milivolt electronics world news CHPli_Vekil_Baydar:_Valilik_Erdoana_da_Erdal_Eren'i_soracak_m?-didimhaber.net
25-06-2015

CHPli Vekil Baydar: Valilik Erdoana da Erdal Eren'i soracak m?

CHPli_Vekil_Baydar:_Valilik_Erdoana_da_Erdal_Eren'i_soracak_m?

CHP Aydn Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydn Büyükehir Belediyesi’nin Kenan Evren Caddesi’nin adnn Erdal Eren olarak deitirilmesini soran Aydn Valilii’ne bu soruyu “Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’a da soracak msnz? dedi.

Kenan Evren Caddesi’nin adnn Erdal Eren olarak deitirilmesiyle ilgili tartmalara CHP Aydn Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar da katld. Dönemin Babakan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’n 20 Temmuz 2010 ylnda yapt “Bir baka isim Erdal Eren. Daha 17 yandayken tutukland. 13 Aralk 1980’de Ankara Merkez Cezaevi’nde 18 yandan küçük olmasna ramen idam edildi.” sözlerini hatrlatan CHP’li vekil Baydar, “Aydn Valilii tarafndan Aydn Büyükehir Belediyesine gönderilen yazda "Kuadas lçesi, Güzelçaml Mahallesi'nde bulunan caddeye ismi verilen Erdal Eren ismindeki kiinin açk kimlii ile Aydn limize geçmite yapm olduu hizmetlere ilikin bilgi ve belgelerin Valiliimize gönderilmesi" eklinde ifadelere yer verilmitir. Valiliin, yaplm olan isim deiiklii konusunda olumsuz bir tavr taknd ve bu ilemi veto edecei düüncesi kamuoyuna hâkim olmutur. Aydn Valiliine 20 Temmuz 2010 tarihinde yaplm olan bir açklamay hatrlatmak istiyorum: “Bir baka isim Erdal Eren. Daha 17 yandayken tutukland. 13 Aralk 1980’de Ankara Merkez Cezaevi’nde 18 yandan küçük olmasna ramen idam edildi.” Bu sözlerin sahibi dönemin Babakan’ imdinin ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’dr. Acaba Aydn Valilii bu sözlerinden dolay dönemin Babakan’na da bir yaz göndermi ve Erdal Eren hakknda bilgi talebinde bulunmu mudur? Bulunmamsa Aydn Büyükehir Belediyesi’ne göndermi olduu bir yaznn aynsn Cumhurbakanl’na da göndermi midir?

Aydn Valilii yaz göndererek Erdal Eren’in Aydn’a geçmite yapm olduu hizmetleri soracana ilk önce Valilik olarak Aydn’a ait tanmazlarn baka kurumlara devri srasnda nerede bulunduunu açklasn. Bunu tüm Aydn halk merak etmektedir. Aydn Valilii bu tanmazlarla ilgili de bu yerlerin Aydn’a ait olup olmad konusunda bugüne kadar herhangi bir yaz talebinde bulunmu mudur? Bulunmamsa bunun nedeni nedir?” eklinde yazl açklama yaparak tepki gösterdi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..