milivolt electronics world news Trkiye'nin_ilk_arclk_mzesi_kapanma_noktasna_geldi-didimhaber.net
28-04-2015

Trkiye'nin ilk arclk mzesi kapanma noktasna geldi

Trkiye'nin_ilk_arclk_mzesi_kapanma_noktasna_geldi

Türkiye’nin ilk arclk müzesi kapanma noktasna geldi. Açln Dünya Arclar Birlii Bakan’nn yapt Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Çine Arclk Müzesi, sahipsizlik yüzünden kapanyor. Türkiye’nin ilk, dünyann 71. arclk müzesi olan ADÜ Çine Arclk Müzesi’nde, Türkiye’nin dört bir yanndan getirilen nadide arclk eserleri sergileniyor. Ayn zamanda bir eitim merkezi de olan Çine Arclk Müzesi’nde u anda çalan bulunmuyor. Kültür ve Turizm Bakanl’nn 23.12.2010 gün ve 261180 sayl izniyle özel müze statüsünü alm ilk arclk müzesi olma özelliine sahip.

Milli Eitim Bakanl’nca Adnan Menderes Üniversitesi’ne tahsis edilen, Çine Belediyesi ve Çine Geliim Vakf’nn da desteiyle hizmete giren Türkiye’nin ilk arclk müzesi olan Çine Arclk Müzesi sahipsiz kald. Türkiye’nin dört bir yanndan arclkla ilgili 52 eserin yer ald müzenin kapsna kilit vuruldu. Çine Geliim Vakf’nn verdii maala müzede görev yapan arclk teknikeri Hüseyin Basri Çalkan’n vakftan çkarlmasyla ADÜ Çine Arclk Müzesi geçici olarak kapand. Personel olmad için ne zaman faaliyete girecei belirsizliini koruyor.
Çine Arclk Müzesi
Kapanmasnn sorumlusunun ADÜ yönetimi olduunu söyleyen müzenin kurucusu ve sorumlusu Öretim Görevlisi Mustafa Köseolu, ”Buras belediye, Milli Eitim ve vakf desteiyle kurulmu Adnan Menderes Üniversitesi Arclk Müzesi ama buraya maalesef eskiden beri üniversite yönetimi sahip çkmad. Benim görev yaptm dönemde de ayn eyler vard. Biz bu müze için çok çaltk ancak üniversite yönetimi buraya sahip çkmamakta srar etti. Orada görevli bir personel vard. Her eyine o bakyordu. Buras bir müzenin dnda ayrca arclk kurslar ve seminerleri verilen bir yerdi. Bu müzede, Türkiye’nin dört bir yanndan arclkla ilgili getirilen 52 nadide eser var. Bunlar baka hiçbir yerde yok. ADÜ Çine Arclk Müzesi açlna, Dünya Arclar Birlii Bakan gelmiti. imdi sahipsizlikten kapanma noktasna gelmi.” dedi.

ADÜ Çine Arclk Müzesi’nde görev yapan ancak Çine Geliim Vakf tarafndan iine son verildii örenilen tekniker Çalkan’n, Çine Belediyesi’nde taeron firma araclyla ie balad örenildi. ADÜ Çine Arclk Müzesi’nin kaynak olmad için bu durumda olduunu belirten ve konumak istemediini söyleyen Çalkan, “Ben Çine Geliim Vakf’ndan maa alyordum. Vakftan çkarldm. Çine Belediyesi’ne taeron firma araclyla ii girdim. Müzemizde sahipsizlik sözkonusu. Skntl bir süreç u anda yaananlar. Müzede durmuyorum, planl iler var ise onlar yapyorum u anda. Türkiye’nin ilk arclk müzesi, kaynakszlktan bu halde.” dedi.
Çine Arclk Müzesi
Çine Belediye Bakan Salih Dinçer ise, "Vakftan ayrlan eleman, bizde taeron firma araclyla çalyor. Görev yeri, ADÜ Çine Arclk Müzesi. ADÜ Çine Arclk Müzesi açldnda üniversitenin burada arclk müzesi vard. ADÜ Çine MYO Arclk Bölümü kapand. Burada arclkla ilgili bölüm ve hoca da yok. Biz elimizden geldiince belediye ve vakf olarak yaatmaya çalyoruz. Tam anlamyla yardmc olamayabiliriz ancak elimizden geleni yapmaya çalyoruz. Burann kapanma sorunu olduunu zannetmiyorum. Burasnn, ilk açld günden itibaren çalan bir eleman var. Çine MYO Arclk Bölümü’nden mezun bir arkada. Maan ödüyoruz. Ona emanet ettik oray, elimizden geldiince yaatmaya çalyoruz. Bizim bakaca yapacamz bir ey olursa, talep de gelirse yardmc oluruz. Üniversitenin sahip çkmamasyla zaten burada arclk bölümü kapand.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..