milivolt electronics world news 80_leylek_yavrusu_halkaland-didimhaber.net
26-06-2015

80 leylek yavrusu halkaland

80_leylek_yavrusu_halkaland

Orman ve Su leri Bakanl Doa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüü’nün izinleriyle, zmir Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Tabiat Tarihi Uygulama ve Aratrma Merkezi, EKODOSD ibirliiyle, Aa Büyük Menderes Havzas’ndaki leylek yavrularnn halkalama çalmalar yapld. Yuvalarnda halkalanan leylek yavrularnn saymlar da yaplyor. Aydn'n Söke ilçesinde 80 leylek yavrusu halkaland.

Yavru leyleklerin AYDEM’in sepetli aracyla yuvaya çklarak bir sepet yardmyla tek tek aaya indirilip gaga boylar, kanat uzunluklar ölçüsü, cinsiyet belirleme ve bilimsel aratrmalarda kullanlmak üzere her yavrudan tüy örnekleri alndn belirten Ekosistemi Koruma Ve Doa Sevenler Dernei (EKODOSD) Bakan Bahattin Sürücü, “Halka taklan her yavru leylein arl ölçülerek kayt altna alnd. Üzerinde 4 harften oluan harf kombinasyonlar bulunan, uzaktan da okunabilen Mavi-Beyaz PVC plastik halkalar, yavru leyleklerin sa bacaklarna takldktan sonra tekrar yuvalarna geri brakld.” dedi.

SYAH SAMAN PLER BRÇOK YAVRU LEYLE TELEF EDYOR

Doaya insanlar tarafndan atlan her türlü atk maddenin, leylek yavrularnn altna konmas için ebeveyn leylekler tarafndan tanarak, yuvalar adeta çöplüe dönütürdükleri de belirten EKODOSD Bakan Sürücü, “Leylek yavrularnn saln olumsuz olarak etkileyen en önemli atk madde siyah ipler olmaktadr. Hemen her leylek yuvasnn olduu yerleim yerlerinde hayvanclk yaplmaktadr. Hayvanlarn beslenmesinde kullanlan samanlara ait siyah ipler, geliigüzel doaya atlmakta ve leylekler tarafndan bulunarak yuvaya getirilmektedir. Yuvaya getirilen siyah ipler yavrularn ayana dolanarak, birçounun yaralanmasna, bacak kopmalarna ve hatta ölümlerine yol açt görülmektedir. Doaya çöp atanlar, attklar bu atklarn nelere mal olduunu bilmemektedir. Özellikle saman iplerinin atlmas sonucunda ne yazk ki birçok leylek telef olmakta ve sakat kalmakta. Bu tehditlerin önlenmesi, leylek yuvalarna yakn bölgelerde iplerin atlmamasna ve saman ipleri yerine baka bir yöntem bulunmasna baldr. Bu konuda leylek yuvalarnn olduu yerleimlerde atklarla ilgili bilinçlendirme ve uyarc poster çalmalar yaplacaktr. Leyleklerin önemli beslenme alan olan sulak alanlarn korunmas ve onlarn saln tehdit eden çevre kirliinin önüne geçilmesi, bölgedeki leylek popülasyonunun geleceini yakndan ilgilendirmektedir.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..