitirilen sadece öretmenin itibar deildir ayn zamanda bir ülkenin itibardr. Yeni nesiller ancak toplum nezdinde sayg duyulan bir eitimcinin azndan duyduu öütlerle salkl bireyler olabilecektir. Aksi halde kimse toplumun, her geçen gün daha kötüye gitmesine engel olamayacaktr." diye konutu. 

TÜBTAK tarafndan ödüllendirilmi bir öretmenin klk, kyafetiyle uramann kimseye faydas olmadn belirten Ömer Küçükgüldal, öyle devam etti: "Türkiye, yllarca insanlarn baörtüsüyle urat. imdi 2015 ylnda daha demokratik, daha özgür bir ülkede yaamay umarken nelerle urayoruz? Üniversitelerde akademisyenler, Avrupa’da, Amerika’da öretmenler yllardr saçla sakalla kot pantolonla derse giriyor eitim daha m verimsiz oluyor? Rica ediyorum eitimin ve eitimcinin bunca sorunu varken, enerjimizi, bu sorunlar nasl çözeriz, insanlarn kafasnn içindeki bilgileri düünceleri nasl daha verimli kullanabiliriz ona harcayalm, kafann dndakilere deil. Daha önce de sendikamzn birletirici bir harç olmak için yola çktn, eitimin ve eitimcinin ortak dertlerini, skntlarn hafifletme adna her türlü demokratik faaliyetin içinde olmaya gayret gösterdiimizi söylemitik. Bu balamda vefat eden öretmenimize Allah’tan rahmet diliyor, yaknlarna ve mensubu olduu Eitim Sen camiasna basal diliyorum. Halil Serkan öretmen, artk hepimizin öretmeni olmutur, hepimizin ba sa olsun."

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..