milivolt electronics world news Kredi_ve_kredi_kart_aidat_bavurusu_yapanlar_dikkat;_dolandrlabilirsiniz-didimhaber.net
27-06-2015

Kredi ve kredi kart aidat bavurusu yapanlar dikkat; dolandrlabilirsiniz

Kredi_ve_kredi_kart_aidat_bavurusu_yapanlar_dikkat;_dolandrlabilirsiniz

Dolandrclar telefonla dolandrclkta yeni bir yönteme geçtiler. Telefon dolandrclar, sigorta ödemesi veya salk ödemesi ad altnda arad kiilerin kart bilgilerini ele geçirerek hesaplarnda bulunan tüm paray çekiyor. Bu yünde polise, bankaya ve tüketici haklarna çok sayda bavuru olduu örenildi. Kartlarndan para çekilerek dolandrlan vatandalarn hemen hemen hepsinin kredi kart ve kredi aidat bavurusu yapan kiiler olmas dikkat çekiyor. Vatandalar telefonla arayan dolandrclarn tüm bilgilerini biliyor olmas dikkat çekiyor. 

Kendisini polis ve savc olarak tantarak telefon dolandrclndan sonra imdi de salk adna arayan dolandrclar vatandalar madur etmeye balad. Kredi kart aidatn geri almak için müracaat eden Kamil Önder de dolandrc maduru oldu. Kendisiyle birlikte kart ve kredi aidat almak için müracaat eden çok sayda kiinin de ayn ekilde dolandrldn belirten Önder, “Telefonum çald. Açtm, telefondaki bayan bana check-up yaptrmak için randevu aldm, yenilemezsem 700 TL, yenilersem 429 TL ödeyeceimi söyledi. Benden kart bilgilerimi istedi. Önce tereddüt ettim ama beni ikna etti. Kart bilgimi verdim, kartmdan hemen 429 TL çekmiler. Sonra dolandrldm anladm. Gerekli yerlere müracaat ettim ama bir sonuç alamadm. Vatandan dolandrlmasna devletimiz seyirci kalmamal. Hakkn aramas için yardmc olmal. Dolandrldm anlattmda ayn ekilde dolandrlanlarla ortak noktamzn kredi ve kredi aidat iadesi için bavuru yapanlar olduunu gördüm. Çou, dolandrclara kanarak kart bilgilerini vermi.” dedi.

Kredi ve kredi kart aidat iadesi için bavuru yapanlara uyarda bulunan Önder, “Bunlar bir çete. Bu bilgileri birileri bunlara veriyor. Avukat m, banka m bilmiyorum. Biz iade için avukat araclyla müracaat ettik. Bu bilgiler bu dolandrclarn eline nasl geçer? Bunu devletimiz ortaya çkarmal. Benim gibi bavuru yapan vatandalarmz uyaryorum. 'Ben dolandrlmam' demesinler. Ben de ayn eyi diyordum ama dolandrldm. Bu bir çete, devlet gerekli önlemi almal. Vatanda olarak bizim bunlarla baa çkmamz zor görünüyor.” eklinde konutu.

Ayn yöntemle babas dolandrlan E. Özdemir de babasnn telefonunun banka ismi söylenerek arand ve kredi çektii banka ve alaca miktarn da söylendiini anlatt. Özdemir, “Babam telefonla aramlar. Bir ey anlayamad için bana verdi. Biz de kart bilgilerini verdik. Bize hangi bankadan iade yaplacan, admz soyadmz, telefonumuzu tüm bilgilerimizi biliyorlar. Bu bilgileri nereden alyorlar? Demek ki babamn dosyasndaki bilgilere bir ekilde ulalm. Babam 400 TL dolandrld.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..