milivolt electronics world news ADܒnn_2015_yl_yatrm_btesi_33,2_milyon_lira-didimhaber.net
21-04-2015

ADܒnn 2015 yl yatrm btesi 33,2 milyon lira

ADܒnn_2015_yl_yatrm_btesi_33,2_milyon_lira

Aydn Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), 2015 ylnda 33,2 milyon liralk ödenekle yatrm yapacak. Yatrm bütçesinin 31,2 milyon liras Hazine yardm, geri kalan üniversitenin gelirlerinden karlanacak. ADÜ, yatrmda en büyük pay ise 20,9 milyon lirayla eitime ayrd.

2015 yl yatrm ve projeleriyle ilgili bilgi veren ADÜ Rektör Yardmcs Prof. Dr. Törün Özer, yatrm programna toplam 33 milyon 246 bin TL ödenek tahsis edildiini açklad. Bu bütçenin 31 milyon 20 bin TL’sinin Hazine yardm, 2 milyon 226 bin TL’sininse üniversitenin öz geliri olduunu belirten Özer, baz yatrmlar bu yl bitirmeyi planladklarn söyledi. Prof. Dr. Özer, “2015 yl gelirlerinin sektörel dalmna bakacak olursak, eitim sektörüne ana pay, 20 milyon 998 bin TL olarak ayrdk. Spor sektörüne 800 bin TL, salk sektörüne 9 milyon 720 bin TL, teknolojik aratrmalar sektörüne 1 milyon 726 bin TL. Eitim sektörüne ayrlan yapn dalmna bakacak olursak bunlar sekiz ana balk altnda toplayabiliriz. Birincisi kampüs altyap projesi. Bu projeye geçen sene balanmt. Bu sene ise 4,5 milyon lira ödenek ayrlmtr. 2016 yl sonunda projenin tamamlanmas planlanmaktadr. Bu projede tüm kampüslerimizde, sadece merkez kampüsümüzde deil, yol, su, elektrik, aydnlatma, trafo, temiz sular, kanalizasyonlar depolar, peyzaj gibi çalmalar yaplmaktadr. Eitim sektörünün ikinci projesine bakacak olursak, derslikler 3. blok; burada 17 bin metrekare yatrm programna alnmtr. 2015 ylnda bu yatrm programna dahil edilmitir. u anda mimaride uygulama programlar hazrlanmaktadr. Bu ylki ödenei 4 milyon 226 bin TL’dir. 2015 ylnda balayacak bu projemizi, 2017 ylnda bitirmeyi planlamaktayz. Üçüncü projemiz Yabanc Diller Yüksek Okulu. Bu 3 bin metrekare olarak öngörülmütür. 2014 ylnda ihale edilmitir. Bu yl 1 milyon 731 bin TL ödenei vardr. Haziran veya temmuz aylarnda hizmete açlmas planlanmaktadr.” dedi.

Yatrmlar içerisinde 8 bin metrekarelik kütüphane de planlandn beyan eden Prof. Dr. Törün Özer, “2015 yl yatrm programna, 13 milyon 450 bin liralk proje maliyetiyle dahil edilmitir. Bu ylki ödenei 3 milyon liradr. Bu yl inaat ihalesine balayp 2017 yl sonunda da tamamlamay planlamaktayz. Etüt projeler; bunlar kütüphane ve derslik projeleri. Bu projeler için 100 bin lira ayrlmtr. Muhtelif projeler için burada da rektörlük ve bal birimlerdeki makine, teçhizat ve cihaz almlar için toplam 6 milyon 900 bin lira ödenek tahsis edilmitir. Bakm onarmlar konusunda takdir edersiniz ki üniversitemizin çok kampüsü var, 17-18 tane. 400 bin metrekare kapal alanmz var. Bunlarn da gerekli çat, kap ve bakm onarmlar için 500 bin TL ödenek tahsis edilmitir.” eklinde konutu. Dier sektörler ve yatrmlar hakknda da bilgi veren Özer, “Bir de yayn alm giderleri için, üniversite olduumuz için, gerek akademik gerekse bilimsel çalmalar hocalarmzn takip edebilmeleri için 500 bin TL’lik bütçe ayrlmtr. Eitim sektörümüzün dalm bu ekildedir. Spor sektörünün toplam 11 milyon lira proje bedeli vardr. Bu daha önce balanmtr, bugüne kadar 9 milyon lira harcanmtr. 2015 yl için ödeneimiz 800 bin liradr. 2016 ylnda da geriye kalan 1 milyon 200 bin liray harcayp yl sonuna kadar spor tesislerimizi bitirmeyi planlamaktayz.” ifadelerini kulland.

ADÜ Aratrma ve Uygulama Hastanesi binasnn yanna ek bir bina daha yaplacan ve 350 yatak kapasitesiyle hizmet vereceini kaydeden Prof. Dr. Özer, “Bu binamz 18 bin metrekare olarak planlanmaktadr. Bu yl yatrm programna dahil edilen projenin maliyeti, 27 milyon lira civarndadr. Bu ylki ödenei 2 milyon 700 bin liradr. Burann mimari ve uygulama projesi ihalesi yaplmtr. Bu yl içerisinde inaata balanmas planlanmaktadr. Bu binamzda, u anki binamza ek olarak 350 yatak, poliklinikler, ameliyathaneler, acil servis olmas planlanmaktadr. Ayrca burann donanm için de 7 milyon liralk bir makine ve teçhizat alm için ödenek tahsis edilmitir.” dedi.

ADÜ’de ayrca teknolojik aratrmalar için de kaynak ayrldn kaydeden Özer, “Teknolojik aratrmalar sektörümüze, üniversitelerin aratrma ve gelitirme faaliyetlerini devam ettirebilmesi kapsamnda 1 milyon 726 bin lira ödenek tahsis edilmitir. Bunlarda yine hocalarmzn bilimsel konulardaki aratrma projelerine destek için ayrlmtr.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..