milivolt electronics world news Mesleksizlik,_ihracat_hedefi_iin_risk-didimhaber.net
28-04-2015

Mesleksizlik, ihracat hedefi iin risk

Mesleksizlik,_ihracat_hedefi_iin_risk

Aydn 4. nsan Kaynaklar ve stihdam Fuar'nn açlnda konuan KUR l Müdürü Rahmi Terzi, "Ülkemizde olduu gibi Aydn’da da temel sorun isizlik deil, mesleksizliktir. Firmalarmz kapasite arttramamakta, yeni yatrmlar yapmak isteyen iverenlerimiz ertelemek zorunda kalmaktadr. Bu durum, 2023’te 500 milyar dolarlk ihracat hedefleyen ülkemiz için bir risktir.” dedi.

Atatürk Kent Meydan’ndaki açlta konuanTerzi, 68 firmann katld fuarda, i arayanla içi arayanlar buluturacaklarn söyledi. Türkiye’deki isizlikle ilgili açklama yapan l Müdürü Terzi, “Bu tür fuarlar firmalarn nitelikli igücü ihtiyaçlarna cevap verebilecek bir ortam oluturmak, igücünü arz edenlerle talep edenleri, üniversiteleri, sivil toplum kurulular ile ibirlii içinde biraraya getirerek, insan kaynaklar konusunda taraflar arasndaki ibirliini gelitirmek amacyla düzenleniyor. Gdadan otomotive, madenden turizme varncaya kadar pek çok sektör temsilcisinin yer ald 68 firmann katlm ile Aydn nsan Kaynaklar ve stihdam Fuar’n gerçekletiriyoruz. Kurumumuzun temel gayesi Aydn’da istihdam arttrmak, iverenimizin arad nitelikli insan gücünü karlamaktr. Bütün çabamz kendini yetitirmi, mesleinde uzman, iini seven, mutlu bireylerdir. Temel amacmz, 2023 hedefimiz olan yüzde 5 isiz orann yakalamaktr. Aydnmz, Türkiye’de jeotermalin merkezidir. Bu süreç arkasndan tarm, kaplca turizmini ve salk turizmini getirecektir. u an bile sanayide ve hizmet sektöründe yetimi eleman sorununu çözemeyen Aydnmz da ilerisi için daha ciddi sorunlarla kar karya kalacaktr.” eklinde konutu.

Jeotermal enerji alannda Aydn’da gelecekte eleman sknts yaanacan da kaydeden KUR l Müdürü Terzi, “Yaptmz anket ve aratrmalara göre Aydn jeotermalde, tarmda ve hizmet sektöründe çalacak eleman bulmakta çok zorlanacaktr. Bu kapsamda Aydn Çalma ve Kurumu olarak i arayanlarmzn ie girmelerini kolaylatrc, bata mesleki eitimler ve iba eitim programlar olmak üzere dier bütün faaliyetlerimizin tüm kesimlere ulamas için büyük çaba sarf etmekteyiz. Buradan özellikle, deneyimli eleman bulamayan iverenlerimize ve tecrübesi olmad için i bulamayan i arayanlarmza ve üniversitede okuyan örenci kardelerime sesleniyorum, KUR’un iba eitim programlarndan sizleri faydalanmaya davet ediyorum.” dedi.

ki gün sürecek fuarn açlna Aydn Vali Yardmcs brahim Yurdakul, Efeler Kaymakam zzettin Sevgili, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, l Milli Eitim Müdürü Pervin Töre, daire müdürleri, firma temsilcileri ve davetliler katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..