milivolt electronics world news CHP_Genel_Bakan_Yardmcs_Tezcan:_Vatanda_iktidara_tasdikname_verecek-didimhaber.net
14-04-2015

CHP Genel Bakan Yardmcs Tezcan: Vatanda iktidara tasdikname verecek

CHP_Genel_Bakan_Yardmcs_Tezcan:_Vatanda_iktidara_tasdikname_verecek

CHP Aydn l Bakanl’nda bir basn toplants düzenleyen Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, genel seçimde vatandan hükümete tasdikname vermesini beklediklerini söyledi. Tezcan, “Türkiye, kutuplatrlan bir süreçte. 12 yllk AKP iktidar döneminde borçluluk artt. sizlik artt. Yolsuzluk artt. Yoksulluk artt. Bask artt. Zulüm artt. 12 yllk AKP iktidarnn karnesi maalesef zayflarla dolu. imdi bu karnenin sahiplerine artk tasdikname verme zaman. 7 Haziran seçimleri, karnesi zayflarla dolu olan AKP iktidarna tasdiknameyi koltuunun altna verme seçimleri olacak. Demokraside, siyasette yepyeni bir Türkiye vizyonunu çizmeye hazrz. imdi milletimizden, bu süre içerisinde 7 Haziran’a kadar 12 yllk karnesi zayf olan iktidara tasdiknamesini verip CHP iktidarn 8 Haziran sabah sandktan çkarmasn bekliyoruz.” dedi.

CHP l Bakan Hikmet Saatç, milletvekili adaylar ve partililerin de katld basn açklamasnda konuan Genel Bakan Yardmcs Tezcan seçimler, Ar olay, Cumhurbakan’na hakaret, TRT’nin CHP’nin reklamlarn yaymlamamas ve Efkan Ala ile ilgili konutu. Seçim sürecine arzu edilmeyen bir gerilim ve gerginlik ortam içerisinde girildiini iddia eden Bülent Tezcan, “Seçimlere demokratik olgunluk içerisinde, Türkiye’nin her yerinde girmeyi arzu ederken ne yazk ki iktidarn, süreci ve siyaseti sertletirme çabalarnn ve admlarnn kararl ve sistemli bir ekilde devam ettiini görüyoruz. Türkiye, 90 yllk cumhuriyet gelenei içerisinde, 60 yllk çok partili demokrasi geleneinde kendi problemlerini demokrasinin snrlar içerisinde çözebilmeyi bilmitir. Zaman zaman demokrasimiz skntlar yaam ise de Türk milleti, demokratik olgunluk içerisinde bütün problemlerini çözebilecek noktaya artk gelmitir. Bu çerçevede bu seçimlere giderken 7 Haziran seçimlerinde, iktidarn gücü tek bir elde toplama çaba ve niyetine kar demokrasinin, özgürlüün yerletii bir düzen arzumuzu sanda yanstma peindeyiz.” dedi.

'TRT’Y MAHKEMEYE VERDK'

CHP’nin seçim reklamn yaymlamayan TRT Genel Müdürü ve yöneticileri hakknda suç duyurusunda bulunduklarn ifade eden Tezcan, “CHP’nin reklamlarn yaymlamayan bir TRT ile kar karyayz. TRT devlet televizyonu, 77 milyon vatandamzn vergisiyle yayn yapan bir devlet kurumudur. TRT’nin genel müdürü, maan milletin verdii vergilerden alyor. TRT hükümet televizyonu deil, TRT iktidar televizyonu deil. TRT devlet televizyonu ve seçim dönemlerinde TRT’nin eit, adil, tüm siyasi görülere frsat eitlii tanyan bir yayn anlayyla yayn yapmas gerekirken ana muhalefet partisinin, CHP’nin siyasi reklamn keyfi olarak yaymlamad. TRT Genel Müdürü, sahibinin sesi olma niyetinde, anlalan o ama sahibini kartrm. TRT’nin sahibi millettir. TRT’nin sahibi hükümet deildir. TRT Genel Müdürü, sahibinin sesi olmak istiyorsa hükümeti sahibi gibi görmeyecek, milletin sesi olacak, milletin sesi. ktidaryla, muhalefetiyle Parlamento'da olan olmayan bütün partiler bu milletin partisidir. Herkesin bütün siyasi görülerini TRT’de, seçim döneminde ayn arlkta, eit olarak ifade etme imkan olmas lazm.” eklinde konutu.

Seçime giderken devletin, özellikle hükümetin iddeti her alanda kurumlatrmaya balad bir atmosfere girildiini iddia eden CHP Genel Bakan Yardmcs, “Cumhuriyet tarihinde hiç olmad kadar çok sayda, Cumhurbakan’na hakaret suçlamasyla soruturmalar açld. 260 günlük cumhurbakanl döneminde, 270 tane soruturma açld, Cumhurbakan’na hakaretten. Böyle bir demokrasi olmaz.” ifadelerini kulland.

Ar’da yaanan terör olayyla ilgili de konuan Bülent Tezcan, “Orada ciddi bir kayg, korku ortam var. Seçim öncesi bu tip olaylarn yaanmas, arzu edilebilir bir ey deil. Hiçbir dönemde biz çatma istemedik. Türkiye’de terörün ve çatmann olmasn istemiyoruz ancak seçim öncesinde iddeti trmandrarak, eer bu trmanan iddetten sonuç almay arzu edenler varsa, kim olursa olsun buradan bir sonuç almak hevesinde olanlar var ise onlar çok büyük bir yanlg içerisine girerler. Seçimin demokratik olgunluk içerisinde, huzur içerisinde geçmesidir. Efkan Ala’nn bu süreçteki misyonu ve görevi de nedir? Ar’daki çatmayla ilgili ilk açklamay Efkan Ala yapmtr. Efkan Ala’nn u anda hiçbir sfat yoktur. Eski çileri Bakan olmann dnda hiçbir görevi yoktur. Efkan Ala, milletvekili dahi deildir ama görüyoruz ki bölgede aktif ve etkili bir unsur olarak Efkan Ala figürü ortalkta dolayor. Bunlar, tereddüt ve üpheleri arttran hususlardr. Herkesin akln bana almas gerekir. Herkese suhulet tavsiye ediyorum.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..