milivolt electronics world news Efgan_Ala_blgede_dolayor_bu_tereddt_ve_pheleri_artran_husustur-didimhaber.net
14-04-2015

Efgan Ala blgede dolayor bu tereddt ve pheleri artran husustur

Efgan_Ala_blgede_dolayor_bu_tereddt_ve_pheleri_artran_husustur

CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, Ar’daki çatmayla ilgili ilk açklamay Efgan Ala'nn yapmasna tepki göstererek, " Efgan Ala’nn u anda hiçbir sfat yoktur. çileri eski Bakan olmann dnda hiçbir görevi de yoktur. Efgan Ala milletvekili dahi deildir. Ama görüyoruz ki, bölgede aktif ve etkili bir unsur olarak Efgan Ala figürü ortalkta dolayor. Bunlar tereddüt ve üpheleri artran hususlardr. Herkesin akln bana almas gerekir herkese suhulet tavsiye ediyorum.” dedi.


CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, CHP Aydn l Bakan Hikmet Saatç ile birlikte milletvekili adaylar ve partililerin de katld basn toplantsnda konutu. Seçim sürecine arzu edilmeyen gerilim ve gerginlik ortamnda girildiini vurgulayan Tezcan, “Seçimlere demokratik olgunluk içerisinde Türkiye’nin her yerinde girmeyi arzu ederken, ne yazk ki iktidarn süreci ve siyaseti sertletirme çabalarnn ve admlarnn kararl ve sistemli bir ekilde devam ettiini görüyoruz. Türkiye 90 yllk Cumhuriyet gelenei içerisinde 60 yllk çok partili demokrasi geleneinde kendi problemlerini demokrasinin snrlar içerisinde çözebilmeyi bilmitir. Zaman zaman demokrasimiz skntlar yaam ise de Türk milleti, demokratik olgunluk içerisinde bütün problemlerini çözebilecek noktaya artk gelmitir. Bu çerçevede bu seçimlere giderken, 7 Haziran seçimlerinde iktidarn gücü tek bir elde toplama çaba ve niyetine kar, demokrasinin özgürlüün yerletii bir düzen arzumuzu sanda yanstma peindeyiz.” dedi. 

"HERKES SUHULETE DAVET EDYORUM"

Ar’da yaanan terör olay ve çatmayla da ilgili konuan Tezcan, “Orada ciddi bir kayg korku ortam var. Seçim öncesi bu tip olaylarn yaanmas arzu edilebilir bir ey deil. Hiçbir dönemde biz çatma istemedik. Türkiye’de terörün ve çatmann olmasn istemiyoruz. Ancak seçim öncesinde iddeti trmandrarak eer bu trmanan iddetten sonuç almay arzu edenler varsa kim olursa olsun buradan bir sonuç almak hevesinde olanlar var ise onlar çok büyük bir yanlg içerisine girerler. Önemli olan seçimin demokratik olgunluk içerisinde, huzur içerisinde geçmesidir. Efgan Ala’nn bu süreçteki misyonu ve görevi de nedir? Ar’daki çatmayla ilgili ilk açklamay Efgan Ala yapmtr. Efgan Ala’nn u anda hiçbir sfat yoktur. Eski çileri Bakan olmann dnda hiçbir görevi yoktur. Efgan Ala milletvekili dahi deildir. Ama görüyoruz ki, bölgede aktif ve etkili bir unsur olarak Efgan Ala figürü ortalkta dolayor. Bunlar tereddüt ve üpheleri artran hususlardr. Herkesin akln bana almas gerekir herkese suhulet tavsiye ediyorum.” eklinde konutu.

"TRT’Y MAHKEMEYE VERDK"

CHP’nin seçim reklam filmini yaynlamayan TRT Genel Müdürü ve yöneticileri hakknda suç duyurusunda bulunduklarn da ifade eden Tezcan, “CHP’nin reklamlarn yaynlamayan bir TRT ile kar karyayz. TRT devlet televizyonu. 77 milyon vatandamzn vergisiyle yayn yapan bir devlet kurumudur. TRT’nin Genel Müdürü ald maa milletin verdii vergilerden alyor. TRT hükümet televizyonu deil, TRT iktidar televizyonu deil. TRT devlet televizyonu ve seçim dönemlerinde TRT’nin eit, adil, tüm siyasi, görülere frsat eitlii tanyan bir yayn anlayyla yayn yapmas gerekirken ana muhalefet partisisin CHP’nin siyasi, reklamn keyfi olarak yaynlamad. TRT Genel Müdürü sahibinin sesi olma niyetinde, anlalan o. Ama sahibini kartrm. TRT’nin sahibi millettir. TRT’nin sahibi hükümet deildir. TRT Genel Müdürü sahibinin sesi olmak istiyorsa, hükümeti sahibi gibi görmeyecek, milletin sesi olacak. Milletin sesi iktidaryla muhalefetiyle, parlamentoda olan olmayan bütün partiler bu milletin partisidir. Herkesin bütün siyasi görülerini TRT’de seçim döneminde ayn arlkta eit olarak kendini ifade etme imkan olmas lazm.” eklinde konutu.

iddet her alanda kurumsallat
Seçime giderken devletin iddeti, özellikle hükümetin iddeti her alanda kurumsallatrma balad bir atmosferde girildiini kaydeden Tezcan, “Cumhuriyet tarihinde hiç olmad kadar çok sayda Cumhurbakan’na hakaret suçlamasyla soruturmalar açld. 260 günlük Cumhurbakanl döneminde 270 tane soruturma açld Cumhurbakan’na hakaretten. Böyle bir demokrasi olmaz.” ifadelerini kulland.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..