milivolt electronics world news Eitim_Sen:_Erhun_retmen_tayin_deil_srgn_edildi-didimhaber.net
26-06-2015

Eitim Sen: Erhun retmen tayin deil srgn edildi

Eitim_Sen:_Erhun_retmen_tayin_deil_srgn_edildi

Berkin Elvan ile ilgili sosyal medya hesabndan bir paylamda bulunan Aydn Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde Biyoloji öretmeni olan Erhun Yalçn’n Erzurum enkaya Akar Çok Programl Anadolu Lisesi’ne tayinini sürgün olarak deerlendiren Eitim Sen Aydn ube Bakan Ali Gün, eitim camiasnda cad av yapldn söyledi. 

Öretmen Erhun Yalçn’a destek için Aydn l Milli Eitim Müdürlüü önünde basn açklamas yapan Eitim Sen Aydn ube Bakan Ali Gün, “Eitim Sen ve KESK`e bal sendikalarn üyeleri, yllardr sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi sürecinde pek çok kez basklara, cezalara, soruturma ve sürgünlere, hatta görevden almalara maruz brakld. Bunlar siyasi iktidarn yldrma politikalar ile hizaya getirilmeye çalmalardr.” dedi.

Üye ve yöneticileri hakknda açlan adli ve idari soruturmalarn kendileri için ne ilk ne de son olacann göründüünü vurgulayan Ali Gün, "limizde yaananlarda bunu dorulamaktadr. Aydn Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde Biyoloji öretmeni olan üyemiz Erhun Yalçn, Berkin Elvan’n katillerinin 2 yldr açklanmam olmasna tepki gösteren bir yorumu paylamtr. Berkin Elvan’n katillerinin açklanmasn istemek, adalet istemek sadece Erhun öretmenin deil, bizlerin olduu gibi ülkemizdeki milyonlarca insann da talebidir. Ayrca suç da deildir. Öretmenimiz 2 Nisan günü alelacele görevden uzaklatrlmtr. Yaptmz tüm giriimlerimize ramen bugüne kadar görevine balatlmad gibi Milli Eitim Bakanl Yüksek Disiplin Kurulu Bakanl tarafndan savunmas istenmitir. Ayrca Erhun Öretmene yaplan tebligat ile görev yeri deitirilerek Erzurum enkaya Akar Çok Programl Anadolu Lisesi’ne sürgün karar verilmitir. Bu sürgün kararn kabul etmiyoruz. Bizler tüm bu basklara sessiz kalmayacaz. Meru, demokratik haklarmza sahip çkmaya devam edeceiz.” dedi.
Eitim Sen eylemi
Erhun öretmenin sosyal medyadaki paylamlarn düünce ve ifade özgürlüü kapsamnda yaptn belirten Gün, “Her ne kadar düünce ve ifade özgürlüü, AKP’nin onaylamad ya da toplumdaki genel kannn aksine olan düünceleri ifade etme hakkn içinde barndrsa da yaanan bu olaylar durumun tam tersi olduunu göstermektedir. Görünen o ki Milli Eitim Bakanl, özel bir birim kurarak kendisi gibi düünmeyen tüm eitim emekçilerini sosyal medyadan tespit edip haklarnda ilem balatmak için cad av balatmtr. ç güvenlik paketi, sosyal medyaya getirilen yasaklar, emekçilere açlan soruturmalar ve AKP yanda trollerin sosyal medyada yürüttüü linç kampanyalar söz konusu basknn ulat boyutlar açkça gözler önüne sermektedir. Milli Eitim Bakanl’n bask, soruturma ve ceza verme pratiklerinde deil, sorunlarmzn çözümünde hzl olmaya davet ediyoruz. AKP’nin, temel hak ve özgürlüklerimizi ortadan kaldrma çabas içinde olduunu çok iyi biliyoruz. Bu kapsamda Eitim Sen Aydn ubesi olarak, üyemiz Erhun Yalçn’n yalnz olmadnn ve hiçbir üyemizin temel hak ve özgürlüklerini çinetmeyeceimizin çok iyi bilinmesini istiyoruz. Erhun Yalçn’n bir an önce eski görev yerinde göreve balatlmasn istiyoruz.” eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..