milivolt electronics world news Eitimsen:_retmene_rotasyon_srgn_demektir-didimhaber.net
22-04-2015

Eitimsen: retmene rotasyon srgn demektir

Eitimsen:_retmene_rotasyon_srgn_demektir

Eitimsen Aydn Aydn ube Bakan Ali Gün, Milli Eitim Bakanl’nn Öretmen Atama ve Yer Deitirme Yönetmelii ile keyfi ve siyasi amaçlarla yapt düzenlemelerle yüz binlerce öretmene eziyet etmeyi sürdürdüünü söyledi. Öretmenlerin istekleri dnda yer deitirmeye zorlamak, onlar sürgün etmek anlamna geldiini belirten Eitimsen Aydn Aydn ube Bakan Ali Gün, “Öretmen Atama ve Yer Deitirme Yönetmelii sorunlarmz çözmekten çok yeni sorunlar üreten ve geni bir kesimde oluturaca maduriyet ile büyük bir tepki çekmitir.” dedi. 

Sevgi Yolu’nda bir gurup sendika üyesiyle birlikte basn açklamas yapan Eitimsen Aydn Aydn ube Bakan Ali Gün, uzun süredir tartlan öretmenlere zorunlu rotasyon, aday öretmenlere performans, sözlü snav ve özür grubu tayinleri gibi konular bata olmak üzere öretmenlerin atanmas ve yer deitirmesi ile ilgili pek çok balkta büyük tepki gösteren Ali Gün, “Öncelikle belirtmek gerekir ki Resmi Gazetede yaynlanan Öretmen Atama ve Yer Deitirme Yönetmelii sorunlarmz çözmekten çok yeni sorunlar üreten ve geni bir kesimde oluturacaktr. Öretmenleri istekleri dnda yer deitirmeye zorlamak, onlar sürgün etmek demektir. Milli Eitim Bakanl, eitim yöneticilerinin tamamndan sonra imdi de öretmenleri çalma sürelerine bal olarak zorunlu rotasyona tabi tutacaktr. MEB`in öretmenleri zorunlu rotasyona tabi tutmasyla eitimin hangi sorununa çözüm üretilecei, hangi önemli gereksinimin karlanaca belli deildir. Bir öretmenin görev yerinin deitirilmesinin eitim sistemine hiçbir katksnn olmas beklenemez. MEB bu düzenleme ile tarihin en büyük sürgün operasyonu için dümeye basm, eitimde yeni bir kaos oluturmak için adeta seferber olmutur.” eklinde konutu. 

Milli Eitim Bakanl’nn görevinin eitimcileri madur etmek deil, sorunlarna somut ve gerçekçi çözümler üretmek olduunu kaydeden Gün, “Milli Eitim Bakanl, on binlerce öretmen açsndan yeni bir dayatma anlamna gelen, ekonomik ve sosyal olarak ciddi sorunlara yol açacak ve pek çok yönden yeni maduriyetler oluturmas kaçnlmaz olan öretmenlere rotasyon uygulamasn yeni bir tasfiye mant ile ele almaktadr. Zorunlu rotasyon dayatmasna kar hukuksal mücadelemizi sürdüreceiz.” dedi.

Aday öretmenlere performans deerlendirme, yazl veya yazl ve sözlü snav, i güvencesine yönelik açk bir saldr olduunu da iddia eden Gün, “Performans deerlendirmesinde baarl olan aday öretmen, Bakanlkça belirlenen merkez ve tarihlerde yazl veya yazl ve sözlü snava tabi tutulacaktr. Snav yazl ve sözlü birlikte yaplacak olursa yazl snav sonucu beklenmeden aday öretmenin ayrca sözlü snava alnacak olmas, iktidarn her alanda olduu gibi, eitimde de 'AK Öretmenler' oluturma çabasnn bir ürünüdür. Yazl veya sözlü snavda baarl olan aday öretmenlerin yllardr iktidarn il bakanlar gibi görev yapan valilerce öretmen olarak atanacak olmasn da manidardr. Snavda baarl olamayan aday öretmenler, il içinde ayn hizmet alannda baka bir eitim kurumunda görevlendirilerek yeniden performans ve deerlendirmesi yaplacak ve snava tabi tutulacaktr. Aday öretmenler performans deerlendirmesinde veya snavda baarsz olursa öretmenlik unvann kaybedecek ve memuriyetle ilikisi kesilecektir. Deneyimli öretmenlerin zorunlu rotasyon dayatmasyla, aday öretmenlerin performans ve sözlü snav ile sindirilmeye çallmas kabul edilemez.” ifadelerini kulland.

Milli Eitim Bakanl’nn görevinin öretmenleri sindirmek, onlara eziyet etmek olmadn hatrlatan Ali Gün, “MEB`in görevi, att her admda, eitimcileri madur etmek deil, onlarn yaad sorunlara kalc çözümler üretmek, eitimcilerin ve sendikalarn öneri ve taleplerini dikkate almaktr. MEB, öretmenleri kendi istekleri dnda zorunlu rotasyona tabi tutmak yerine gönüllülük ve tevik esasna dayal çözümler üretmeye çalmal, att her admda bizlere eziyet etmekten vazgeçmelidir.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..