milivolt electronics world news ATB_Bilim_ve_Sanat_Merkezi_stn_zekal_rencilere_sahip_kyor-didimhaber.net
17-06-2015

ATB Bilim ve Sanat Merkezi stn zekal rencilere sahip kyor

ATB_Bilim_ve_Sanat_Merkezi_stn_zekal_rencilere_sahip_kyor

Geçen ubat aynda faaliyete balayan, Aydn Ticaret Borsas (ATB) Bilim ve Sanat Merkezi'nden, imdiye kadar üstün zekal ve yetenekli 182 örenci faydaland. Aydn’da tek olan merkez, u anda 7-17 ya aralndakilere eitim veriyor. 16 öretmenin görev yapt merkezde fizik, kimya, biyoloji, robotik ve Cuboro 3D tasarm laboratuvarlarnn yansra zeka oyunlar atölyesi, üç boyutlu yazc, stratejik düünme becerileri atölyesi, uzay ve gökbilimleri atölyesi gibi üstün zekal örencilerin kendilerini gelitirmesine yönelik ortamlar oluturulmu.

Merkezin tatnm toplantsnda konuan ATB Yönetim Kurulu Bakan Adnan Bosnal, “Bize merkezle ilgili o kadar güzel eyler söylediler ki yaptmz iin ne kadar güzel olduunu farketmediimizi anladk. Anlatldkça daha da heyecanlandm. Okulumuzun tantma ihtiyac yok fakat ne halde olduunu göstermek istedik. Ayrca otistik çocuklarmz için de yürütmekte olduumuz bir projemiz var. Bu proje, Türkiye’de olmayan bir tesis olacak. 30 milyon dolarlk bir proje olmas bekleniyor, imdiden 10 milyon dolarlk kaynak bulduk. Bir iadammz, bu destei salayacan söyledi.” dedi.

Aydn l Milli Eitim Müdürü Pervin Töre ise, “Bu bizim çok onur duyduumuz bir projedir. Eitime bu denli destek veren Aydn Ticaret Borsas’na müdürlüümüz, bakanlmz, valiliimiz ve tüm gençler adna teekkür ediyorum. zmir’de görev yaptm dönemde Aydn’dan çok yatl örenci gelirdi. Eitim niteliine bakld zaman Aydn daha iyi fakat iyi örencilerde zmir’e kayma görülüyordu. 2012 ylnda 69 ilimizde bilim sanat merkezi vard fakat Aydn’da yoktu. Buradaki üstün zekal örencilerimiz, zmir’e gitmek zorunda kalyordu. Biz bunun için bu projeyi gerçekletirdik. u anda Türkiye’de 72 tane bilim sanat merkezi bulunuyor, birisi de Aydn’da. Zeytinya ve incirle beslenip zekas üst düzeyde olan Aydn gençlerinin küçük yalarda kefedilmesi gerekir. Yetenek kefedilerek gelitirilir ve ilerlemesi salanr. Rehberlik aratrma merkezleri tarafndan çocuklarmz snava tâbi tutuluyor ve bunun sonucunda Bilim Sanat Merkezi’ne alyoruz.” eklinde konutu.

Merkezde 182 örenciye 16 öretmen, iki idareci, bir memur ve bir yardmc personelle hizmet verildiini kaydeden Töre, “Birebir ve bireysel eitim uygulanan okulda görev alan öretmenler de alanlarnda yurtd eitimi alm, yüksek lisans ve doktora yapm kiiler. Merkezimizde bilgisayar, dil, elektrik-elektronik laboratuvarlarnn da önümüzdeki süreçte kurulmas planlanmaktadr. Burada proje bazl eitim yaplmaktadr. Amacmz, üstün zeka ve yeteneklerin ortaya çkarlmasdr. Bunun için çaba harcayan kamu ve özel sektör temsilcilerimize teekkür ediyorum.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..