milivolt electronics world news Yerel_30_bin_fide_datmna_baland-didimhaber.net
27-04-2015

Yerel 30 bin fide datmna baland

Yerel_30_bin_fide_datmna_baland

Aydn Büyükehir Belediyesi’nin yerel ürünleri desteklemek amacyla balatt “Yerel Tohum Projesi” kapsamnda 30 bin domates, biber ve patlcan fidesinin datmna baland.

Aydn Büyükehir Belediyesi tarafndan balatlan “Yerel Tohum Projesi” kapsamnda 30 bin fidenin datmna baland. Efeler ilçesi Atatürk Meydan’nda proje kapsamnda ilk etapta 5 bin adet fide datm yapld. Ücretsiz olan fide datmna Aydnl vatandalar büyük ilgi gösterdi. Türkiye'nin önemli tarm kentlerinden biri olan Aydn'da, Büyükehir Belediyesi yerel ürün çeitliliini devam ettirmek ve artrmak için dataca 30 bin sebze fidesi datmna balad. Atatürk Kent Meydan'nda yaplan fide datmnda vatandalar Aydn'n yerel tohumlarndan elde edilen domates, biber ve patlcan sebze fidelerini alabilmek için uzun kuyruk oluturdu. Fide alabilmek için birbiriyle adeta yaran giren vatandalar arasnda izdiham olutu. Fide datm için kurulan stantta vatandalara kendi eliyle domates fidesi datan Aydn Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, yüzde yüz yerli üretim olan fidelerden elde edilecek sebzeleri gönül rahat ile tüketebileceklerini söyledi. Yerel Tohum Projesi ile yerel ürünün bozulmadan gelecek nesillere salkl bir ekilde aktarmay amaçladklarn ifade eden Aydn Büyükehir Belediye Bakan Çerçiolu, "Yllar öncesi tükettiimiz sebzenin meyvenin tadn bugün alamadmz pek çok kez birbirimizle paylayoruz. Hafzalarmzdan silinmeyen o lezzetlerin srr yerel tohumlarla üretilen fidelerden geliyordu. Eski lezzetli ürünlerimizi tekrar pazarlarmza, mutfaklarmza getirebilmek adna bu projeyi balattk. Bu amaç dorultusunda Yenipazar'da 4 dekarlk açk alanda yerel tarm ürünleri çalma sahas oluturduk. Bu fidelerimizi de bu sahamzda ürettik. Yenipazar ilçe giriinde bir çalma alanmz daha bulunmakta. Bu iki alanda yerel tohumlarmz kullanlarak fidelerimiz üretilmekte ve halkmzn kullanmna ücretsiz olarak sunulmaktadr.” dedi.
Aydn’da yerel 30 bin fide datmna baland
Yerel tohumlarn hzla kaybolduunu belirten Büyükehir Belediye Bakan Çerçiolu, "Yerel tohumlarn yok olmasn istemiyoruz. Bunun için 30 bin adet domates, biber ve patlcan fidesi datacaz. Kalan 25 bin adet yerel fidelerimizi Bozdoan, Yenipazar, Çine, Koçarl, Söke, Didim ve Kuadas ilçelerimizin mahallelerine datacaz. Bu fidelerimiz yerel ürünlerin devam için birer tohumdur." dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..