milivolt electronics world news Aydnl_gen_giriimciler_sertifikalarn_ald-didimhaber.net
01-06-2015

Aydnl gen giriimciler sertifikalarn ald

Aydnl_gen_giriimciler_sertifikalarn_ald

Aydn Ticaret Odas (AYTO), KUR l Müdürlüü ve KOSGEB Aydn l Müdürlüü’nün ortak projesi olan giriimcilik kursunu bitiren 25 genç, sertifika ald. Sertifika töreninde konuan AYTO Yönetim Kurulu Bakan Hakan Ülken, Aydn ve ülke ekonomisine katk salamak adna çaba harcadklarn ve bu anlamda bu tür çalmalarla giriimcilerin önünü açtklarn söyledi. Ülken, “Ülke olarak elimizde petrol de, doalgaz da yok, hammaddelerimiz de yüksek deil. Pekiyi biz nasl kalknabiliriz? Sadece bir tarm toplumu olarak kalknma ansmz var m? Hayr. Bizim mutlaka giriimcilere, inovasyona, giriimcilik ruhuna ihtiyacmz var. Eer biz 2023’te ilk 10 ekonomi içerisinde yer alacaksak, bu topraklardan yeeren tüm evlatlarmz bu topraklara fayda salayabilecek, üreten bir toplum halinde yaatmay baarabileceksek mutlaka ve mutlaka giriimcilere ihtiyacmz var. Biz bundan iki ay önce KOSGEB Bakanlmz ve KUR l Müdürlüümüz'le birlikte topraa tohum atmtk. Bugün topraktan fidan çkt. Bugün sertifika alacaklar, yarn iyerlerini açtklarnda asl o zaman meyveleri alm olacaz. Buradaki giriimciler, yanlarnda içi çaltrp evlerine ekmek götürmelerini saladklar gün ikinci, üçüncü meyveyi alm olacaz.” dedi.

KOB'lerin hamisi olduklarn ve ferdi giriimcileri önemsediklerini belirten KOSGEB Daire Bakan Recep Biçer ise, “Giriimcilerle istihdama yeni bir boyut kazandryoruz. Sizler yeni istihdamn, yeni iyerlerinin, yeni ufuklarn birer temsilcisisiniz. KOSGEB olarak bizler de size destek vermekten keyif alyoruz. Giriimcilik, bu eitimler vastasyla kendi ufuklarn, kendi snrlarn, kendi kapasitesini deerlendirmi ve tartm oluyor. statistiklere göre eitimi tamamlayanlarn yüzde 10’u civarnda giriimcilerimiz bir iyeri açyor. Bu bir kayp deil, aksine kazançtr. Yüzde 10 az bir rakam deil. Yüzde 90’lk ksm da kendisine, kafasnda ileriye dönük belli planlar yapma frsat veriyor. Bu eitimlerin düzenlenmesini, hem bizim için hem de Aydn için bir kazanm olarak düünüyorum. Giriimciler, iyeri açma konusunda hem kendisine hem de istihdam ve ilave kazanç kaps oluturduu için güzel bir ie imza atm oluyor. Bir ii baarmann temeli de o ie balamakla ve bir bahanenin arkasna saklanmadan oluyor. Bu eitimi almak, bir bahane üretmeden istihdama katk salamak ve kendi iyerini açarak, Aydn’a ve Türkiye’ye bir katk olma yolundaki fikirle yola çktn gösterir. Giriimcilik eitimini tamamlayanlara 30 bin TL hibe, 70 bin TL de faizsiz geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin TL katk yapyoruz. nallah giriimcilerimiz bu desteklerden istifade ederek güzel iyerleri açarak hem Aydn’a hem de Türkiye’ye ciddi katklar salam olur.” eklinde konutu.
Giriimciler sertifikalarn aldlar.
AYTO’nun giriimciler için desteine teekkür eden KOSGEB l Müdürü Turgut Gözen de, “Bizim elimizden tuttular, bu çalmalar yapmak için destek verdiler. Hedefimiz büyük. Bizim Aydn’da hedefimiz bin iletmeciyi, bin giriimciyi eitime almak.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..