milivolt electronics world news Yrd._Do._Dr._Kkgl:_Vasfl_bilim_insanlar_kurumlardan_tasfiye_ediliyor-didimhaber.net
19-04-2015

Yrd. Do. Dr. Kkgl: Vasfl bilim insanlar kurumlardan tasfiye ediliyor

Yrd._Do._Dr._Kkgl:_Vasfl_bilim_insanlar_kurumlardan_tasfiye_ediliyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendislii Öretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Enver Yaser Küçükgül, "Elektriin neden kesildiini bilemeyenler, yarn nükleer reaktördeki bir kazay nasl anlayp bize izah edebilecekler." diyerek kurumlarda vasfl bilim insanlarnn gereksiz yere tasfiye edildiini söyledi. Küçkügül, yerlerine ise ehil olmayan ve gerçek olmayan rapor sonuçlarn birilerinin istedii gibi açklayanlarn getirildiini söyledi. 

Bilimsel aratrma, radyoaktif atklar, GDO ve birçok konuda gerçek sonuçlar açklayan bilim insanlarnn gerekçesiz olarak kurumlarndan tasfiye edilmesini eletiren Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendislii Öretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Enver Yaser Küçükgül, yerlerine atananlarn, kimisinin koltuk, kimisinin para, kimisinin danmanlk, kimisinin de hak etmedii ünvan alma sevdasyla gerçek olmayan ancak iradenin istedii sonuçlar açkladklarna dikkat çekti. Küçükgül, "Uzmanlk alanna girmeyenlerin bu konuda konumalar yanl, ahlakl bir davran deildir bilmediin konuda konumak... Radyoaktif ölçümlerde resmi verilerle insanlar kandrlyor. Bir ölçüm yaplabilmesi için akreditasyonunuz olmal. Ben bir bilim insan olarak Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Aratrma Kurumu'na (TÜBTAK) güvenmiyorum. Türkiye’ye GDO’lu pirinç geliyor. Buna dair raporu verenler görevden alnyor, yerine bakalar geliyor ve tersi rapor veriyor. Devlet kurumlarnda çalanlar da bilim insan. Bilimi yapan insandr. nsann da zaaflar vardr. Kimisi koltuk, kimisi para, kimi danmanlk, kimi hak etmedii ünvan alma sevdas vardr. Ben haksz yere unvan almay reddedenlerden birisiyim. Devletin açklad ölçüm rakamlarna güvenmiyorum. Hükümet ve baz kurumlarn banda bulunanlar, insan sal çevre ve geleceimiz için deil, ekonomik çkar ve dier çkarlar dorultusunda karar veriyorlar. Bazs bunu bilinçli yapyor bazs da bilinçsizliinden dolay yapyor. TEAK’nin banda bulunanlar, Yönetim Kurulu Üyelerinden hangisi nükleer uzman? TÜBTAK’n bana hayvan hastanesi müdürü atarsanz, ondan sonra da üç gün sonra rapor yazacak kimse bulamazsnz." dedi.

Türkiye’de nükleer santrali iletecek altyap bulunmadn, teslim edilen kiilerin hiçbirisinin nükleer uzman olmadn iddia eden Küçükgül, "Türkiye’de nükleer uzman var, hepsi kurumlardan uzaklatrld. Nükleer teknolojiye kar deilim, ihtiyacmz var. Nükleer reaktörlerle elektik üretmesi yanl olduu için karym. Nükleer teknoloji hayatn vazgeçilmezidir." ifadelerini kulland.

'URANYUM YATAKLARI KORUMASIZ'

Ülkemizde Manisa Köprüba ve Aydn Söke’deki uranyum kuyularnn ve aratrma alanlarnn gerekli önlemler alnmadan terk edildiini de ifade eden Küçükgül, "Uranyum alanlarndaki radyoaktif maddeler su yoluyla her yere bulayor. Ete, suya, süte her eye bulayor. Hastanenin lösemi polikliniinde yer kalmyor. Önemli olan lösemi için bir tula koymak deil lösemiye sebep olan bu madenlerin kontörlünden geçer. Bizdeki deerler dünya deerlerinin çok çok üzerinde. Hayvanlarn otlad yere radyoaktif maddeleri biriktirip 'buraya dokunmayn' deyip bu zarardan kurtulmamz mümkün deil. Bu akkanl önleyecek ve temas kesecek önlemler almak gerekir. Radyoaktif atklar gerektii gibi saklanmyor." eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..