milivolt electronics world news Mahkeme_karar_uygulanmayacaksa_kapatn-didimhaber.net
26-04-2015

Mahkeme karar uygulanmayacaksa kapatn

Mahkeme_karar_uygulanmayacaksa_kapatn

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan polisler ve Samanyolu Yayn Grubu Bakan Hidayet Karaca hakknda tahliye kararnn uygulanmamasn eletiren Aydn Baro Bakan Gökhan Bozkurt, “Mahkeme kararlar derhal uygulanmal. Mahkeme karar uygulanmayacaksa mahkemeleri kapatn.” dedi.

Mahkeme kararnn, cumhuriyet savcs tarafndan derhal uygulanmasnn zorunluluuna dikkat çeken Aydn Baro Bakan Gökhan Bozkurt, konunun insan özgürlüü olduunu söyledi. Gökhan Bozkurt, “Sonuçta tahliye karar veren bir mahkeme karar var. Mahkeme kararlarnn cumhuriyet savclar tarafndan derhal uygulanmalar gerekir. Çünkü özgürlüü ilgilendiren bir meseledir ve mahkeme karardr. Bunun derhal uygulanmas gerekir, bunun geciktirilmesi hukuka aykrdr. Ayrca, bir Asliye Ceza Mahkemesi kararnn baka bir sulh ceza hakimi kararyla yok hükmünde saylmas diye bir usul ve yasa mevzuatmzda yoktur. Bu da mümkün deil. Yaplmas gereken, derhal verilen tahliye kararnn uygulanmasdr. Bu kararn nasl verildii, hukuka uygun olup olmadnn ya da bu kararlarda görevi kötüye kullanan, kanunun etrafndan dolanan birileri varsa bunun da gereinin ayrca yaplmas gerekir. Bu tartma zemini yanltr u anda. Burada avukatlara müdahale ederek, mahkemenin verdii kararn uygulanmasna engel olarak bir eyler yapmaya çalmann, yarg mensuplar açsndan bir görev olmad görevi olmad, görevi kötüye kullanld düüncesindeyiz.” diye konutu.

Hukukla bu kadar oynanp ortada hukuk braklmadn da kaydeden Bozkurt, “En bata bizim meslektamz avukat Umut Klç, hukuksuz bir ekilde tutulurken, kalkp da hukuktu, uydu buydu diyerek hukuk üzerinden bu konunun tartlmasnn samimi olduuna inanmyoruz. Mahkemenin karar derhal uygulanmal, hukuksuzlua son verilmelidir. Hukuka kimin nasl müdahale ettiini bilemeyiz ancak toplumda böyle bir alg var. 

Yargnn bamsz olmad, siyasi iradenin yarg üzerinde bir basks olduu, etkisi olduu anlay bütün topluma yaylm durumda. Adalet inanc bir toplumda zayflamsa çok ciddi bir zarar doar devlet için. Yarg bamszlnn hep birlikte salanmas lazm. Yargyla oynanmamas lazm. Yargyla oynadkça bu tür tartmalar gündeme gelecektir. Biz tartmalara deil, hukuksuzluk var m yok mu ona bakarz ve mahkemenin verdii kararn uygulanmas gerektiini belirtiyoruz. Son olarak unu da söylemek istiyorum, eer mahkeme kararlar uygulanmayacaksa, mahkemelerin kapatlmas lazm.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..