milivolt electronics world news Aile_hekimlerine_hafta_sonu_nbet_ceza_puan_4_kart_artt-didimhaber.net
28-04-2015

Aile hekimlerine hafta sonu nbet ceza puan 4 kart artt

Aile_hekimlerine_hafta_sonu_nbet_ceza_puan_4_kart_artt

Aydn Tabip Odas Bakan Dr. Metin Aydn, aile hekimlerinin hafta sonu nöbetlere gitmemeleri üzerine Salk Bakanl’nn hekimlere verilen ceza puann dört kat artrdn söyledi. Daha önceden nöbete gitmeme ceza puan 5 iken bugün 20 puana çkarldn belirten Aydn, "Salk Bakanl aile hekimlerine aba altndan sopa gösterme sevdasndan vazgeçmemi, çalanlara zulüm ve cezada daha nasl mahir olurum yollarn aramaya balamtr." dedi.

Salkta aile hekimlerinin son 2 yldr gündemlerinin nöbetler olduunu belirten Aydn Tabip Odas Bakan Metin Aydn, konuyla ilgili u açklamay yapt: "Salk Bakanl Aile Sal Merkezlerinde (ASM) hastalarla aile hekimlerini daha çok buluturma adna nöbet uygulamasn ASM'lere kaydrd ve adna nöbet deil uzatlm mesai denildi. Ama cumartesi mesaisine aile hekimlii çalanlar katlm salamad ve en önemlisi hastalarn bu yönde bavuru ve taleplerinin olmad geride kalan 4 ay içinde rakamsal olarak görüldü. Salk Bakanl’nn ezberi aile hekimliinde çalanlarn kararl duruu ile bozulmutur. Ezberi bozulan Salk Bakanl aile hekimlerine aba altndan sopa gösterme sevdasndan vazgeçmemi, çalanlara zulüm ve cezada daha nasl mahir olurum yollarn aramaya balamtr."

Salk Bakanl’nn bir hafta önce 'Aile Hekimlii Ödeme ve Seçme Yönetmelii'ni çkararak aile hekimliinde puan uygulamasn deitirdiini ifade eden Aydn, "Bu yönetmelikle sözleme, ücretlendirme, kesintiler ve nöbetlerle ilgili pek çok konu yeniden düzenleniyor. Yönetmelikte ceza puan says ve içerii artrlmakta, nöbete gitmeyen aile hekimine daha önce 5 olan ceza puan 20 ye yükseltilmekte. Salk kaytlarnn güvenliini salamamak 50 ceza puanna getirildi. 46 adet ilemde veya faaliyette 3 ile 50 ceza puan arasnda deien yaptlar getirilmektedir. Hiç bir meslek grubunda bulunmayan ceza puan uygulamas ile aile hekimlerinin i güvencesi tehdit edilmekte, 2 ylda 100 ceza puan alan hekimin sözlemesi fesih edilmektedir. Bu yönetmelik aile hekimlerine yeni angaryalar getirmekte, çalanlarn anayasa ve ILO sözlemeleri ile güvence altna alnm izin ve dinlenme haklarna apaçk aykrlk tekil etmektedir. Hekimler bu yönetmelik ile saa dönse ceza, sola dönse ceza yaptrmlar ile kar karya kalmlardr. Cezalarla yol almak ve bu yönde uygulamalar yapmak zalimlerin iidir." ifadelerini kulland.

Aile hekimlerinin hali hazrda i yüklerini artran ve hekimlik ile ilgisi olmayan pek çok görevi yapmakla yükümlü olduklarn beyan eden Aydn, sözlerine öyle devam etti: "Çalma artlarn arlatran ve yeni görev yükümlülükleri getiren yaptrmlarla kar karya kalmlardr. Aile hekimleri yapmalar gereken asl ilerden uzaklam, idareciler tarafndan uygulanan basklarla mesleklerinden soumu, sunduklar aile hekimlii hizmetlerinde vatanda aleyhine gelimeler olmaya balamtr. Nitekim bebek alama oranlar azalmaya balam, daha önce görülmeyen kzamk gibi hastalklar hortlam, tüberküloz vakalar artm, hastalarn salk hizmetlerinden memnuniyet oranlar azalmaya balamtr. 20 ceza puan üzerinden kurulacak bask ile aile hekimlii çalanlarnn nöbete gitmesini salayacan düünen Salk Bakanl’nn halkn yararna yapaca çok daha önemli stratejileri olmasn beklemekte vatandan hakkdr. Her zaman kendi hastalarna ve vatandalara yardmc olan, onlarn sorunlar ile birebir ilgilenen aile hekimlerini iinden etmeye çalan Salk Bakanl’na, aile hekiminden memnun olan vatandalarnda verecei bir yant mutlaka olacaktr. Tüm bu yaananlara baktmzda bir anlamda aile hekimlii, Salk Bakanl’nn çkard yönetmeliklerle aile hekimlerinin gerekçeli itirazlar ve aklc çözüm önerilerini dikkate almayan Salk Bakanl tarafndan adeta bitirilmek istenmektedir. ASM'de çalan meslektalarmza hali hazrda yüklenmi bulunan ve hekimlikle de ilgisi bulunmayan pek çok görev ortada iken çalma artlarn arlatracak ilave görevlerin tarafmzca kabul edilmesi mümkün deildir. Aydn Tabip Odas olarak ASM'de çalan meslektalarmzn hafta sonu nöbet konusunda yanndayz ve her türlü hukuki katk dahil olmak üzere her türlü destei vereceiz."

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..