milivolt electronics world news HDP'li_Krk,_Ermeni_yazar_Nianyan'_cezaevinde_ziyaret_etti-didimhaber.net
24-04-2015

HDP'li Krk, Ermeni yazar Nianyan' cezaevinde ziyaret etti

HDP'li_Krk,_Ermeni_yazar_Nianyan'_cezaevinde_ziyaret_etti

HDP zmir milletvekili aday ve Mersin Milletvekili Erturul Kürkçü, zmir'in Selçuk ilçesine bal irince köyünde sit alanndaki arazisine, iki kez mühürlenmesine ramen ev yapt gerekçesiyle ald 2 yllk hapis cezas Yargtay tarafndan onanan yazar Sevan Nianyan’, Aydn Yenipazar Kapal Cezaevi'nde ziyaret etti. Ziyaretten önce gazetecilerin sorularn cevaplayan Kürkçü, Babakan Yardmcs Yalçn Akdoan’n, "HDP baraj aarsa sknt olur." yönündeki açklamas hakknda, “Akdoan’n cannn sklacan anlyorum ama partimizin görevi onu memnun etmek deil.” dedi.

HDP Milletvekili Kürkçü, unlar söyledi: "Yenipazar Cezaevi’nde yatan ve yeniden hakknda davalar açlmaya devam eden Sevan Nianyan’ ziyarete geldim. Uzun zamandr gelme isteindeydik ancak pek çok nedenle ulaamadk. Bugün frsat bulduk. Sevan Nianyan’n urad muamelelerin hiçbir ekilde dorudan doruya bir yasa ihlali olmadn, onun çökmü olan bir uygarln mirasn canlandrma çabalarn, Türkiye’yi yönetenlerin ho karlamamas sonucunda bu cezalara maruz kaldn görüyoruz. O yüzden dayanma duygularmz ifade etmek için geldik. Sevan Nianyan, Ermeni halkndan bir yurttamzdr. Urad muamelenin bu acdan ayrmclkla da bir ilgisi var. Bugün soykrmn 100. ylnda onun yannda olmann da ayrca bizim için deerli bir anlam olduunu ifade etmek isterim. Yalnz brakmamak, hakszla maruz kalan hiç kimseyi yalnz bana brakmamak bizim prensibimiz. O yüzden bu duygularla kendisini ziyarete geldik.”

Bütün çatmalarn barçl bir ekilde sona erdirilmesini, Dalk Karabalar’daki Azeri ve Ermeni halklarnn hakettii yaama ve bara kavumasrn dilediini söyleyen Kürkçü, “Bunun için diplomasi en iyi yol. Türkiye’nin, snr açarak diplomasinin yolunu da açm olabileceini görüyoruz, çünkü bu snr kapatmakla Ermenistan hükümetini cezalandrm olmak düüncesi, aslnda pek bir gerçeklii olmayan bir düünce. O zaman snrn bu tarafndaki yurttalarmzn, bu snr ticaretinden çok büyük istifadesi olan snr illeri halklarn, bunlarn ticaret erbabn da yoksun brakyoruz, bu kazançlarndan. Ticaret aslnda uluslar arasnda normal ilikiler kurmak ya da ilikileri normalletirmek bakmndan uygun bir ortam. O sebeple biz bu snrn açlmasnn hayat zorlatracan deil kolaylatracan, hem Karaba için hem Azeriler için hem Ermeniler için hem de kendimiz için iyi olacan düünüyoruz. Her yerde zaten bar siyaseti izliyoruz, burada da aynsn tekrar ediyoruz.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..